לדברי הגורם, המיליציות הפרו־איראניות יהיו חלק מכל פעולה שתיכפה על הציר, זאת מתוך אחדות מטרה ועמדה נגד ארצות הברית וישראל. הוא הוסיף כי ההתפתחויות הפנימיות באיראן, ובראשן גל המחאות ברחבי המדינה, אינן תהליך ספונטני אלא חלק ממה שכינה משחק אמריקני־ישראלי שנועד להצית את הרחוב האיראני מבפנים.
לטענתו, ההערכות בדבר היחלשות המשטר בטהרן שגויות, שכן איראן היא מדינה בעלת מוסדות שלטוניים המסוגלים להחזיק מעמד גם תחת לחץ פנימי וחיצוני. הדברים נאמרו על רקע ההפגנות הנמשכות באיראן בשבועות האחרונים.
בתוך כך, ברשת פוקס ניוז דווח אמש מפי גורמים רשמיים כי איראן פנתה לאחרונה למיליציות השיעיות בעיראק בבקשה לסיוע בדיכוי המחאות, ובפרט לארגון כתאיב חיזבאללה, הנחשב לאחד הכוחות המרכזיים בציר הפרו־איראני במדינה.
עוד דווח כי בשבוע שעבר ביקר מפקד כוח קודס במשמרות המהפכה, איסמעיל קאאני, בבגדד, שם קיים פגישות עם בכירים במיליציות השיעיות. על פי הדיווחים, הביקור נועד לתאם עמדות ולהיערך לאפשרות של הסלמה אזורית.
במקביל, מקורות ערביים דיווחו על פגישות שקיימו לאחרונה אנשי משמרות המהפכה עם בכירים חות’ים בתימן, במטרה לגבש שורת תרחישים ותגובות אפשריות למתקפה באיראן, ובהן חידוש פעילות טרור ימי בים האדום וכן שיגורי טילים וכלי טיס בלתי מאוישים.




















