הלחימה ברצועת עזה נמשכת. בשבועות האחרונים פועלים כוחות אוגדה 252 במרחב מרכז רצועת עזה בפשיטות ממוקדות.
בשלושה חודשים האחרונים חיסלו כוחות האוגדה למעלה מ-450 מחבלים בתקיפות אוויריות והתקלויות פנים אל פנים והשמידו מאות תשתיות טרור במרחב. בתת-קרקע, הכוחות איתרו והשמידו תוואי תת-קרקע מסועפים באורך של כשמונה קילומטרים, בשטח הרצועה.
בנוסף, השבוע במהלך פעילות כוחות צוות הקרב של חטיבה 14, זוהו עשרות מחבלים חמושים במרחב נעים לכיוון צפון הרצועה. לאחר הפעלת אש ארטילרית, אווירית וירי פגזים החשודים התפזרו.
בהודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ הותר לפרסום כי צה"ל ושב"כ חיסלו את רוחי משתהא, ראש שלטון חמאס ברצועת עזה.
דובר צה"ל ודוברות שב"כ מודיעים כי כעת ניתן לאשר שבתקיפה משותפת של צה"ל ושב"כ לפני כשלושה חודשים בעזה, חוסל המחבל רוחי משתהא, אשר שימש כראש שלטון חמאס ברצועת עזה, יחד עם המחבל סאמח אלסארג' שהחזיק בתיק הביטחון בלשכה המדינית ובוועד הפועל של חמאס והמחבל סאמי עודה, מפקד מנגנון הבטחון הכללי של חמאס.
מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו, בהכוונה מודיענית מדויקת של אגף המודיעין ושב"כ, את המחבלים שהסתתרו במתחם תת-קרקעי מבוטן ומצויד בצפון רצועת עזה, המאפשר שהיית בכירים ופיקוד ושליטה על הארגון לאורך זמן. המתחם נוהל על ידי בכירי מנגנון הביטחון הכללי של חמאס ושימש כמתחם שהייה של צמרת שלטון החמאס ובראשם משתהא.
לאחר תקיפת המתחם וחיסול המחבלים, ארגון הטרור חמאס לא פרסם את דבר חיסולם וזאת על מנת למנוע פגיעה מוראלית ותפקודית בפעילי הארגון, כפי שנהג בחיסולים אחרים.
רוחי משתהא היה מוותיקי ארגון הטרור חמאס, בעל השפעה ישירה על אופן הפעלת הכוח של הארגון. רוחי היה מעורב בקבלת החלטות בעלות אופי צבאי תוך ששימש גם כאחראי השלטון ברצועת עזה, מחזיק תיק האסירים בלשכה המדינית של הארגון ולשעבר מחזיק משרד הכספים.
משתהא הקים יחד עם סינוואר את מנגנון הביטחון הכללי של החמאס, וריצה איתו עונש מאסר בכלא הישראלי. עד למלחמה היווה את הדמות הבכירה והמרכזית ביותר של הזרוע המדינית של חמאס ברצועת עזה, ולאורך המלחמה הוביל את הפעילות השלטונית של חמאס בעת שעסק בפעילות טרור נגד ישראל. משתהא היווה יד ימינו של מנהיג החמאס יחיא סינוואר, ונחשב מהמקורבים אליו ביותר.

צה"ל ושב"כ ימשיכו לרדוף את כל המחבלים שלקחו חלק בשבעה באוקטובר, לפעול ולפגוע בכל כל מי שיאיים על אזרחי מדינת ישראל.

בהודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ הותר לפרסום כי צה"ל ושב"כ חיסלו בעזה את המחבל שביצע את הלינץ' ברמאללה בשנת תש"ס (אוקטובר 2000).
צה"ל ושב"כ חיסלו הערב החג (ד'), בתקיפה מהאוויר בדיר אל בלאח שבמרכז רצועת עזה, את המחבל עבד אלעזיז צאלחה. צאלחה השתתף בלינץ' האכזרי ברמאללה בשנת 2000 בו נרצחו חיילי המילואים, רס"ל (במיל') יוסף (יוסי) אברהמי הי"ד ורב"ט (במיל') ודים נורז'יץ הי"ד. צאלחה מוכר מהתמונה בה צולם כשידיו מונפות מהחלון כשהן מגואלות בדם לאחר הלינץ'.
בשנים האחרונות היה מעורב בהכוונת פעילות טרור ביהודה ושומרון והמשיך לעסוק בפעילות טרור גם בימים אלו. המחבל צאלחה, בן 43, במוצאו מדיר ג'ריר שבבנימין, צאלחה גורש בעסקת שליט לרצועת עזה לאחר שנעצר בשנת 2001, אחרי הלינץ'. צה"ל ושב"כ ימשיכו לחסל ולרדוף את מחבלי חמאס בעבר ובהווה ואת כל מי שמאיים על אזרחי מדינת ישראל.
לאחר למעלה מעשור בעזה: צה"ל, בהובלת המתפ"ש, בשיתוף עם השגרירות האמריקאית בישראל, פעלו לשחרור צעירה יזידית שהוחזקה ע"י פעיל חמאס מזוהה דאעש ברצועה
בפעילות שתואמה על ידי צה"ל בהובלת המתפ"ש עם השגרירות האמריקאית בישראל וגורמים נוספים בקהילה הבינלאומית, פאוזיה אמין סידו – צעירה כבת 21 ממוצא יזידי, שוחררה השבוע חזרה לביתה בעיראק. לפני כעשור, כשהיתה בת 11 בלבד, אנשי "המדינה האיסלאמית" (דאעש) היא הובאה לפעיל חמאס מזוהה דאעש ברצועת עזה.
במהלך מלחמת "חרבות ברזל", המחבל שהחזיק בה נהרג, ככל הנראה במהלך תקיפות של צה"ל ברצועה, והיא נמלטה למקום מסתור ברצועה. בתום הליכי תיאום מורכבים בין ישראל, ארצות הברית וגורמים נוספים בקהילה הבינלאומית – הצעירה הוצאה בימים האחרונים במבצע חשאי מרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום. עם יציאתה לישראל, הצעירה המשיכה לירדן דרך מעבר גשר אלנבי – ומשם חזרה למשפחתה בעיראק.
זוהי עדות נוספת לקשר בין ארגון הטרור חמאס ל"מדינה האיסלאמית" (דאעש) והוכחה נוספת לפשעים נגד האנושות שמבצע ארגון הטרור הרצחני ברצועת עזה. צה"ל ימשיך לפעול בכל העת למיטוט ארגון הטרור חמאס-דאעש, להשמדת תשתיות הטרור ולהחזרת החטופות והחטופים. מדינת ישראל תמשיך לקדם ולפעול למען מאמצים הומניטאריים בשיתוף עם הקהילה הבינלאומית, בהתאם לערכי מדינת ישראל, אשר מחויבת לדין הבינלאומי.
בנוסף, כלי טיס של חיל האוויר, בהכוונה של אמ״ן ופיקוד הדרום, תקפו מחבלים של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה, שפעלו במתחם פיקוד ושליטה, ששימש בעבר כבית הספר ״אחמד אלכרד״ במרחב מרכז רצועת עזה.
טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, חוזי מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף.
ארגון הטרור חמאס מפר באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור. צה״ל ימשיך לפעול בנחישות נגד ארגוני הטרור המשתמשים בבתי ספר ובמוסדות אזרחיים כמחסה.





















כן יאבדו כולםםםםםם