ירי הרקטות לעבר עוטף עזה, אמש, הקפיץ את מערכת הביטחון לכוננות. הערב (ראשון) דווח ב'כאן חדשות', כי המתיחות דווקא מאחורינו. בכירים ביטחוניים אומרים כי פני האזור דווקא לרגיעה, "לפחות עד החיסול הבא". מי ששיגר את הרקטות הוא ככל הנראה הג'יאהד האסלאמי, לאחר שכוחות הביטחון חיסלו את שני בכיריו בשבוע שעבר במחנה הפליטים בג'נין.
ארגון הטרור מנסה לייצר משוואה, כך שבכל פעם שמערכת הביטחון תחסל לו בכירים ביהודה ושומרון, הוא ישגר בתגובה רקטות משטח רצועת עזה. שיגור הרקטות והניסיון לייצר משוואה בין איו"ש לרצועה, היא החלטה אישית של המפקדים בעזה – ללא שקיבלו על כך הוראה מצד הדרג הבכיר יותר בארגון הג'יאהד האסלאמי, שרובו יושב כיום בסוריה.
לפי הדיווח, "הארגון משגר את הרקטות מעזה אחרי חיסול בכיר באיו"ש לא בגלל הוראה מלמעלה, אלא בעקבות הזדהות שלהם עם אותן מטרות". מדובר כבר בדפוס שחוזר על עצמו, כך שבכל פעם שצה"ל מחסל בכירי גא"פ בצפון השומרון, הם בתגובה משגרים רקטות מעזה. בפעם האחרונה זה הוביל למבצע "עלות השחר" בעזה כנגד הארגון, במשך שלוש ימים.
תוך כדי תקיפות התגובה של צה"ל בלילה האחרון, בוצע ירי נ"מ כנגד מטוסי חיל האוויר. מי שלקח על כך אחריות רשמית הוא ארגון חמאס, שהודיע שביצע זאת "כדי להבהיר לציונים שאין להם מה לחפש כאן". עם זאת, במערכת הביטחון לא מביעים הערב חשש מירי הנ"מ ומדגישים שאין כלל סכנה למטוסי חיל האוויר. מדובר באותם מטוסים שעל פי פרסומים זרים מתמודדים בסוריה עם נ"מ מתקדם ומדויק בהרבה.
תיעוד התקיפות בלילה האחרון. צילומים: פלסטיני




















