בקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבל חנינה מנשיא המדינה יצחק הרצוג זכתה היום (ראשון) לסיקור נרחב בכלי התקשורת הגדולים בעולם. בתוך זמן קצר מרגע פרסום המהלך בישראל – הידיעות הופיעו בראש אתרי החדשות הבינלאומיים והובילו את המהדורות.
רויטרס, AP, בלומברג וניו יורק טיימס – כולם בדיווח מיידי
סוכנויות הידיעות הגדולות בעולם, בהן רויטרס, AP ובלומברג, פרסמו ידיעות מפורטות על המהלך, ובהמשך הצטרפו גם כלי תקשורת מרכזיים בארה"ב ובאירופה – בהם ניו יורק טיימס, סקיי ניוז, France24, לה רפובליקה ועוד.
בסוכנות AP נכתב כי “הבקשה מגיעה שבועות לאחר שהנשיא טראמפ קרא לישראל להעניק לנתניהו חנינה”, תוך תזכורת לנאומו בפני הכנסת ב־13 באוקטובר. עוד נכתב כי נתניהו “נהל בשנים האחרונות עימות מתמשך מול המערכת המשפטית בישראל” וכי לדבריו, חנינה “תסייע לאחד את המדינה ברגע של טלטלה אזורית”.
“בקשה יוצאת דופן”: לשכת הנשיא בתגובה
כלי תקשורת רבים הדגישו את הודעת לשכת הנשיא הרצוג, שהבהירה כי מדובר בבקשה חריגה, כזו שלא הוגשה בעבר על ידי ראש ממשלה מכהן.
בנוסף הודגשו דבריו של נתניהו בהודעת הווידאו שפרסם, שבה טען כי מהלך החנינה “יאפשר איחוי קרעים וקידום אחדות לאומית”.
BBC: “המהלך עלול להעמיק את הקרע הפוליטי בישראל”
ב־BBC ציינו כי עבור חלק גדול מהציבור הישראלי – במיוחד במחנה השמאל – בקשת חנינה למנהיג פוליטי מכהן, תוך כדי ניהול משפט פעיל, תיתפס כפגיעה נוספת בעצמאות מערכת המשפט.
על פי הדיווח: “תומכי נתניהו בליכוד תמכו כבר שנים באפשרות של חנינה. אך עבור רבים בישראל, צעד כזה עשוי להתפרש כעוד התרחקות מהמודל של דמוקרטיה חזקה עם מערכת משפט יציבה”.
הדיווחים הבינלאומיים מדגישים כי החנינה – אם תישקל – תדרוש התייעצויות משפטיות, עמדת יועצים שיפוטיים ועמדת הנשיא, מה שעשוי להפוך את הסוגיה לאחת המבחנים המורכבים ביותר במערכת הציבורית בישרא




















