הפנטגון אישר הלילה (בין מוצ"ש לראשון) כי הכטב"ם שתקף ספינת מסחר המקושרת לישראל מול החוף המערבי של הודו – שוגר מאיראן.
אתמול נזכיר חברת האבטחה הימית אמבריי דיווחה לפני הצהריים כי מכלית מסחרית בעלת קשרים ישראליים ששטה מול חופיה המערביים של הודו הותקפה על-ידי כלי טיס בלתי מאויש.
לפי הדיווח, פיצוץ אירע במכלית Chem Pluto ושריפה פרצה עליה, אך היא כובתה ואין נפגעים בקרב אנשי הצוות. "התקרית נופלת תחת איום הכטב"מים האיראני", אמרו באמבריי על התקיפה הכי רחוקה מהים האדום מתחילת המלחמה.
המכלית המדוברת נושאת דגל ליבריה, ועליה מוצרים כימיים. לפי נתוני סוכנות פעולות הסחר הימי של בריטניה (UKMTO) היא הותקפה כ-200 קילומטרים דרומית-מערבית לווראבאל שבהודו.
"דווח על נזק מסוים לגוף המכלית ונמסר שכמות מסוימת של מים חדרה אליה", נכתב בהודעה. לפי דיווחים בהודו, הנזק שנגרם למכלית משפיע על תפקודה.




















