שילוב קסום של שוקולד חלב, קרם פיסטוק ובצק קדאיף הפך ללהיט עולמי וגרם לתופעה כלכלית מפתיעה – מחסור גלובלי בפיסטוקים. הכל החל מסרטון טיקטוק פשוט שצבר מעל 120 מיליון צפיות, והפך את "שוקולד דובאי" לאחד המוצרים המבוקשים ביותר בעולם המתוקים.
המהפכה התחילה בדצמבר 2023, כאשר גולש העלה סרטון המשבח את טעמו של שוקולד מיוחד שיוצר על ידי חברת Fix מדובאי. החטיף, שנקרא "Can't Get Knafeh of It" – משחק מילים על הקינוח הערבי המסורתי כנאפה – הפך לסנסציה מיידית ברשתות החברתיות.
הסרטון הוויראלי, שצבר יותר מ-120 מיליון צפיות, הצית ביקוש אדיר לחטיף המיוחד והוביל לגל חיקויים מצד יצרניות שוקולד מובילות ברחבי העולם. השילוב הייחודי של שוקולד חלב עם קרם פיסטוק עשיר ובצק קדאיף פריך יצר חוויית טעם שכבשה את חובבי המתוקים בסערה.
ההשפעה של טרנד השוקולד חרגה מעולם המתוקים והגיעה לשוק הפיסטוקים העולמי. הביקוש האדיר למרכיב המרכזי בחטיף הפופולרי הוביל לעליית מחירים דרמטית ולמחסור של ממש. על פי הדיווחים, מחיר של 450 גרם פיסטוק קלוף זינק מ-7.65 דולר בשנה שעברה ל-10.30 דולר – עלייה של כ-35%. "עולם הפיסטוק נמצא כרגע ביובש מוחלט," מסביר ג'ילס הקינג מחברת המסחר באגוזים CG.
המחסור הנוכחי נובע משילוב של גורמים: עונת קציר חלשה בארצות הברית, שהיא יצרנית הפיסטוקים הגדולה בעולם, וצמצום בהיצע הליבות הקלופות שהוביל לשוק דל עוד לפני הופעת הטרנד. "ואז בא שוקולד דובאי, והם קונים כל פיסטוק פנוי," מוסיף הקינג.
איראן, היצרנית השנייה בגודלה של פיסטוקים בעולם, מרוויחה מהטרנד העולמי: הייצוא שלה לאיחוד האמירויות זינק ב-40% בחצי השנה האחרונה לעומת השנה הקודמת כולה. המהפך חד במיוחד בהשוואה לשנת 2023, אז עודף בהיצע גרם לירידת מחירים והוביל לשימוש נרחב בתוצרי לוואי כמו חמאת פיסטוק, שמן וממרחים. דווקא אז השיקה חברת FIX את המוצר המקורי, שמאז התפשט "כאש בשדה קקאו".
יצרני שוקולד ברחבי העולם מדווחים על מחסור חמור ועל כך שלא מצליחים לעמוד בביקושים. "זה הרגיש כאילו זה הגיע משום מקום – פתאום רואים את זה בכל פינה," אמר צ'ארלס ג'נדרו, מנכ"ל קבוצת פרסטאט המייצרת שוקולד יוקרתי בבריטניה, ל"פייננשל טיימס". על פי דיווח ב"אובזרבר" הבריטי, בעקבות הביקוש הרב והחשש ממחסור, חפיסות שוקולד דובאי נמכרות במשורה ברחבי העולם, עם הגבלות רכישה במקומות מסוימים.





















זהו. כנראה שסוף העולם אכן הגיע.
מתוק להחריד. שוקולד זול פשוט במחיר מופקע.
אין על בשר !!!