אזרח ישראלי שעובד באפריקה נחטף בסוף השבוע האחרון בניגריה למטרות כופר, וחולץ בהצלחה על ידי הצבא המקומי תוך מעורבות משרד החוץ. שגרירות ישראל ומשרד החוץ פעלו באופן אינטנסיבי מול השלטונות המקומיים, וצבא ניגריה הצליח לחלץ את האזרח ללא ירי וללא תשלום כופר. הישראלי חולץ בריא ושלם, כך מפרסם איתמר אייכנר בוינט.
החטיפה התרחשה ביום חמישי האחרון בשעות הבוקר המוקדמות במדינת טארבה שבצפון-מזרח ניגריה. מרבית מקרי החטיפה באזור זה נעשים למטרות סחיטת כופר, אך במקרה הנוכחי היה חשש מוגבר לחייו של הישראלי בשל בעיות הביטחון האישי החמורות במדינה.
המחלקה לישראלים בחו"ל, בשיתוף עם השגרירות בניגריה, שמרו על קשר רציף עם הגורמים הרלוונטיים בניגריה ובישראל. מבצע החילוץ נמשך כ-24 שעות בפעילות אינטנסיבית סביב השעון.
ביום שישי התקבלה בירושלים הבשורה כי האזרח, שעדיין עובד באפריקה, חולץ ושוחרר בלילה הקודם. למרות ניהול משא ומתן עם החוטפים, לא שולם כל כופר. מומחי ביטחון מציינים כי במקרים כאלה, ככל שהנחטף משוחרר מהר יותר, כך גדלים סיכוייו לצאת בחיים מהאירוע.
סביב נסיבות החטיפה התפתחה מחלוקת בין גורמי הביטחון בניגריה. המשטרה המקומית, שצוטטה בכלי תקשורת ניגריים, טענה כי הישראלי נחטף בזמן שהיה מלווה על-ידי צבא ניגריה. טענה זו הוכחשה בתוקף על ידי הצבא, שפרסם הודעה המתארת את דברי המשטרה כ"שקריים ומטעים".
על פי התקשורת הניגרית, הישראלי שנחטף מזוהה כ"איתמר", עובד חברת SCC. הצבא הדגיש כי "הקורבן נסע לבדו ברכבו, ללא ליווי צבאי או נהג כאשר נחטף".
בראש מבצע החילוץ עמד מפקד גדוד 93 של צבא ניגריה. לפי הצהרת הצבא, הופעל "לחץ אסטרטגי" על ראשי הכפרים ומנהיגי הנוער המקומיים, מהלך שהניב מידע מודיעיני קריטי והוביל בסופו של דבר לשחרורו של הישראלי.
הצבא ציין כי המודיעין כלל תיאום הדוק עם מנהיגי הקהילה המקומית בקופאי אחמדו, אפקו וצ'נצ'אנגי, וכי לא נורתה אף ירייה במהלך המבצע. ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "שגרירות ישראל בניגריה והמחלקה לישראלים בחו"ל טיפלו בחילוצו של אזרח ישראלי בחלקה הצפון-מזרחי של המדינה. לאזרח שלום.




















