לאחר הדיווחים על ביטול השיחות בין ארצות הברית לאיראן, הודיע הערב שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י כי ביום שישי הקרוב יתקיים משא ומתן בין שתי המדינות בבירת עומאן, מוסקט. גורם בבית הלבן מסר כי התוכניות חזרו למסלולן בעקבות לחץ שהופעל מצד מנהיגים ערביים ומוסלמיים.
על רקע ההתפתחויות, הקבינט המדיני‑ביטחוני יתכנס מחר בשעות אחר הצהריים בירושלים, בישיבה שהוקדמה ממועד אחר. בישראל מציינים כי אף שהצדדים מתייצבים לשיחות, הפערים המהותיים ביניהם נותרו בעינם: איראן מסרבת לדון בתוכנית הטילים הבליסטיים, וארצות הברית מתעקשת לכלול גם סוגיה זו במסגרת המו"מ. בשל כך, בישראל מעריכים כי האפשרות לפעולה צבאית עדיין עומדת על הפרק.
גורמים ביטחוניים בישראל מציינים כי בשלב זה אין שינוי מהותי בעמדות איראן. לפי ההערכות, שר החוץ האיראני יגיע לעומאן כדי להציג את עמדותיה המוכרות של טהרן, ולדון בהצעה אמריקנית שהועלתה בעבר להקמת מסגרת אזורית משותפת להעשרת אורניום, שבה איראן תהיה אחת החברות. בנוסף, איראן עשויה להסכים לדון בצמצום משמעותי של מאגר האורניום המועשר שברשותה, באמצעות דילול חלק ממנו והעברת חלק אחר לנאמנות זרה.
בציוץ שפרסם הערב, ציין עראקצ'י כי השיחות יתמקדו בנושא הגרעין בלבד, והודה לעומאן על ההיערכות לקראת המפגש. גורם אמריקני אישר כי השיחות יתקיימו ביום שישי בשעות הבוקר. באיראן ניסו לשדר כי לא חל שינוי בעמדתם, והדגישו שלא ייענו ללחצים ולא יסכימו לדון בנושאים נוספים מעבר לגרעין.
הדברים פורסמו זמן קצר לאחר שנשיא ארצות הברית אמר כי איראן עדיין מנהלת מגעים, אך עליה להיות מודאגת. הוא ציין כי ארצות הברית זיהתה ניסיון איראני להקים מתקן גרעין חדש, והזהיר מפני השלכות.
לפי פרסומים שונים, אם אכן תתקיים הפגישה בעומאן, מדובר בהישג מסוים עבור איראן, שביקשה להעביר את השיחות מטורקיה לעומאן. עדיין לא ברור מי ייטול חלק במפגש, לאחר שבימים האחרונים נמסרו גרסאות שונות לגבי הרכב המשתתפים.
איראן מתעקשת שהשיחות יעסקו אך ורק במאגר האורניום המועשר שברשותה, בעוד ארצות הברית וישראל מבקשות להרחיב את הדיון גם לנושאים נוספים, ובהם העשרה עתידית, פיקוח בינלאומי וביקורות פתע. בסוגיית הטילים דורשת וושינגטון להטיל מגבלות על הייצור והטווחים, וכן לאפשר פיקוח הדוק. באיראן מסרבים לדון בכך, ורואים בתוכנית הטילים מרכיב חיוני להגנתם.
נושא נוסף שעליו מבקשת ארצות הברית לדון הוא הסיוע האיראני לארגונים הפועלים באזור. בישראל ובארצות הברית מעריכים כי מדובר בסוגיה שקשה לאכוף, וכי איראן יכולה לעקוף מגבלות בדרכים שונות.
למרות המחלוקות, ארצות הברית העבירה לישראל מסר המבקש להימנע מצעדים חד‑צדדיים בתקופה זו. התיאום הביטחוני בין המדינות מוגדר כגבוה במיוחד, וגורמים בישראל מציינים כי מתקיימים ביקורים הדדיים תכופים של קצינים בכירים.
אמש נפגש שליחו של נשיא ארצות הברית עם ראש הממשלה וראשי מערכת הביטחון במשך שעות ארוכות. בפגישה הוצגה בפניו תמונת מודיעין עדכנית על תוכנית הגרעין והטילים של איראן, וכן מידע על אירועים פנימיים שהתרחשו במדינה בחודשים האחרונים. השליח האמריקני הדגיש כי וושינגטון מודעת לקשיים שמערימה איראן, וכי ארצות הברית תעמוד על תנאיה.
בפגישה הציג ראש הממשלה את עמדות ישראל להסכם אפשרי: אפס העשרת אורניום, הוצאת מאגר האורניום המועשר משטח איראן, עצירת תוכנית הטילים והפסקת הסיוע לגורמים הפועלים מטעמה באזור. בפגישה השתתפו בכירי מערכת הביטחון.





















כולם בובות על חוט….חושבים שהם אמיתיים…רק השם יתברך שמו אמת.!!!