צילום: מתוך אחד הפרופילים המזוייפים
דובר צה"ל הפעיל מבצע הונאה נגד אזרחי ישראל במהלך מבצע שומר חומות, מבצע שמטרתו להעלות את המודעות לתקיפות צה"ל בעזה ול"מחיר" שהצבא גובה מהפלסטינים – כך נחשף בתחקיר המתפרסם היום (רביעי) בעיתון הארץ.
על פי פרטי התחקיר, החיילים פרסמו פוסטים בחשבונות פיקטיביים ברשתות החברתיות – במטרה להסוות את העובדה שדובר צה"ל מפעיל את הקמפיין. דובר צה"ל הודה כי השתמש בחשבונות פיקטיביים להפצת המידע וטען כי מדובר היה ב"שגיאה".
צילום: מתוך אחד הפרופילים המזוייפים
לפי התחקיר, של הכתבים הגר שיזף ויניב קובוביץ', הפרופילים התמקדו בעיקר באושיות רשת מהצד הימני של המפה הפוליטית, הגיבו להם ברשתות החברתיות וקראו להם לשתף סרטונים בהם נראים תקיפות בעזה, כשהם מוסיפים את ההאשטג "עזה מתחרטת", וכן טקסטים בסגנון "למה מפרסמים רק את התקיפות בארץ ולא את התקיפות שלנו בעזה? חייבים להראות לכולם כמה אנחנו חזקים!" ו"שתפו כדי שידעו שאנחנו מגיבים ובגדול".
בתגובה לתחקיר, הודו בדובר צה"ל כי אכן נעשה שימוש בחשבונות פיקטיביים, ואמרו כי מדובר ב"שגיאה": "במהלך 'שומר החומות' הופצו חומרים המתארים גם את המתרחש ברצועת עזה. החומרים הינם קטעי מדיה אותנטיים מתוך הרצועה שנמצאו ברשתות הגלויות. הפניות למשפיענים לפרסום הקטעים בוצעו באופן רשמי מטעם צה"ל. לאור העובדה כי מדובר בחומרים שצילמו פלסטינים ברצועת עזה, פרסום החומרים בוצע ללא ייחוס לצה"ל".
"בנוגע לטענה על פתיחת חשבונות פיקטיביים ברשתות החברתיות, אכן נפתחו מספר מצומצם של חשבונות על מנת להגדיל את החשיפה. בדיעבד נמצא שהשימוש בחשבונות אלו הוא בגדר שגיאה, והיה מוגבל לכ-24 שעות. יודגש כי לא נעשה שימוש בכלי זה בשנתיים האחרונות. נדגיש כי דובר צה"ל מחויב לאמת ומקפיד על דיווחים אמינים ומדויקים ככל הניתן, במטרה להעביר לציבור את כלל המידע בצורה ממלכתית".





















א"א להאמין לשום גוף במדינה הזאת פשוט לא יאומן
בוקר טוב
בוקר טוב
זה היה בזמן בנט ולפיד השקרנים, לשקר על הציבור שעשו משהו,
דווקא לא..