מועצת הביטחון של האו"ם תתכנס היום לדיון בנושא מבצע 'עם כלביא'. לקראת הדיון פנתה ישראל היום (שישי) באופן רשמי למועצה בדרישה לגנות את איראן בעקבות מתקפה ישירה על בית החולים סורוקה בבאר שבע.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, כתב לנשיאת המועצה: "איראן שיגרה טיל בליסטי לעבר בית חולים סורוקה, מוסד רפואי שמעניק טיפול ליהודים, מוסלמים ונוצרים. זו לא רק מתקפה על תשתית אזרחית – זהו פשע מלחמה."
במכתבו חשף דנון כי מאז תחילת המתקפה שיגרה איראן 450 טילים ומאות מל"טים לעבר אוכלוסייה אזרחית. התוצאה: 24 הרוגים, בהם ילדה בת 7 חולה סרטן, למעלה מ־1,100 פצועים ו־25,000 נכסים אזרחיים שניזוקו.
דנון הוסיף: "הטענות של איראן על תקיפת יעדים צבאיים הן שקר גס. מדובר בדפוס פעולה של טרור ממלכתי."
לסיום השגריר תקף את הזמנת שר החוץ האיראני למועצת זכויות האדם: "הזמנתו לנאום בז'נבה בעוד טיליו פוגעים בבתי חולים היא חרפה מוסרית ובושה לארגון הזה."




















