צילום: ערוץ הכנסת
בפתח ישיבת סיעת המחנה הממלכתי פנה בני גנץ לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי "אני תוהה איך נתניהו ששותה סקרים לארוחת בוקר, התנתק מהעם". גנץ הוסיף, "איך אינך שומע את זעקת מחצית מהעם? גם אם אתה חושב שהחקיקה נכונה, מדוע אתה לא מדבר אל העם כולו?".
בפתח דבריו אמר כי "שבוע לפני תשעה באב, אני מבקש להיזכר ולהזכיר מה הביא לחורבן הבית בעבר. הנהגה שהייתה מושחתת, מפולגת, מנותקת מהעם, וקנאית. לא רק על שנאת חינם חרבה ירושלים. הימים האחרונים הביאו אותי לחשוב, איך נתניהו, אדם ששותה סקרים לארוחת בוקר, שתמיד ידע לעורר את הסנטימנט שנוגע באנשים. איך הוא התנתק מהעם? אני שואל אותו – איך אינך שומע את זעקת מחצית מהעם? וגם אם אינך מסכים – איך אינך ער לפחדים, לאנשים ששואלים את עצמם אם יוכלו לגדל פה את ילדיהם?"
"איך עיניך רואות את הטייסים, הלוחמים מכל יחידות השדה, ואנשי המודיעין שהקדישו ומקדישים את חייהם למען המדינה, אנשים שאתה מכיר אותם ואת פועלם כל כך טוב – איך זה שליבך לא יוצא אליהם? האם כל מה שהם הפכו עבורך הוא דיונים על "מצבת כוח האדם והכשירות"? איך אוזניך שומעות משפחות שכולות שאינן נרדמות בלילה לא רק מגעגועים וכאב האובדן, אלא גם מפחד אמיתי שחלילה אובדנן היה לשווא?", אמר גנץ.
יו"ר המחנה הממלכתי הוסיף לתקוף את ראש הממשלה, "איך אתה חי בשלום עם הסרת המגבלות מהשלטון, שהיא בבחינת פתח לשחיתות? אם לא בממשלה הזו, אז בזו שאחריה. יגיע היום שבו ממשלה תנצל את הכוח הבלתי מוגבל הזה שאתה מבקש להעניק לה. נתניהו, גם אם אתה סבור שהחקיקה שאתה מביא נכונה – מדוע אינך מדבר לעם כולו? מדוע אינך מחבק את האנשים היקרים האלו שהמדינה והציונות הם חלומם, שהיו נכונים להקריב את חייהם עבורה? מדוע אינך מזמין אותם אליך ללשכה לשמוע את כאבם? מדוע אתה לא מספר לציבור את תוכניותיך המלאות? איך הגענו למצב שמדינה כל כך ישראלית, צריכה לשמוע על התוכניות שלך מראיונות קרים באנגלית?".
גנץ התייחס למצב הביטחוני ש"הוא המורכב ביותר שידענו מאז מלחמת יום הכיפורים – האתגרים אדירים, בגבולותינו והרבה מעבר להם. המצב המדיני שלנו והברית שלנו עם ארה"ב נמצאת במשבר, וזו ההזדמנות גם לאחל נסיעה טובה ובהצלחה לנשיא הרצוג בשליחותו החשובה לארה״ב. אני קובע, שהמשך הדהירה אל הקיר היא חוסר אחריות לאומית, ביטחונית, כלכלית וחברתית".
"אדוני ראש הממשלה, אני מאחל לך בריאות טובה ואריכות ימים – אבל הימים האלו מביאים אותי למסקנה כואבת שליבך נאטם לעם ישראל. הקרע עצום וכבד. הגיע הזמן להיכנס למעין טיפול נמרץ, לעצור את הדימום, ולפני הכל – לפתוח את הלב לרחשי הציבור ולצורכיה האסטרטגים של המדינה. עוד לא מאוחר לעצור ולחזור להידברות. מנהיג חייב לקבל החלטות קשות – וזה הזמן לקבל אותן. נתניהו, אל תקרע את העם".
"לפני סיום – אני מבקש לפנות לאחיי הלוחמים – אני מבין מאוד את כאבכם, אני מבין את החששות, הלב שלכם במקום הנכון, האומץ שלכם בשדה הקרב, ערכי צה"ל ואהבת המולדת עומדים גם בשעות הקשות האלו לנגד עיניכם. אני קורא לכם למרות הקושי והפחד העצומים: המשיכו בשליחות ובמאבק על המדינה הזו, והמשיכו להילחם עבורה גם מול אויבינו. המשיכו לעמוד על המשמר – ברחובות, ובקוקפיט, בג'נין ובקפלן. יחד נשמור, ויחד נתקן. בעזרת השם ובעזרת ציבור גדול, גם אם חלילה החקיקה הרעה הזו תעבור – הממשלה הזו תחלוף, ואנחנו נכתוב ביחד את החוזה שהופר מחדש, במהרה בימינו, ויחד עם כל אזרחי ישראל", אמר לסיום.





















מר גנץ מי שליבו נאטם לעם זה אתה וחבריך!! יש פה חצי עם שמרגיש סטג ב ובצדק ואתכם זה לא מעניין. ועל איזו הידברות אתה מדבר אתם לא מוכנים לשום פשרה. רק למראית עין כדי לסחוב זמן?? די כבר גנץ לחשוב שאנחנו טפשים. קום והשתחרר מכבלי המפגינים ולך לפשרות אמיתיות ואז תראה במציאות את מה שאתה רואה בסקרים.
גנץ נשמע בחירחוריו האחרונים הוא גם נראה כזה דביל מתחנן על חייו