חמאס אותת בחודשים האחרונים ללשכת ראש הממשלה על עסקת שבויים להשבתם של הדר גולדין, אורון שאול ואברה מנגיסטו. זאת בזמן שארגון הטרור מכין את המתקפה הרצחנית הגדולה בתולדות המדינה. כך פורסם לראשונה היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11.
מזה שנתיים שהמשא ומתן לשחרור החטופים מתנהל בעצימות גבוהה, ולפי גורמים מדיניים הוא התעצם בחודשים האחרונים אף יותר. המשא ומתן נוהל באמצעות כמה מתווכים מול לשכת ראש הממשלה ובריכוזו של המזכיר הצבאי של בנימין נתניהו, אלוף אבי גיל.
על פי הדיווח של מיכאל שמש, במספר הזדמנויות חמאס גרם לישראל להרגיש שקרובים מאוד לעסקה לשחרור החטופים. כל זה בזמן שארגון הטרור מכין את המתקפה הרצחנית הגדולה בתולדות המדינה.
הוא מציין כי במשך רוב התקופה, לא היה ממונה מתאם ראש הממשלה על סוגיית השבויים. ירון בלום שהיה בתפקיד סיים לפני כשנה, ומאז נתניהו לא מינה לו מחליף עד למינוי גל הירש לאחרונה. המשמעות היא כי המו"מ נוהל ממש אצל נתניהו כשמזכירו הצבאי מרכז את הנושא.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה כי לא יתייחסו לסוגיית השבויים והנעדרים.




















