ארמון הנשיאות של נשיא סוריה לשעבר בשאר אל-אסד ממוקם בראש גבעה במערב העיר דמשק במרומי הר מאזה. המבנה העצום ששימש כמקום מגוריו של אסד משתרע על כ31,500 מ"ר בנוסף לשטח עצום מסביב לארמון המגודר כולו כחלק מהמתחם.
שעות לאחר הימלטותו של בשאר אל-אסד מארמונו בדמשק פרצו לתוכו המוני מורדים סורים מלווים באזרחים מתוסכלים ובזזו מכל הבא ליד. איש לא עצר להביט בממצאים המרתקים שנמצאו בפינות הארמון ומלמדים הרבה מאוד על מי שאכלס אותו עד לאחרונה. מי שנכנס לארמון ותיעד ורשם נקודות מרתקות ממה שנגלה לעיניו הוא עיתונאי הוול סטריט ג'ורלנל ג'ראד מלסין.
על שולחנו ורצפתו של החדר של אסד היו מפוזרים ספרים וניירות רבים. בין היתר עסק החומר הכתוב בהיסטוריה של צבא רוסיה וכן מפה מפורטת של צפון מזרח סוריה. על השולחן נחו להם חפיסות של כדורים נגד דיכאון מסוג בנזודיאזפין (benzodiazepine). על אחד החלונות נכתב: "אלוקים שמור על נשמתו של חאפז" כאשר הכוונה לאביו הדיקטטור של אסד ששלט בסוריה במשך שלושה עשורים.
משרדו של אסד נמצא במסדרון הכניסה לארמון הנשיאות, שם פגש העיתונאי את אחד המורדים, מורה להיסטוריה לשעבר שסיפר כי כעת נגמרה מלחמה אחת ומתחיל המאבק של סוריה ליצור קשרים בין לאומיים עם מדינות העולם.
הארמון שנכבש עוצב על ידי אדריכל יפני בשנת 1990 תחת שלטונו של חאפז אל-אסד, הוא מכיל בתוכו אולמות עצומים בגודלם, לפחות שני חדרי ישיבות עבור ישיבות קבינט אחד מעל הקרקע ואחד מתחת לאדמה כחלק מהבונקר העצום שנבנה שלוש קומות מתחת לארמון. בבונקר יש לצד חדר ישיבות לחברי הקבינט, גם חדרי רחצה, חדרי מגורים, וכן מקומות לינה לצוות העובדים של הארמון.
אנשי מיליציית היאת תחריר א-שאם סגרו את הארמון שעות לאחר שנפרץ על ידי הארמון הזועם ופינו ממנו יצירות אומנות, רהיטים ועוד. מתחת לארמון התגלה חניון תת קרקעי ענק עם עשרות רבות של מכוניות יוקרה שהיו בידי אסד. ואם נרצה גם זווית יהודית סורית בקשר לארמון, ניתן להזכיר כי את שערי הפליז הענקיים בכניסה לארמון עיצב אומן מתכת יהודי בשם מוריס נסיירי.





















תמונות, הראו תמונות!