צילום: פלאש 90

עסקה כוללת: ההצעה החדשה של ארה"ב לחמאס

מקורות יודעי-דבר מסרו היום לערוץ "א-שרק" הסעודי כי ארה"ב הציגה בפני ארגון הטרור חמאס עסקה חדשה, שתתחיל בשחרור 10 חטופים בתמורה לרגיעה זמנית ותסתיים בהסכמה על השתתפותו של חמאס בשלטון העתידי ברצועת עזה. על פי הדיווח, חמאס הציג מצדו הצעה נגדית לעסקה כוללת יותר

כתבות נוספות בנושא:

מקורות יודעי-דבר מסרו היום (ראשון) לערוץ "א-שרק" הסעודי כי ארה"ב הציגה בפני ארגון הטרור חמאס עסקה חדשה, שתתחיל בשחרור 10 חטופים בתמורה לרגיעה זמנית ותסתיים בהסכמה על השתתפותו של חמאס בשלטון העתידי ברצועת עזה. על פי הדיווח, חמאס הציג מצדו הצעה נגדית לעסקה כוללת יותר.

לפי המקורות, שליח ממשל טראמפ למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, מסר למתווכות כי ארה"ב תקבל השתתפות של חמאס בשלטון ברצועת עזה לאחר המלחמה, בתנאי שהארגון יוותר על פעילותו הצבאית. מדובר בשינוי משמעותי בעמדה האמריקנית, אשר עד כה תמכה בעמדת ישראל שדרשה את חיסול חמאס כארגון שלטוני.

וויטקוף הציע לחמאס דרך המתווכות עסקה חלקית שתכלול שחרור ראשוני של 10 חטופים בהתאם לקריטריונים של העסקה האחרונה, בתמורה להפסקת לחימה למשך עד 70 יום. במהלך תקופה זו, על פי ההצעה, יתקיים משא ומתן על עסקה סופית.

המקורות הדגישו כי ההצעה האמריקנית שונה מההצעה הישראלית בכך שבהצעה הישראלית מדובר על הפסקת אש זמנית למשך 45 יום בלבד, בעוד האמריקנים מציעים תקופה ארוכה יותר של עד 70 יום.
חמאס מציג הצעה נגדית מרחיקת לכת

בכיר בחמאס מסר לערוץ "א-שרק" כי הארגון הציג הצעה לעסקה כוללת במסגרתה גורם עצמאי ינהל את הרצועה עם כל הסמכויות, תהיה הפסקת אש קבועה, כוחות צה"ל יצאו מרצועת עזה, וכל החטופים ישוחררו בפעם אחת בתמורה למספר מוסכם של אסירים פלסטינים.

על פי הדיווח, בכירים בחמאס טענו כי במהלך הפגישות עם המתווכות בימים האחרונים, הצעת חמאס כללה גם "הסדרים ביטחוניים שיבטיחו שקט ויציבות לשנים ארוכות עד שתהיה הגעה להסכם מדיני". הארגון הציע כי הסדרים אלו יכללו פיקוח בינלאומי על נשק הארגונים בעזה, עצירת האימונים הצבאיים, הפסקת הייצור הצבאי, הפסקת חפירת המנהרות והפסקת הברחות הנשק לרצועה במשך כל תקופת הרגיעה.

במקביל, מקורות נוספים מסרו לערוץ הסעודי כי מספר מדינות ערביות הציעו לנשיא טראמפ להציג במהלך ביקורו הצפוי באזור יוזמה מקיפה לסיום המלחמה. על פי המקורות, היוזמה המוצעת כוללת החזרת כל החטופים לישראל, נסיגה מלאה של צה"ל מרצועת עזה, מסירת נשק חמאס לגורם בינלאומי, הקמת ממשל מקומי ברצועה, תחילת תהליך שיקום ופתיחת מסלול לפתרון מדיני כולל יותר.

גורמים ערביים אלה מאמינים כי ישנם סיכויים טובים שהממשל האמריקני יאמץ יוזמה זו, במיוחד לאור מה שהם מכנים "סימנים ברורים לחילוקי דעות בין הנשיא טראמפ לבין ראש הממשלה נתניהו". המקורות ציינו מספר אינדיקציות לכך שטראמפ מתרחק מעמדות ישראל, ובהן העובדה שישראל לא נכללה בתוכנית ביקורו הקרובה של הנשיא באזור, השגת הסכם הפסקת אש עם החות'ים מבלי שזה יכלול את ישראל, וקיום דיאלוג עם איראן וסעודיה בהתאם לאינטרסים האמריקניים ולא הישראליים.

ישראל טרם הגיבה באופן רשמי לדיווח, אך גורם בכיר בירושלים אמר בשיחה עם כתבים כי "ישראל עומדת על עמדתה הנחרצת שלא תהיה שום השתתפות של חמאס בשלטון העתידי בעזה". הגורם הוסיף כי "ישראל לא תסכים להפסקת אש קבועה בטרם השגת יעדי המלחמה ושחרור כל החטופים", והדגיש כי כל "הצעה המבטיחה המשך כלשהו של השפעת חמאס ברצועה אינה מקובלת על ישראל".
מקורבים לראש הממשלה נתניהו טענו כי הדיווחים הסעודיים מגמתיים ומטרתם לייצר לחץ על ישראל ולהרחיב את הפער המדומיין בין ירושלים לוושינגטון. הם הדגישו כי היחסים בין נתניהו לטראמפ נותרו איתנים, וכי שני המנהיגים

אנליסטים בוושינגטון מסבירים כי נראה שהממשל האמריקני מוכן להציג עמדות גמישות יותר מבעבר בנוגע לעתיד עזה, כחלק מניסיון להביא לפתרון מהיר של הסכסוך. "ישנה תחושה בממשל טראמפ שהמלחמה מתמשכת יותר מדי זמן ללא הכרעה ברורה, והנשיא מעוניין להציג הישגים מדיניים לפני הבחירות בנובמבר," אמר פרשן אמריקני בכיר לענייני המזרח התיכון.

מומחים מציינים כי מדובר ברגע מכריע עבור הממשל האמריקני, שצריך להחליט האם לדבוק בעמדת ישראל או לנסות לקדם פתרון מדיני שעשוי לכלול ויתורים מכל הצדדים. "אם טראמפ אכן מוכן לאפשר לחמאס להשתתף בשלטון העתידי בעזה, גם אם ללא יכולות צבאיות, זהו שינוי דרמטי במדיניות האמריקנית," הסביר אחד המומחים.

הדיווחים על היוזמה האמריקנית החדשה מגיעים בזמן רגיש במיוחד, כאשר ישראל נערכת להרחבת הלחימה ברצועת עזה ומגייסת כוחות מילואים נוספים. נותר לראות האם ארה"ב תפעיל לחץ על ישראל לשקול ברצינות את ההצעות החדשות, או שתאפשר לה להמשיך בלחימה עד השגת יעדיה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

יש לי הצעה יותר טובה לנאצים: היכנעו או שנטבח בכולכם ! בלי רחמים. קאפיש ?

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
הפתרון המושלם לחופשה משפחתית: יומיים של נחת מול הים בנתניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך

הכתבות המעניינות ביותר

הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
וואטסאפ

חדש באתר

HLri70iW4AAOvas-compressed
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
.
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
D_ST8824 (1) (1)
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
intro-1781426579
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture