צילום: חיים צח/לע"מ

בלינקן חושף: כך איימתי על נתניהו בבור בקריה | הריאיון המקיף

בריאיון מקיף ל"ניו יורק טיימס" חשף מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן פרטים דרמטיים על המגעים עם ישראל מאז פרוץ המלחמה בעזה. בלינקן סיפר כי איים לבטל את ביקור הנשיא ביידן בישראל אם לא יותר סיוע הומניטרי לרצועת עזה, וחשף כי ערב המלחמה תכנן להגיע לאזור כדי לקדם את הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה

כתבות נוספות בנושא:

בריאיון מקיף ל"ניו יורק טיימס" חשף מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן פרטים דרמטיים על המגעים עם ישראל מאז פרוץ המלחמה בעזה. בלינקן סיפר כי איים לבטל את ביקור הנשיא ביידן בישראל אם לא יותר סיוע הומניטרי לרצועת עזה, וחשף כי ערב המלחמה תכנן להגיע לאזור כדי לקדם את הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה.

בלינקן חשף כי ערב המלחמה, ב-6 באוקטובר, המאמצים הדיפלומטיים התמקדו בקידום נורמליזציה בין ישראל לסעודיה. הוא תכנן לבקר בשתי המדינות ב-10 באוקטובר, ביקור שבוטל בעקבות המתקפה. מטרת הביקור המתוכנן הייתה לדון בהיבט הפלסטיני של הסכם הנורמליזציה, מתוך הבנה שהסכם כזה יכול לקדם את הקמתה של מדינה פלסטינית.

בתארו את ביקורו בישראל לאחר הטבח, הביע בלינקן זעזוע עמוק מהזוועות שנחשף אליהן: "הזדעזעתי מהזוועות שראיתי שעלו על כל מה שניתן לדמיין, היינו נחושים אז לעשות הכול כדי לוודא ש-7 באוקטובר לא יקרה שוב. לצד זאת גם רצינו לוודא שהמלחמה לא תתפשט לחזיתות אחרות, כיוון שזה אומר עוד הרוגים ועוד הרס, ושהפעולות הישראליות בעזה ימשכו יותר זמן".

הוא הדגיש את נחישות ארה"ב למנוע הישנות של אירועי ה-7 באוקטובר ולמנוע הסלמה אזורית. במקביל, פעלה ארה"ב להגנת אזרחי עזה ולהבטחת סיוע הומניטרי. לדבריו, המאמצים האמריקניים נשאו פרי – ישראל הצליחה לפגוע משמעותית ביכולות הצבאיות של חמאס.

בלינקן שיתף פרטים על דיון מרתוני בן תשע שעות שקיים בקריה בתל אביב עם נתניהו וצוותו. הוויכוח המרכזי נסב סביב העברת סיוע הומניטרי לפלסטינים, כאשר החברה הישראלית כולה, בעודה המומה מהטראומה, התנגדה לכך.

"התווכחנו במשך שעות על ההנחה הבסיסית שסיוע הומניטרי צריך להגיע לפלסטינים", אמר בלינקן. "אבל הוויכוח הזה נבע מכך שהחברה הישראלית באותם ימים הייתה בטראומה לחלוטין". לדברי בלינקן, "לא היה מדובר רק בראש הממשלה או במנהיג מסוים בישראל. זו הייתה חברה שלמה שלא רצתה שסיוע יגיע לאף פלסטיני ברצועה. דנו שם במשך תשע שעות. ביידן היה אמור להגיע כמה ימים לאחר מכן. במהלך אותו וויכוח אמרתי לראש הממשלה שאני אתקשר לנשיא ואגיד לו שלא להגיע אם הסיוע לא יתחיל לזרום".

"התקשרתי לנשיא כדי לוודא שהוא מסכים עם זה, והוא הסכים לחלוטין. והגענו להסכמה שהסיוע יועבר בתחילה מרפיח ואז הרחבנו את זה לכרם שלום ומקומות נוספים", אמר בלינקן.

בהמשך נשאל אם ישראל עומדת במחויבותה והוסיף: "בהקשר של סיוע הומניטרי היו תקופות שחשבנו שהם לא עושים מספיק, ולכן בתקופה האחרונה יחד עם שר ההגנה אוסטין לחצנו בחוזקה לנקוט פעולות נוספות".

מזכיר המדינה הביע תסכול מהקהילה הבינלאומית שמיהרה לשכוח את זוועות ה-7 באוקטובר. הוא תהה מדוע לא נשמעה קריאה בינלאומית אחידה לחמאס להניח את נשקו ולשחרר את החטופים. "אחד הדברים שקצת הדהימו אותי לאורך כל הדרך היה שלמרות כל הביקורת המובנת מאליה על התנהלות ישראל בעזה, כמעט לא שמענו כלום מאף אחד מאז 7 באוקטובר על חמאס. למה לא הייתה אמירה בין-לאומית פה אחד שעל חמאס להוריד את נשקו, לשחרר את החטופים ולהיכנע?", אמר.

באשר למשא ומתן הנוכחי, בלינקן זיהה שני מכשולים עיקריים: נטייתו של חמאס לסגת מהסכמות ברגעים קריטיים, ותקוותו של הארגון להסלמה אזורית. הוא הדגיש שלעיתים ישנם פערים בין המסרים הפומביים של ארה"ב לבין התקשורת מאחורי הקלעים, זאת כדי לקדם את המשא ומתן.

