יונתן סינדל, פלאש 90

דגימות פוליו: ירידה בזיהוי הנגיף בכל הארץ למעט ירושלים; בודדים התחסנו

יו"ר הוועדה, ח"כ עידית סילמן: "אחוזים בודדים התחסנו עד כה. כך לא נלחמים בנגיף - משרד הבריאות צריך לייצר מנגנון התחסנות ארצי מסודר שיהיה קבוע וערוך לכל תרחיש פנדמי ולרתום את מערכת החינוך בתחומים בהם ניתן למבצע"

כתבות נוספות בנושא:

ועדת הבריאות בראשות ח"כ עידית סילמן, התכנסה היום (שני) לישיבת מעקב בנוגע למבצע חיסוני הפוליו. בישיבה השיבו נציגי משרד הבריאות לטענות על עלייה של אחוזים בודדים במתחסנים לפוליו בקרב הילדים מאז החל המבצע המיוחד.

יו"ר הוועדה, ח"כ עידית סילמן, אמרה בפתח הדיון כי למעלה מחודש לאחר התפרצות מחודשת של נגיף הפוליו בישראל, משרד הבריאות השיק מבצע חיסוני פולין לילדים באמצעות קופות החולים ולמרות כל הצעדים שנעשו עד כה והקמפיין הנרחב של המשרד, מהנתונים עולה כי מספר המתחסנים – נמוך מאוד ולמעשה רק אחוזים בודדים התחסנו.

לפי הנתונים שפורסמו בימים האחרונים, בקופת חולים כללית, התחסנו רק 25 אלף ילדים ובני נוער מתוך כחצי מיליון המבוטחים בקופה. כ־5% בלבד, באו להתחסן נגד פוליו בקופ"ח מכבי התמונה דומה: רק 6% התחסנו בקופת חולים מאוחדת התחסנו כ-9000 מתוך 300 אלף הילדים המבוטחים שיעור של 3% בלבד. ואילו בקופ"ח לאומית התחסנו 4,000 מתוך 120 אלף ילדים – מעט יותר מ־3%.

מעבר לכך, עדיין קיים דיגום ביוב חיובי באיזור ירושלים ועל כן יש לרכז מאמצים בפריסה רחבה באמצעות מערך טיפות החלב הקופות והרשויות המקומיות על מנת להגיע לכיסוי מקסימלי.

לדבריה, "כך לא נלחמים בנגיף – משרד הבריאות צריך לייצר היבט מבני של מנגנון התחסנות ארצי מסודר ולרתום את מערכת החינוך בתחומי ההסברה, התיווך וכל מה שניתן למבצע ולסיים עם זה כמה שיותר מהר. מעבר לכך, מסבירן לאומי בתחום יהווה יתרון וכתובת. אם יש מרווח שהוא פער אמיתי בין הצורך לחסן והחיסון בפועל ברמת היעדים שנקבעו זה מראה שהמבצע לא עובד ויש לפעול אחרת".

ד"ר ליאור הכט שגיא, מטה בריאות הציבור במשרד הבריאות, הציגה לוועדה את הנתונים על התפרצות הנגיף, הפעולות לרצף והטיפול הממוקד עד מבצע החיסונים שנעשה בכל הארץ. לדבריה, נכון להיום במשרד מזהים ירידה בדיגומי הביוב החיוביים מחוץ לירושלים כולל סובב ירושלים, אך בירושלים עצמה דיגומי הביוב עדיין חיוביים באותה מידה.

ביחס לטענות שעלו על חיסון בקצב מואט וחוסר מידע קונקטי להורים על חיסוני עבר, אמרה כי "ברור שהיו כאן קשיים של חבלי לידה ונעשו הערכות מצב כל העת עם קופות החולים – הם השתפרו מיום ליום והנגישו עוד שירותים . עבדנו מול הקופות יד ביד בצורה מאוד טובה להנגיש את השירותים ולהביא כמה שיותר הורים לחסן את ילדיהם ולתת מענה לכולם. נתוני המיחשוב לא היו קיימים לגבי כל השנים שלגביהן היה רישום ידני – נעשתה עבודה מאסיבית בשת"פ מדהים של מחשוב קופות החולים ומחשוב המשרד ע"מ לחשוף להורים את המידע על התחסנות העבר של ילדיהם וכן לגבי הרופאים. זה עודכן מיום אל יום – כך שהמידע שהתעדכן כבר שוקף מיד להורים ולרופא המטפל".

