החל מהבוקר (שישי) החלה מסירת הודעות אישיות למשפחות נרצחים, לפיהן המחבלים שהיו מעורבים ברצח יקיריהן צפויים להשתחרר במסגרת עסקת החטופים. כך עולה מהודעה משותפת של משרד הביטחון, צה"ל, הביטוח הלאומי ומשטרת ישראל, שפורסמה הבוקר.
לפי ההודעה, מסירת הודעות למשפחות מתבצעת לפי הנחיית הדרג המדיני ובעקבות אישור הממשלה את המתווה להחזרת החטופים.
חלוקת האחריות בין הגופים
עובדי הביטוח הלאומי ימסרו הודעות למשפחות נרצחים שהוגדרו כנפגעי אויב. משפחות חללי מערכות ישראל יקבלו את ההודעות מנציגי צה"ל, משטרת ישראל וגופי הביטחון הנוספים. משרד הביטחון מרכז את הפעילות ואת התיאום בין הגופים השונים.
ההודעות יימסרו להורים, לבני או בנות זוג, או לנציג המשפחה שהוגדר על ידה.
ליווי מקצועי למשפחות
בהודעה נכתב כי "אנו עם המשפחות השכולות בימים מורכבים אלה". גורמים מקצועיים וגורמי שיקום של הביטוח הלאומי, קצינות נפגעים של אגף כוח האדם בצה"ל ונציגי אגף משפחות הנצחה ומורשת ממשרד הביטחון צפויים ללוות את המשפחות בתקופה הקרובה.





















איזה מדינה הזויה