"אנחנו ממשיכים להאמין שהדרך המהירה והיעילה ביותר היא הסכם שיביא להפסקת אש ולהשבת החטופים הביתה. שני המכשולים העיקריים לכך, והיינו מאוד קרובים בכמה הזדמנויות, וגם היום אנחנו מאוד קרובים, קשורים למה שמניע את חמאס".

"ראשית – בכל פעם שהייתה הסכמה בין ישראל וארה"ב, וכשהלחץ על ישראל גובר – חמאס נסוג מההסכמה להפסקת האש ולשחרור החטופים. ולכן יש פעמים שמה שאנחנו אומרים לישראל כשיש בינינו מחלוקות הוא אחד ומה שאנחנו אומרים או עושים בפומבי עשוי להיות אחר. במידה לא מבוטלת אנחנו עושים את זה כיוון שעם הפומביות הסיכויים לקדם הפסקת אש ועסקת חטופים מתרחקים יותר".

"שנית – חמאס נסוג מתוך האמונה שיהיה עימות רחב יותר, שחיזבאללה יתקוף את ישראל, שאיראן וגורמים אחרים יתקפו את ישראל", המשיך בלינקן. "חמאס קיווה שישראל תהיה 'עסוקה' כך שהוא יוכל להמשיך לעשות את מה שהוא עושה. אנחנו עבדנו קשה מאוד כדי להבטיח שזה לא יקרה".

בלינקן התייחס גם לעתיד האזור, והביע אופטימיות לגבי אפשרות הנורמליזציה עם סעודיה. לדבריו, ההסכם יכול להתממש במהירות ברגע שתסתיים המלחמה בעזה ותושג הסכמה על עתיד הפלסטינים, אם כי הדבר ידרוש החלטות קשות מכל הצדדים.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

[…] קרא עוד […]

הממשל האמריקני הרע הזה הרס לנו את המלחמה וגרם להרג של הרבה חיילים וחטופים.

נכו מאד

בלה בלה בלה בלה בלה בלה

כתבות חדשות באתר

"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
קרבות אגו מאחורי ההסכם: זו הסיבה שאיראן המתינה לחצות כדי לחתום
"הכניסה למ.צ. ולמשטרה אסורה": שילוט אזהרה בכניסה לערים החרדיות
חתן ללא משענת: משה גדל בלי אבא ואיבד את אמא; מי יחתן אותו?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נחושים להתיישב בסוריה וזועמים על ההסכם: "חייבים להבהיר שאנחנו כאן"
גנץ: "ההסכם עם איראן הוא כישלון אסטרטגי שישראל תשלם עליו שנים"
מצמרר: היתומים הרכים ילוו היום את אביהם, שנפטר מהמחלה ששיכלה את אחיהם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בן גביר: "ההסכם אינו מחייב אותנו - ישראל אינה רפובליקת בננות"
מנהיגי העולם מברכים על ההסכם האמריקאי-איראני וקוראים ליישומו המלא
הגר"נ דיאמנט הזדעזע קשות: האמא עברה שני ניתוחי הראש, האבא נותר בחוסר כל
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ במתקפה על נתניהו: "אדם מאוד קשה - צריך להיות אסיר תודה"
גרהאם ברך על מזכר ההבנות עם איראן - אך הביע דאגה מפערים בפרשנות

הכתבות המעניינות ביותר

שריפה בחצר בית בפרדס חנה-כרכור - נמנעה התפשטות לבניין ולמחסן
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ"ה • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שבת פרק כ"ה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו
נחשף מתווה הכניעה לכאורה? אלו 14 הסעיפים המלאים של הסכם ארה"ב - איראן
"אוזר ישראל בגבורה": האדמו"ר מחוג חתם סופר חיזק את נכדו בבית המשפט הצבאי
חיבור מרגש: יוסי פריד ודניאל אלישע נופלים 'ביד השם'
אבי לרנר משיק את הסינגל הקצבי "היום הגדול"
מאחורי הקלעים של הפסקת האש: הוויתורים של הרגע האחרון שבלמו את המשגרים באיראן

חדש באתר

723241014_122190028856723345_2392299420536756454_n
קרבות אגו מאחורי ההסכם: זו הסיבה שאיראן המתינה לחצות כדי לחתום
WhatsApp Image 2026-06-15 at 09.17
"הכניסה למ.צ. ולמשטרה אסורה": שילוט אזהרה בכניסה לערים החרדיות
צילום מסך 2026-06-15 092654
נחושים להתיישב בסוריה וזועמים על ההסכם: "חייבים להבהיר שאנחנו כאן"
WhatsApp Image 2026-06-15 at 08.31
שריפה בחצר בית בפרדס חנה-כרכור - נמנעה התפשטות לבניין ולמחסן

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

כל רבני הקהילות היהודיות בארגנטינה התכנסו לקידום מערך דיור ושילוב לאנשים עם מוגבלויות (2)
כינוס היסטורי: רבני הקהילות היהודיות בארגנטינה התכנסו לקידום מערך דיור ושילוב לאנשים עם מוגבלויות
שמחת נישואי נכדת רבי עוזיהו אלכורת נשיא מוסדות ברסלב חיי עולם צילום שוקי לררה' (21)
שמחת נישואי נכדת הגה"ח רבי עוזיהו אלכורת נשיא מוסדות ברסלב חיי עולם
הרב יצחק אדלשטיין הכתרה מענדי קורנט (63)
חג ברמת השרון: הגר"י אדלשטיין הוכתר לרב העיר בטקס מרגש
ש''ב אחרון לבת יוסי יעקובוביץ משנה לרא''ע ב''ב (44)
כבוד ונציגות: רבנים, אדמו"רים ובכירים בשבע ברכות חגיגית לנישואי בת המשנה לראש העיר • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture