צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

לפיד ממשיך להסית נגד החרדים: "אתם צריכים להפנים שגמרתם לקבל בלי לתת"

ראש האופוזיציה הסית כהרגלו בפתח ישיבת הסיעה ונשא נאום עם 257 מילים שעסקו רק בנושא גיוס חרדים לצבא • ליברמן גם נשא נאום ואמר כי ל}א נוכל לתמוך בהצעות חוק שנועדו לשמור את השביל אל ליבם של עסקני ש"ס ויהדות התורה"

כתבות נוספות בנושא:

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הסית היום (שני) כהרגלו נגד החרדים בפתח ישיבת סיעת ׳יש עתיד׳ ונשא נאום עם 257 מילים שעסקו רק בנושא אחד והוא – גיוס החרדים לצבא. לדבריו, "הנסיון של הקואליציה למוסס את גיוס חרדים הוא חרפה. העובדה שהם כבר ממציאים שוב תרגילים ותחמונים ודחיות היא לא רק עלבון לחיילים שלנו, היא מסכנת את בטחון ישראל".

בפתח דבריו אמר, "ממשלת ישראל מתכוננת לבקש דחיה נוספת בחוק הגיוס. זה מעשה נבלה. אין לי ביטוי אחר. הצבא אומר פעם אחר פעם שאין לו מספיק חיילים. לא יכול להיות שהם ימשיכו לדחות ולמוסס את גיוס החרדים. זה כבר לא רק דיון אידיאולוגי. זה צורך מבצעי. אם אנחנו רוצים את האפשרות לפעול בצפון, אם אנחנו רוצים להתמודד עם האיומים שהולכים ומתגברים ביהודה ושומרון, צריך עוד חיילים".
 
הוא הוסיף, "לא צריך מתווים מדורגים, לא צריך יעדים ששוב לא יעמדו בהם. לא צריך להכריז על שירות לאומי שבו אם עשית קורס של שבועיים במכבי אש אתה מקבל זכויות כאילו שירתת בגולני שלוש שנים. צריך חיילים אמיתיים בצבא האמיתי. הכי מרתיחות האמירות שלהם על זה שהם רוצים לדחות כי "זה תהליך". איזה תהליך בדיוק? אפשר לחשוב שהילדים שלנו עשו תהליך לפני שהם התגייסו. התהליך היחיד הוא שמתגייסים, הולכים לטירונות, ובסוף הטירונות אתה חייל".
 
"הממשלה הזו, ראש הממשלה הזה, אחראים לאסון הגדול בתולדות המדינה ולפגיעה הבטחונית החמורה ביותר בתולדות המדינה, אבל הם לא הפנימו. הם ממשיכים להתנהל כאילו לא קרה כלום. הם ממשיכים להתנכל לצבא ולמפקדיו. הויכוח על הגיוס היה צריך להגמר ב-7 לאוקטובר. הצבא אומר את זה כבר חודשים. הרמטכ"ל אמר את זה, שר הבטחון אמר את זה. צריך לגייס לפחות עשרת אלפים צעירים חרדים. זה הצורך המבצעי המיידי".
 
"הנסיון שלהם למוסס את זה הוא חרפה. העובדה שהם כבר ממציאים שוב תרגילים ותחמונים ודחיות היא לא רק עלבון לחיילים שלנו, היא מסכנת את בטחון ישראל. אם אכפת להם מהבטחון, הם צריכים להגיד למפלגות החרדיות, חברים, אין יותר משחקים. אתם צריכים להפנים שאתם גמרתם לקבל בלי לתת. מי שלא יתגייס לא יקבל מהמדינה אגורה שחוקה אחת", אמר לסיום.

מי שעוד דיבר היום בפתח ישיבת הסיעה הוא אביגדור ליברמן שגם קרא לחרדים להתגייס אך לא הקדיש את כל נאומו לשם כך. בפתח דבריו קרא: "דווקא על רקע 164 ימים למלחמה, 134 חטופים, ירי בלתי פוסק מצפון ומדרום, מחלוקת קשה על חוק הגיוס, דווקא עכשיו לצאת לפגרת הכנסת של חודשיים זה לא סביר ולא הגיוני. אני קורא לכל ראשי המפלגות, ליו"ר הכנסת ול-120 חברי כנסת, לשקול מחדש את היציאה לפגרה. לא מתקבל על הדעת שחברי הכנסת יהיו בחופשה על רקע כל מה שאנחנו רואים ושומעים כל יום".

לגבי חוק הגיוס אמר, "אני רואה כל מיני הצהרות, הכנות וגישות, ואני אומר ראיתי את הצעת החוק של יש עתיד והמחנה הממלכתי, ואנחנו נצביע נגד כל הצעת חוק שבה יופיעו סעיפים על יעדים, מכסות ופטורים. לא נוכל לתמוך בהצעות חוק שנועדו לשמור את השביל אל ליבם של עסקני ש"ס ויהדות התורה, מכיוון שההצעות הללו לא נועדו לפתור את הבעיה של הגיוס אחת ולתמיד. אנחנו דורשים שתהיה הצעת חוק אחת: כל צעיר בגיל 18 מתייצב בבקו"ם ומגוייס לצבא או לשירות אזרחי. אבל אין יותר יעדים, מכסות ופטורים. אחרי 3 שנות שירות, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה".

על סערת המינויים בצבא, אמר: "אני לא רוצה להכניס את הצבא ואת הרמטכ"ל ללב הוויכוח הפוליטי במדינת ישראל. אבל אני כן ממליץ לרמטכ"ל לראות את הפוסט שפרסם תא"ל במיל' אילן הררי. האיש הכי ממלכתי במזרח התיכון ובמדינת ישראל, קצין מוערך, הכי נקי כפיים שיש. הוא פרסם פוסט מאוד נוקב שמבחינתו של הרמטכ"ל זאת צריכה להיות זעקת אמת שאסור להתעלם ממנה".

איווט התייחס על המחנה הממלכתי: "אני מצפה מגדי אייזנקוט ובני גנץ לפרוש. במיוחד על רקע המסמך שהוציא אייזנקוט על התנהלות הקבינט שאינה מביאה תוצאות. אסור להם לתת לגיטימציה לממשלה הזאת, הם צריכים לחשוב על מה שטוב לעם ישראל, אי אפשר לקבוע את העמדה שלך על סמך סקרים, אלא לקחת אחריות ולקבל החלטות גם אם לפעמים הן בניגוד לסקרים ולאינטרסים האלקטורליים. המשך ישיבתם בממשלה היא בלשון מאוד עדינה, לא נכונה".

על מהלך הלחימה אמר :"הקואליציה והקבינט לא מסוגלים להכריע ולנצח, אין להם מושג איך מתמודדים עם כל האתגרים הביטחוניים והכלכליים. לכן הממשלה הזאת חייבת ללכת הביתה. מכל האופציות הכי גרועות שיש, הגרועה ביותר היא המשך כהונתו של נתניהו. הממשלה הזאת חייבת להסתלק כי היא לא מסוגלת להביא את הבשורה. אין לה חזון ואין לה תוכניות. הדבר היחיד שמעסיק אותה זה הישרדות יום יומית בפוליטיקה.״

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

12 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לפיד: מתי תתחיל להבין שישנם דברים שאינך מבין כי גדלת כחילוני

מה יש להבין ??? על כולם להגן על ביתם.

ראינו בעיננו שאם ה' לא ישמור עיר שוא שקד שומר

"לא צריך להכריז על שירות לאומי שבו אם עשית קורס של שבועיים במכבי אש אתה מקבל זכויות כאילו שירתת בגולני שלוש שנים"
לא, כי אתה כן שירתת בגולני שלוש שנים.
אתה היית כתב במחנה בפרוטקציה ועם כל הכבוד מכבי האש עושים עבודה הרבה יותר חשובה. אז סכור פיך, אדם עלוב, אינטרסנט ושפל.

שירות לאומי אמיתי ומלא.

כשהרב שרייבר "השווה" את החיילים לעובדי זבל, כל החילונים קמו עליו.
כשלפיד ככה מזלזל במכבי האש, זה בסדר. זה מובן.

לפיד הכי בזוי במדינה

לא מפרסם??? מה קרה האמת כואבת??? עיתון פח

האיש שמעולם לא פתח ספר קודש .ואינו יודע
בן ימינו לשמאלו, האם יש ערך לדבריו.

כל הכבוד לכל המגיבים זה אומר שאיכפת לכם.
ואתה לפיד
קודם כל איפה הדוגמא אישית לא ראיתי אותך במדים..
ותתחיל להסתכל במבט יותר גבוה לחיים
אחר כך תתחיל לדבר (לברבר)
השם יחזיר אותך בתשובה
תכיר ת'צד השני ורק אז תוכל להשוות
מי שהיה בתופת… יספר לך שיש דברים ששומרים ומגינים מעבר לטבע שרואים בעיניים…
אנחנו חיים במדינה לא הגיונית בכלל… תנסה קודם להבין את זה, זה קצת קשה…
תגיע למסקנה (כמו שהזכירו כאן בתגובות)
שיש מישהו אמיתי שמשגיח ושומר.
ומה רוצה אותו ששומר ???
"אם לא בריתי – (התורה שנתתי ליהודים)
יומם ולילה – (מתקיימת גם יום וגם לילה)
חוקות שמים וארץ לא שמתי" – (כלומר חוק הטבע שמחזיק את השמים והארץ יתבטלו)
רוצה לדעת אם זה אמת או שעבדו עליך
לך תחקור, תלמד…

החלול הוא המסית הגדול שהולך ללכלך ולהשתנקר אצל בלינקן במטרה לפגוע בנתניהו שנוא נפשו אולם בעיקר פוגע בבטחון ישראל.כשתוודע רמת השפלות של האפס,לא יגיע אפילו למספר חד ספרתי של מנדטים.וזו בעייה עבורו,כי אפילו האווזות במפלגתו הפסיקו ללקק לו.

המסית המוכר.גם את בלינקן נוא מסית כנגד בטחון מדינת ישראל

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
הפתרון המושלם לחופשה משפחתית: יומיים של נחת מול הים בנתניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך

הכתבות המעניינות ביותר

הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
וואטסאפ

חדש באתר

HLri70iW4AAOvas-compressed
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
.
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
D_ST8824 (1) (1)
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
intro-1781426579
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture