בעקבות עימותים אלימים וקשים בין הממשלות של טריפולי וטוברוק בלוב, 23 בני אדם נהרגו ו-87 נפצעו במהלך סוף השבוע. לאחר שכוחותיה של ממשלת טוברוק בהנהגת פתחי באשר'א השתלטו על השערים במערב הבירה הם התקדמו במהלך היום למרכז טריפולי. מדובר בהתפתחות משמעותית לאחר שבמלחמת האזרחים האחרונה כוחות המזרח נבלמו בטריפולי, ונאלצו לסגת.
במקביל, כוחותיו של ראש ממשלת האחדות הלאומית, עבד אל־חמיד א-דבייבה, הכריזו על התגייסות כללית, כך לפי דיווח בכלי תקשורת ערביים. לפי הדיווח התקיימו חילופי אש במרכז העיר בין המיליציות הנאמנות לכל אחד מהצדדים. מקורות מסרו לרשת אל-חדת' הסעודית כי כוחות המזרח הפעילו מל"טים בתקיפות שלהם. כמו כן, ברשת אל-ג'זירה דווח מפי גורם צבאי כי כוחות המזרח תקפו את הדרך לשדה התעופה בדרום לוב.
טורקיה, שיש לה נוכחות צבאית סביב טריפולי, קראה להפסקת אש מיידית ואמרה: "אנו ממשיכים לעמוד לצד אחינו הלובים".
בתחילת השנה בחר הפרלמנט בלוב בבאש-אר'א לתפקיד ראש הממשלה במקומו של עבד אל-חמיד דביבה, שנבחר לעמוד בראש ממשלת אחדות לפני כשנה בשיחות שהתקיימו בז'נבה בחסות האו"ם בין הפלגים הלובים. כל אחת משתי הממשלות טוענת לשלטון בלעדי במדינה – ומסרבת להכיר בלגיטימיות של זו האחרת.
בדיווח של אל-ג'זירה נמסר כי חילופי האש בבירה מקשים את פינוי הנפגעים ואת חילוץ המשפחות הנצורות באזורי הלחימה. משרד הבריאות בלוב מסר כי המערכת הרפואית בטריפולי מתקשה להעניק טיפול נאות לפצועים, עקב ירי מצד המיליציות היריבות על בתי חולים ומניעה מצוותי רפואה מלהגיע לאזורי הקרבות.
בשיחה עם ערוץ אל-חדת' הסעודי, דובר ממשלת באש-אר'א אמר כי הממשלה היריבה היא האחראית על פרוץ חילופי האש, והוסיף כי אין לממשלתו יד במה שמתרחש בבירה.




















