כלי תקשורת בלבנון דיווחו הלילה בשעה 02:00 לאחר חצות כי כוח צבאי ישראלי נכנס עם כמה כלי רכב לבניין העירייה במרכז הכפר בלידא בדרום לבנון. דווח על שמיעת קולות ירי במקום. כשעתיים לאחר מכן דווח על יציאת הכוח חזרה לשטח ישראל. כוח של צבא לבנון הגיע למקום לאחר נסיגת צה"ל.

לטענת הלבנוניים, הכוח הצה"לי ירה וחיסל את עובד העירייה איברהים סלאמה, בעת שישן במקום. כשעה לאחר מכן סמוך לשעה 05:00 פורסם כי צה"ל העביר אזהרה ללבנוניים לפנות מיד את בניין העירייה בבלידא. האזהרה הועברה על ידי יוניפי"ל לאחר יציאת צבא לבנון מהמבנה וכניסת אזרחים למקום.

כתב ערוץ אל-מנאר הלבנוני מתח ביקורת על התנהלות יוניפי"ל והאשים את הארגון שאפשר לחיזבאללה להתחמש ולצמוח במשך שנים ארוכות בסיוע לישראל. לטענתו: "מאז השעה אחת לפנות בוקר כאשר הכוח הישראלי חדר לעיירה בלידא, וחומרת הפגיעה בעירייה שהיא מוסד רשמי, והריגת עובד שהיה במיטתו, ולמרות התקשורת של הצבא הלבנוני שביקש סיוע,
לא הגיע אף חייל מכוחות יוניפי"ל הבינלאומיים לעקוב אחרי ההפרה הישראלית או לסייע לצבא". עוד אמר: "אם היה מדווח על טיל אחד של חיזבאללה בעיר, הייתי מתעורר למציאות שהפיקוד בנאקורה כולו מפוזר ברחובות בלידה!!!"

עוד דווח כי כוח צה"ל נכנס לעיירה עדייסה ופוצץ במקום מבנה ששימש לטרור.
בתגובה לאירוע, יצאו כמה תושבים מבלידא וחסמו את הכביש הסמוך במחאה על אוזלת ידה של ממשלת לבנון.

גרסת צה"ל לאירועים
מדובר צה"ל נמסר בתגובה לאירוע: "במהלך הלילה, במסגרת פעילות של כוחות צה"ל להשמדת תשתית טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הכפר בליידא שבדרום לבנון, זיהו הכוחות חשוד בתוך המבנה. הכוח החל בנוהל מעצר חשוד. משזוהה איום מיידי על הלוחמים, בוצע ירי להסרת האיום, זוהתה פגיעה. האירוע מתוחקר".
"המבנה נוצל בתקופה האחרונה לפעילות טרור של חיזבאללה, בכסות של תשתית אזרחית. מדובר בדוגמה נוספת לדפוס פעולה המסכן את תושבי לבנון ומהווה ניצול ציני של ארגון הטרור חיזבאללה בתשתיות אזרחיות למטרות טרור. צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל".




















