שר האוצר ליברמן ושר התקשורת יועז הנדל סיכמו שדואר ישראל יימכר ב-100% מניות למשקיע פרטי. השרים החליטו ללכת למסלול מהיר של הפרטה.
הנדל החליט על לוחות זמנים מוגדרים שבהם רשות החברות תבצע את הפרטת הדואר בזמנים שעליהם התחייבה רשות החברות תוך 16 חודשים. אם רשות החברות תעמוד בלוחות הזמנים הללו, ההפרטה תציל את הדואר מקריסה.
חברת דואר ישראל זקוקה לאוריינטציה עסקית והמטרה היא שהיא תעבור לשיטה יעילה.
דואר ישראל נמצא בקריסה כלכלית ולכן הוא לא יכול להימצא כעת במצב של גרירת רגליים. צעד זה משמעותו הוא להכניס אוריינטציה עסקית וניהול יעיל וכן כספים שיכנסו ישירות לדואר, מה שלא היה קיים עכשיו. צעדים אלה יכולים להציל את הדואר מקריסה. ואת הציבור שסובל משירות לקוי.
כזכור, בחודש אפריל האחרון משרדי התקשורת והאוצר, רשות החברות, הנהלת דואר ישראל ונציגות עובדי הדואר סיכמו לאחר משא ומתן לילי את עקרונות תוכנית ההבראה, אז הוחלט כי הפרטת הדואר יוצאת לדרך עם פרישה של כ-1,600 עובדים בעלות כוללת של כ-1.5 מיליארד שקלים ומעבר לפלטפורמה דיגיטלית. עד סוף 2022 תתבצע הנפקה של 40% ועד סוף 2023 תתבצע מכירה למשקיע אסטרטגי.
עוד הכריזו כי במסגרת המהלך, סניפי הדגל יצומצמו וכן יהיו שירותים בדיגיטל בלבד. עם זאת, הודיעו אז כי תהיה פריסה רחבה יותר של נקודות מסירת חבילות. יש לציין, שבמסגרת המהלך הוחלט כי הסניפים יהיו סגורים בימי שישי וכן שעות הפעילות יהיו קצרות יותר.
ממשרד התקשורת נמסר: ״שר התקשורת יועז הנדל ושר האוצר אביגדור ליברמן החליטו היום ש100% ממניות חברת דואר ישראל יימכרו למשקיע פרטי. לבקשת השר הנדל לקבוע לוחות זמנים, רשות החברות שאמונה על הליך ההפרטה, התחייבה לעמוד בלוחות זמנים של 16 חודשים בהם יושלם הליך המכירה. לאור מצבו הפיננסי של הדואר, עמידה בלוחות הזמנים, והכנסת משקיע פרטי עם אוריינטציה עסקית, תביא את החברה לניהול יעיל, תשפר את שירותי הדואר לציבור הישראלי ותתאים אותו לעידן הנוכחי, וזאת מבחינתנו התוצאה הטובה ביותר. מתחילים ומסיימים״.




