כמו כן, הציגה לוועדה את הפעילות הרבה של משרד הבריאות בתחום על ידי העלאת המודעות, הסברה לציבור והנגשת השירותים הציבוריים לכל האוכלוסיות במגוון פלטפורמות.

פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר האיגוד לרפואת ילדים, אמר בדיון: "כואב לי הלב ביותר לאור הנתונים הזעומים על ההתחסנות. ב2013 שום ילד לא היה פגוע והצליחו לחסן מאות ילדים תוך כדי פרק זמן קצר. כאן היה נקודת פתיחה קשה שיש עייפות חומר אחרי הקורונה ובנוסף יש ירידה משמעותית באמון של הציבור במערכת הבריאות וזה ניכר ביחס לכל החיסונים. הקופות עשו מצוות אנשים מלומדה – הוציאו הודעות והעמידו עמדות חיסון".

לדברי פרופ' גרוסמן, "סיפור המבצע האחרון זה קו פרשת המים היכן צריך להיות טיפת החלב – לאור מה שקורה עכשיו, אני משוכנע שהגיע הזמן לשנות זאת. הקופות לא מגויסות והמשרד נלחם לבדו. אין הנגשה של המידע ואין זמינות לפנקס חיסונים, יש בעיות בקביעת התורים ועוד. כזה בידי המשרד אין צורך להתחרות באף אחד, יש בעיה ויש תירוצים למה זה לא הולך. מודע לכך שהיו קשיים תקציביים ובסופו של דבר, הירתמות הקופות לא הייתה אופטימית. חושש שכאשר יגיע האתגר הבא, הכישלון הזה ירדוף את המשרד. המספרים של 4% זה חגיגה עבור מתנגדי החיסונים והפצת הפייק ניוז".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
היועמ"שית לבג"ץ: איתמר בן גביר ממשיך להפר את הכללים, יש להדיחו מתפקידו
איראן מטרילה את הממלכה: "תודה לאזרחי ירדן ואנשי הצבא על המידע"
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משמרות המהפכה: תקפנו בסיסים אמריקניים בירדן ובכווית והפלנו כטב"ם
פגישת רוביו עאון: ארה"ב תסייע בפירוק חיזבאללה; ישראל תיסוג אחרי שלבנון תוכיח יכולת
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שחיתות ברשות המסים: עובדים נעצרו בחשד לשוחד בעשרות מיליונים
רוביו: "איראן היא מדינה עשירה, אבל בוחרת להשקיע את כספה בטרור"
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: מטוס ה"אייר פורס 1" החדש יישלח בקרוב לסבב שדרוגים נוסף
טראמפ לאחר נפילת החיילים האמריקנים: "איראן הוכתה בעוצמה הלילה"

הכתבות המעניינות ביותר

הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ב׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ב׳ • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
יום של אמונה וכלים: מעל מאה משתתפים בכנס השנתי של "עזרי מעם לקרוהן וקוליטיס"
יו"ר ההסתדרות הלאומית נגד רפורמת שוק ההון של סמוטריץ': "פגיעה ישירה במשפחות"
"בלי זה לא קונים תורה": שו"ת מרתק לעולים לישיבות גדולות עם מרן רה"י
"להתנהל ברישום במבט אמיתי": ההוראה של מרן רה"י למנהלי הסמינרים
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
וואטסאפ

חדש באתר

.
היועמ"שית לבג"ץ: איתמר בן גביר ממשיך להפר את הכללים, יש להדיחו מתפקידו
722039046_1427643742726587_7288293348759607006_n
איראן מטרילה את הממלכה: "תודה לאזרחי ירדן ואנשי הצבא על המידע"
5111693733391961236
משמרות המהפכה: תקפנו בסיסים אמריקניים בירדן ובכווית והפלנו כטב"ם
WhatsApp Image 2026-07-20 at 08.12
פגישת רוביו עאון: ארה"ב תסייע בפירוק חיזבאללה; ישראל תיסוג אחרי שלבנון תוכיח יכולת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture