הרפורמה המשפטית מתקדמת: היום (ראשון) התקיימה ישיבת ראשי סיעות הקואליציה, כאשר הח"כים יצחק גולדקנופף ומשה גפני דרשו שפסקת ההתגברות תעלה להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת – כבר מחר. בתחילה רה"מ נתניהו והליכוד התנגדו לכך, מאחר ולטענתם יש להמשיך ולקדם בינתיים רק את החלק הראשון ברפורמה, אך הערב נכנעו ללחץ החרדים והחוק יעלה מחר להצבעה.
קידום הרפורמה לא נעצרת בכך, אלא גם ההצעה שמצמצמת את הביקורת השיפוטית על חוקים רגילים, כחלק מאותה הצעה של פסקת ההתגברות, תעלה מחר להצבעה בקריאה ראשונה. ביהדות התורה הסבירו מדוע התעקשו על כך: "אין סיבה לחכות. אם שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים וביטול פסילת חוקי יסוד אושרו בקריאה ראשונה, גם את זה צריך לקדם".
שר המשפטים יריב לוין ויו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן קידמו עד כה את החלק העיקרי ברפורמה המשפטית והוא שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים וביטול האפשרות של בג"ץ לבקר או לפסול חוקי יסוד אך נמנעו באותה נשימה מקידום "פסקת ההתגברות" באותו קצב. הצעת החוק אושרה בוועדה לקריאה ראשונה אך בליכוד העדיפו להתמקד בינתיים במה שמבחינתה נחשב "ליבת הרפורמה". במפלגות החרדיות זעמו על כך, וביהדות התורה דרשו היום מנתניהו לקדם את החקיקה באותו קצב בדומה לעיקרי התוכנית.
החרדים דורשים את קידום פסקת ההתגברות כחלק מחוק הגיוס שמעניק פטור משירות בצה"ל כחלק מההסדר של "תורתו אומנותו". הם סבורים כי אם הכנסת תוכל לחוקק ברוב רגיל חוקים שנפסלו בבג"ץ, גם חוק זה יהיה ניתן לחוקק מבלי שבג"ץ יפסול אותו זאת לאחר שנים שהשופטים פסלו את החוקים שקידמה הממשלה והכנסת בטענה ל"אי שוויון".




















