התיעוד שחשפה איראן
ההכפלה וההפעלה: באיראן חושפים הלילה (ראשון) את מה שמתואר כמבצע ריגול של המוסד, שנוהל מאסיה ונועד לחדור אל התעשייה האווירית של איראן. תע"ש האיראנית אחראית על פרויקט המל"טים, הטילים והחלל. לפי ה'חשיפה' האיראנית, מבצע הריגול של המוסד נועד לחדור לתעשיית הביטחון האיראנית באמצעות חברות בבעלות "ספק אירופאי".
האיראנים טוענים כי המוסד הישראלי סחט את החברות בבעלות הספק האירופאי, מאחר והן הפרו את הסנקציות והורשו להמשיך בפעילותן מול האיראנים בתמורה לשיתוף פעולה שיאפשר מבצעי מודיעין. מבצע המוסד כלל, על פי התיעודים שנחשפו בסוכנות הידיעות "תסנים" האיראנית, גם פגישות גיוס והפעלה במספר מדינות באסיה ובהן בהונג קונג, בתאילנד ומלזיה.
במקרה אחר, מפעיל של המוסד הישראלי אף ביקר בטהראן, תחת זהות זרה וזאת באמצעות טיסה ישירה של חברת "מהאן אייר". בדיווח היום של סוכנות הידיעות "תסנים" שנחשבת ככזאת שמשויכת למשטר האייתוללות הרצחני: "משרד המודיעין באיראן הודיע שחשף רשת ריגול הקשורה למוסד, שתכננה לפגוע במתקנים ביטחוניים במעטה של גופים מסחריים".
רק לפני שבועיים דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית תסנים, כי ארבעה בני אדם שהורשעו בסיוע למוסד הישראלי הוצאו למוות בתלייה בבוקר בו יצא הדיווח. הארבעה נעצרו לפני שלושה חודשים, ונטען כי הרשת שהופעלה לכאורה על ידי המוסד הייתה מעורבת במעשי חטיפה ובפגיעה ברכוש פרטי וציבורי "וניסתה לשבש את ביטחון המדינה". אף הופצה תמונה מההוצאה להורג של אחד החשודים.




















