צילום: יונתן סינדל/פלאש90

לפיד בתגובה לשר המשפטים: "תגובתך לבג"ץ שקר מוחלט וניסיון להונות את בית המשפט"

"לא ניתן יד לניסיונות ההונאה האלו". כתב יו"ר הואופוזיציה בתגובה ליריב לוין. והוסיף: "אם הוא חושש מהדיון בבג״צ - שיכנס את הוועדה לבחירת שופטים בהרכבה החוקי". גם התנועה לאיכות השלטון בתגובה חריפה: "מקדם אנרכיה"

כתבות נוספות בנושא:

מוקדם יותר היום הבאנו את תגובת שר המשפטים יריב לוין לעתירה שהוגשה כנגד אי כינוס הועדה למינוי שופטים.

בתגובה לכך פרסם כעת יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד את תגובתו לטענות השר יריב לוין וכתב: "תגובת שר המשפטים יריב לוין לעתירה שהגשתי נגדו בעניין כינוס הוועדה לבחירת שופטים היא שקר מוחלט, וניסיון להונות את בית המשפט.

לוין היה הראשון שדחה על הסף את מתווה הנשיא, הוא סיכל כל ניסיון להגיע להסכמות רחבות, הוא יודע היטב שאין בימים אלה שום שיחות בבית הנשיא, אבל בתגובתו לבית המשפט הוא מסתמך על שיחות לא קיימות ועל מגעים שהוא עצמו סיכל.

לא ניתן יד לניסיונות ההונאה האלו. אם יריב לוין כל-כך חושש מהדיון בבג״צ – שיכנס את הוועדה לבחירת שופטים בהרכבה החוקי, ושבמקום לריב כל הזמן עם כל העולם, שיתחיל לעשות את הדבר היחיד שהוא נמנע ממנו: את העבודה שלו".

תגובת התנועה לאיכות השלטון

אילעד שרגא, התנועה לאיכות השלטון. צילום: תומר נאוברג/פלאש 90

בנוסף התנועה לאיכות השלטון יצאה אף היא בתגובה לדברי שר המשפטים, בתגובתה טענה בין היתר כי: "שר המשפטים מקדם אנרכיה בישראל – אין דרך אחרת לומר זאת"

עוד הוסיפו בתנועה לאיכות השלטון: "שר המשפטים, יריב לוין, פועל בניגוד להוראות החוק המחייבות את כינוס הוועדה לבחירת שופטים וכופר בסמכות בית המשפט העליון לדון בעתירת התנועה לאיכות השלטון.

כל יום נוסף שהוועדה לא מתכנסת לבחור שופטים נוספים מתגבר העומס על בתי המשפט ופוגע באזרחי המדינה, אבל שר המשפטים עושה שימוש לרעה בסמכותו ולמען השיקולים הפוליטיים האישיים שלו.

אנחנו נתייצב בבית המשפט העליון ביום שלישי הבא להגן על הדמוקרטיה הישראלית, ונעשה כל שביכולתנו כדי לעצור את ההפיכה המשטרית והאנרכיה שהם מובילים" לשון התגובה.

עמדת שר המשפטים בתשובתו לבג"ץ

כאמור מוקדם הבאנו כאן את תשובת שר המשפטים ומ"מ ראש הממשלה יריב לוין לבג"ץ בה טען כי מתקיים כעת משא ומתן על הרכב הוועדה. לוין כתב כי רק בסמכותו לכנס את הוועדה וכי מתקיים משא ומתן על הרכבה.

לוין מנה כמה סיבות להחלטתו – ולכך שאין סיבה לשנותה: "ראשית, החלטת השר על אי כינוס הוועדה ניתנה על רקע מו"מ קונסטיטוציוני מורכב וסבוך במטרה לגבש הסכמה רחבה במחלוקת ציבורית-חברתית-פוליטית. זו מחלוקת ציבורית שאל לו לבית המשפט להכריע בה".

"שנית, מינויו של השר ליו"ר הוועדה, ושיקול דעתו הינו חלק מהסדר חוקתי באיזון שבין הרשויות", נכתב בנוסף. "התערבות בהחלטות השר והחלפת שיקול דעתו בשיקול דעת בית המשפט, יפגע באופן חמור בעיקרון הפרדת הרשויות".

"שלישית, השר הוא בעל הסמכות הבלעדית לכינוס הוועדה", נטען. "השר פעל בהתאם לסמכותו וחובתו, ותוך שיקול דעת קיבל החלטה שלעת הזאת אין מקום לכנס את הוועדה. בין היתר מהטעם שכינוס הוועדה כעת יפגע בהשגת תכלית החוק. בהחלטתו של השר לא נפל פגם כלשהו, ולמצער לא פגם היורד לשורש העניין העשוי להצדיק התערבות שיפוטית".

