באדיבות המצלם
יממה לאחר ההרס: משפחות גבעת "אור חיים" שבשומרון קיימו הלילה (מוצאי שבת) סעודת מלווה מלכה במקום, כאשר לדבריהם "נמשיך להיאחז במקום, קוראים לשר הביטחון להתעשת". בערב שבת פונה המאחז שהוקם לזכרו של הרב דרוקמן זצ"ל, מה שיצר משבר בקואליציה עם עימותים הדדיים בין שר הביטחון יואב גלנט לשרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר.
כאמור, יממה לאחר הפינוי הקשה שהתרחש בגבעת אור חיים בשומרון, הגיעו הערב משפחות הגבעה יחד עם כ-100 תומכים לקיים מלווה מלכה במקום. המתיישבים במקום זעמו ודיווחו שבמערכת הביטחון החליטו למנוע בכל מחיר את האירוע שימשיך את ההתיישבות היהודית במקום, והטילו צו שטח צבאי סגור על הגבעה ל-24 השעות הקרובות.
בנוסף, נפרסו כוחות רבים של משטרה ומג"ב סביב הגבעה כדי למנוע מהתושבים לעלות על המקום. התושבים שנחסמו בפתח הגבעה החליטו לקיים את האירוע בסמוך למחסום המג"ב שהוצב. נווה שינדלר, נכדו של הרב דרוקמן ומחברי הגרעין אמר: "בכוונתנו להמשיך ולהיאחז בנקודה הזאת גם אם נפונה שוב ושוב. המערכה על יהודה ושומרון בשיאה, ורק מולנו ניתן לראות כיצד הרשות הפלסטינית בונה עשרות מבנים כדי לכבוש את השטח ולייצר חנק על כביש חוצה שומרון הסמוך. אם אנחנו לא נהיה בשטח – תקום כאן מדינה פלסטינית".
בהתייחס להרס שהתרחש ביום שישי אמר שינדלר: "לצערנו ראינו ביום שישי כיצד שר הביטחון גלנט מממשלת הימין בחר לאמץ את מדיניות ממשלת השמאל וקודמו בתפקיד גנץ, ופקד על כוחות המשטרה לבצע הרס קשה בגבעה תוך הפקרה והתעלמות מהתושבים שהותקפו במקביל על ידי מאות פורעים ערבים מהכפרים הסמוכים שקיבלו זריקת מרץ ממראות ההרס".
"אנו מצפים וקוראים לשר הביטחון להתעשת ולהתחיל לקיים מדיניות ימין ותמיכה בהתיישבות, שלשמה בחר עם ישראל במפלגות הימין בבחירות האחרונות. זו שעת מבחן לנאמנותך להתיישבות ולארץ ישראל", מסר שינדלר. הזעם כלפי גלנט הוא לא רק מצד המתיישבים, אלא גם מקבוצת פעילי ליכוד בשם "תנועת נאמני ארץ ישראל בליכוד", שקראו לגלנט להתנצל ובמידה ולא ירצה אז שיתפטר.


הצו. באדיבות המצלם




















