צילום: באדיבות המצלם
אלפים התכנסו אמש (מוצאי שבת) בבית הכנסת "אהל יוסף" בשכונת רמות בירושלים לעצרת חיזוק וזעקה לאחר הפיגוע הקשה בו נטבחו על קידוש השם הרב אלתר שלמה לדרמן הי"ד והילדים אשר מנחם ויעקב ישראל פלאי הי"ד ולרפואת האב הפצוע רבי אברהם נח בן יהודית פלאי לרפואה שלמה.
את המשא המרכזי נשא מרן המשגיח הגאון רבי דן סגל שעורר את הציבור בבכיות להתחזק כדי שהקדוש ברוך הוא לא יצטרך לשלוח לנו עוד מסרים כאלו יותר חס ושלום.
מרן המשגיח אמר כי הקדוש ברוך הוא רוצה מאיתנו שנתחזק באחדות ואהבת חינם, וציטט את התנא דבי אליהו: "כך אמר להם הקב"ה לישראל, בני אהובי, כלום חסרתי דבר שאבקש מכם, ומה אני מבקש מכם אלא שתהיו אוהבין זה את זה, ותהיו מכבדין זה את זה".
ראש הישיבה הגאון רבי אביעזר פילץ נשא דברי חיזוק מרטיטים על האסון ועורר את הציבור להתפלל לרפואת האב הפצוע.
בסיום דבריו קרא מרן המשגיח יחד עם הציבור פרקי תהילים וזעק את ה"אבינו מלכנו" כאשר ארון הקודש פתוח וספרי התורה גלויים והציבור זעק יחד בבכי תמרורים "אבינו מלכנו עשה למען טבוחים על ייחודך".





