בנוסף טען, כי "יש לדחות את העתירות למתן צו על תנאי". בתשובתו נכתב כי העתירות "מנוגדות לדין באופן מפורש, מבקשות ליצור דין חדש באמצעות בית המשפט, מנוגדות לפסיקה המפורשת ומבקשות מבית המשפט לסתור פסיקות קודמות שלו עצמו ומנוגדות לנוהג החוקתי לפיו הרשות השופטת והרשות המבצעת מכבדות זו את זו ושומרות על הפרדת רשויות חרף המתח המובנה המתנקז סביב הוועדה לבחירת שופטים".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שלפיד מדבר על שקרים משום מה עושה לי קונוטציה לפרדוקס השקרן

כתבות חדשות באתר

חופשת קיץ כשרה למהדרין בעיירת הנופש גודאורי הכל כלול - "האלפים של גיאורגיה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נעקץ מדבורה ופיתח תגובה אלרגית, ניצלו חייו בזכות מזרק אפיפן
צרפת ובריטניה מקדמות סנקציות נגד גורמים בישראל
מצמרר: היתומים הרכים ילוו היום את אביהם, שנפטר מהמחלה ששיכלה את אחיהם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טלטלה ביחסים: הפנטגון העלה את רמת איום הריגול מצד ישראל
שני נערים הוכשו על ידי נחש צפע ביער מיר בירושלים
השבוע החתונה! עוזרים להכניס את גר הצדק מתחת לחופה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תופס פיקוד: רומן גופמן הדיח את סגנו של דדי ברנע
ילד בן 7 נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים באשדוד
המהפכה של קשת טורס בגאורגיה: מה מחכה לכם במלון ה-5 כוכבים החדש בבטומי?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בדרך להסכם? מפקד צבא לבנון יצא לביקור בפקיסטן
חדשות השבת: איראן שיגרה טילים לעבר בחריין וכווית ארה"ב השיבה באש

הכתבות המעניינות ביותר

כב"ה קובע: שתי השריפות שפרצו אמש במערב בנימין נגרמו מהצתה
"מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ": רדיפת עולם התורה מסכנת את כלל ישראל
ספר תורה אליו נרשמו 304,805 ילדים מהעולם יוכנס במעמד היסטורי בירושלים
צה"ל הוציא אזהרות פינוי לתושבי כפרים מצפון לנהר הזהראני
אתמול בביהמ"ש ראיתי שוב: חיי חרדים שווים פחות / טור דעה חריף
דיווח: כך פעלו לוחמי הכוחות המיוחדים מבסיסים עלומים סביב איראן
נשיא ארה"ב מעצבן, אך עדיין ראוי לאמון בנוגע לאיראן | מתמרנים עם טראמפ
תקופת הרישום לישיבות: מבט פנימה אל ההורות | מאמר חובה להורים
מפקד יחידת ההנדסה של חיזבאללה - חוסל; משגר הותקף בדרום לבנון

חדש באתר

.
נעקץ מדבורה ופיתח תגובה אלרגית, ניצלו חייו בזכות מזרק אפיפן
.
צרפת ובריטניה מקדמות סנקציות נגד גורמים בישראל
.
טלטלה ביחסים: הפנטגון העלה את רמת איום הריגול מצד ישראל
.
שני נערים הוכשו על ידי נחש צפע ביער מיר בירושלים

המיוחדים

קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור
IRON SWORDS WAR
פרסום ראשון: גם משרד העבודה נכנע - בשנה הבאה ילדים חרדים לא יקבלו סבסוד
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | ההפתעה של משה ארבל והטלטלה בעיר החרדית

גלריות

שבע הברכות המרכזי ע''י מבצר הכוללים באר יוסף לרגל שמחת החתונה של בן ראש הכולל רבי ישראל יוסף קאהן (18)
שמחת השבע הברכות המרכזי בחצרות תולדות אהרן - משכנות הרועים
אירוסין לנינתו הראשונה של זקן המקובלים רבי דוד בצרי צילום ש.פ
ענבי הגפן: שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי דוד בצרי
סערדאהלי בביקור בארה''ק (12)
האדמו''ר מסערדאהעלי שהה בשב"ק בירושלים • גלריה
שמחת החתונה של בת הרבני הנגיד ר' ליפא פריעדמאן בן הרה''ח ר' משה משב''ק (16)
חצה"ק סאטמאר: שמחת החתונה לנכדת המשב"ק ובת הנגיד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture