טול כרם. צילום: שימוש לפי סעיף 27א*
יותר מ-20 מטעני חבלה הושלכו על כוחות של יחידת המסתערבים של מג"ב במהלך פעילות הלילה (חמישי) בטולכרם וכן התקיימו חילופי אש מטווח קצר עם מחבלים פלסטינים. בשעה זו הפעילות הסתיימה והלוחמים יצאו מטולכרם.
זמן קצר לאחר מכן, מחבלים פתחו באש מתוך רכב לעבר היישוב אבני חפץ בשומרון. לא היו נפגעים. כוח צה"ל מסיירת גולני ניהל מרדף אחר המכונית עם החוליה שכלל חסימת צירים, ובמהלך ניסיון המעצר בכפר שופה ליד טול כרם התפתחו חילופי אש בין הצדדים – ושני מחבלים חוסלו. לא היו נפגעים בקרב החיילים. במכונית נמצא רובה M-16 ומחסניות ששימשו את המחבלים. במהלך הלילה פעלו הכוחות גם במחנה הפליטים בלאטה שבשכם.
ראש מועצת שומרון יוסי דגן שוחח עם התושב שסיפר לו על רגע הפיגוע. דגן: "היה כאן נס גדול, התושב שלנו נסע בקטנוע כשהמחבלים עוקפים אותו מחכים בצומת ויורים לעברו. אני שולח חיבוק לתושב שגילה תושייה, והצליח לדווח לכוחות הביטחון ולהביא ללכידת המחבל במהירות לפני שהספיק לפגוע בישראלים אחרים".
טול כרם. צילום: שימוש לפי סעיף 27א*
בתוך כך, פלסטינים יידו אבנים הלילה לעבר רכבים של אזרחים ישראלים סמוך ליישוב מעלה לבונה שבבנימין – כך דיווח מוקדם יותר דובר צה"ל. כתוצאה מיידוי האבנים אזרחית ישראלית נפצעה ולא הזדקקה לטיפול רפואי. מהדיווח עולה כי אזרח ישראלי, תושב המקום, שרכבו ניזוק מאבנים, הגיב בירי – וכוחות צה"ל הוקפצו לאזור.
טול כרם. צילום: שימוש לפי סעיף 27א*
מדובר צה"ל נמסר: "חילופי אש עם מחבלים התקיימו במהלך פעילות כוחות הביטחון הלילה במחנה הפליטים טולכרם שבחטיבת מנשה. חילופי האש נמשכו גם בעת יציאת הכוחות מהמקום. זוהו פגיעות. בנוסף התפוצצו מטעני חבלה שהושלכו לעבר הכוחות. הפעילות הסתיימה לפני זמן קצר, וכוחות הביטחון יצאו מהעיר".
שכם. צילום: שימוש לפי סעיף 27א*
בהודעה נוספת נמסר: "לוחמי סיירת גולני שהיו בפעילות סמוך לכפר שופה שבחטיבת מנשה, ניטרלו לפני זמן קצר, שני מחבלים חמושים שירו קודם לכן לעבר רכב ישראלי. בעקבות הדיווח שהתקבל על ירי לעבר הרכב הישראלי, חסמו הכוחות צירים במרחב וזיהו את הרכב החשוד. הלוחמים חתרו למגע ולאחר חילופי אש ניטרלו אותם. ברכב נמצא נשק מסוג M-16 ומחסניות ששימשו את המחבלים".




















