הרמטכ"ל הרצי הלוי, נאם הערב (שלישי) בטקס מצטייני הרמטכ"ל. בנאומו התייחס הלוי לימים הסוערים בצה"ל בצל הרפרומה המשפטית. "בימים האחרונים לא מעט אנשים אומרים לי: 'תבחר באיזה צד של ההיסטוריה אתה רוצה להיות'. הם אגב משני צידי המחלוקת. אני בחרתי. ברגע שלבשנו מדים בחובה, בקבע ובמילואים בחרנו להיות בצד שמגן על המדינה", אמר הרמטכ"ל.
בהתייחס למצב במדינת ישראל אמר, "בתיאורו את ה"חלוץ" אמר יוסף טרומפלדור: 'לנו דרושים אנשים מוכנים להכל, לכל מה שתדרוש ארץ ישראל. זוהי המסירות המתחייבת כשאנו לובשים מדים. לא בוחרים משימות, לא בוררים אותן – מבצעים", מקורות גאוותה של החברה הישראלית רבים ומגוונים, ובהם גם גאוותה על היותו צה"ל צבא העם. צבע העם בא מן העם וחוזר אל העם. כל אחד ואחת מגיעים עם הדעות, האמונות הערכים שינקו וגם עם הכישורים והידע שצברו".
הלוי הוסיף, "האזור שבו אנו חיים והאיומים המופנים כלפינו אינם מתירים לנו לסדוק את השכבה הביטחונית שלנו והדבר הנכון ביתר שאת לצופף שורות ולהמשיך להגן תחת צה"ל אחד – כך היה וכך יהיה. אני בחרתי, כי אנחנו בחרנו, ברגע שלבשנו מדים, בחובה, בקבע ובמילואים, בחרנו להיות בצד שמגן על המדינה. בחרנו להיות אלה שמאפשרים כאן את החיים, את השגשוג וכן – גם את הזכות להיות חלוקים".
"זו המצוינות שלנו להיות מגני המדינה הזו כלפי חוץ גם כשקשה בתוכנו, להתייצב ולפלס לה נתיב קדימה דרך כל המהמורות. אני סומך עליכם שתמשיכו לפעול באותה הרוח וגאה בכם על העשייה", סיים הרמטכ"ל.
נאומו מגיע לאחר שאתמול פנה לפקודיו המשרתים בסדיר ובמילואים במכתב: "אני אחראי כי כל משימה שתופקד בידיכם תהא משימת הגנה על ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה, ותהלום את ערכי צה"ל". מכתבו הגיע על רקע הודעתם של אלפי מילואימניקים על הפסקת התנדבותם בצה"ל והמחאות הגוברות נגד המהפכה המשפטית ברחבי הארץ.
הלוי טען במכתבו כי "החוסן, האחריות האישית, לכידות השורות והרעות, הם שיעמדו לנו גם הפעם, כאשר אנו ניצבים מול משימות ההגנה והביטחון הגדולות שבפתח. צה"ל פעל תמיד על פי ערכי צה"ל ורוח צה"ל, מצפן בן שבעים וחמש שנים, שלאורו צעדנו גם בקשות שבשעות ובחשוכים שבימים. כך יהיה גם בעתיד".





















תמשיכו לצטט "המהפכה המשפטית"
ולסייע לתעמולת השמאל
אז למה קולו לא נשמע מההתחלה? ונתן לטייסים הבוגדים לזהם את האווירה? זה קל לדבר לאחר מעשה