אחרי שה'ניו יורק טיימס' דיווח כי מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה חוסל בתחילת המתקפה הישראלית על איראן, הופיע אתמול גנרל אסמעיל קאאני ברחובות טהרן ותועד במצלמות ערוצי התקשורת באיראן ובטלפונים של אזרחים איראניים.
מפקד 'כוח קודס' של משמרות המהפכה, אסמעיל קאאני, נעלם מהרדאר מתחילת מבצע "עם כלביא" ולא נראה בציבור כל עוד נמשכה הלחימה. עם כניסת הפסקת האש לתוקף הופיע קאאני בלבוש אזרחי בכיכר המהפכה בטהרן והצטרף לחוגגים הרבים את "הניצחון" האיראני שגרם לישראל להסכים בלית ברירה להפסקת אש, כך לטענת כלי התקשורת האיראנית.
קאאני הוא מחליפו של קודמו קאסם סולימאני שחוסל בשנת 2020 בתקיפה אמריקנית על הרכב בו נסע בנמל התעופה בבגדאד. התקיפה בוצעה באמצעות שיגור לש כמה טילים מדויקים לעבר הרכב בו נסע בהוראה ישירה של נשיא ארה"ב באותה העת, דונלד טראמפ.
כנקמה על החיסול ניסו האיראנים להתנקש בטראמפ במהלך קמפיין הבחירות בשנה שעברה. מפקד כוח קודס אמון על הפעלת ציר הרשע סביב ישראל, הוא היה אחראי להקמת טבעת החנק סביב מדינת היהודים באמצעות תחזוק ארגוני הטרור בעזה, לבנון, סוריה, עיראק, תימן ועוד.
אין זו הפעם הראשונה שקאאני נעלם מהעין ומעורר סערות תקשורתיות בנוגע לגורלו. בסמוך למועד חיסולו של חסן נסראללה, מזכ"ל חיזבאללה בשנה שעברה, לא נראה קאאני במשך שבועות בציבור, שמועות שדווחו בכלי תקשורת שונים טענו כי קאאני נחקר על ידי שירותי המודיעין האיראניים בחשד שסייע למודיעין הישראלי והביא לחיסול בכירים באיראן ובלבנון.
כחלוף מעל שבועיים מהיעלמותו הופיע לפתע קאאני בטקס הלוויה בטהרן של מפקד גיס קודס בלבנון וסוריה שחוסל לצד נסראללה.





















פחדן עלוב🤮אל תדאג גם בלי מטוסים בסוף תחוסל,הצלב על ראשך,תתחיל לספור את הימים.
לא חשוב,
בפעם הבאה בע"ה
מה לא ברור?… ישראל לא רוצה לחסל אותו, הבחור משתפ וכריזמתי כמו נעים קאסם…
עדיף שהם יהיו בתפקיד ולא יוחלפו בידי אחרים בעייתים יותר
הוא סוכן של המוסד כידוע