דובר צה"ל

"זו לא סוף המלחמה": חילופי המח"ט – בלב רפיח • צפו

בפעם האחרונה: ״תחנות הכרעה כאן קודקוד״ - מח״ט 401, אל״ם בני אהרון, סיים את תפקידו בלב רפיח, והעביר את הפיקוד על חטיבת השריון לאל״ם אחסאן דקסה • "מלא גאווה לפקד עליכם - לוחמים ומפקדים שממשיכים להילחם ברגעים אלה"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: דובר צה"ל

אל"ם אחסאן דקסה נכנס לתפקידו כמפקד עוצבת 'עקבות הברזל' (401), במקומו של אל"ם בני אהרון אשר שירת בתפקיד בשנתיים האחרונות וייצא ללימודים בחודשים הקרובים. טקס החילופים נערך אתמול (שלישי) במרחב רפיח שברצועת עזה, בראשות אלוף פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן, מפקד 'עוצבת הפלדה' (162), תא"ל איציק כהן ובהשתתפות מפקדים וחיילים נוספים.

"לפני כשמונה וחצי חודשים יצאנו להתקפה על ארגון החמאס, יצאנו למלחמה כל כך צודקת. אנחנו לא בחרנו במלחמה הזו – האויב בחר בה", קבע מפקד אוגדה 162, תא"ל איציק כהן, "הוא בחר לחנוק את גרון ילדנו ולפגוע באזרחינו.

"צק"ח 401, בתאריך ה-7 באוקטובר נלחמתם בקרבות ההגנה בעוטף עזה, וב-27 באוקטובר יצאתם להתקפה על העיר עזה, מאז נלחמתם ברציפות והיום אתם קרובים להכרעת חטיבת רפיח יחד עם כוחות אוגדה 162 הנוספים. בני, אני מבקש להודות לך, להצדיע לך בשם כולם על מסירותך וההשקעה, על תרומתך הכל כל חשובה לעם ישראל. אחסאן, אין ראוי ממך לשאת היום את הלפיד הבוער. צק"ח 401, אני גאה בכם, המשיכו להוביל ולממש את משימתכם במצוינות. המשימה לא הסתיימה נמשיך עד הסוף- עד הניצחון".

"תחנות הכרעה כאן קודקוד, העיניים דומעות והלב פועם בעוצמה, זו לא סוף המלחמה, זו תחנה בדרך. זו התחנה שבה אני מעביר את האחריות על חטיבת ההכרעה ממני למחליף שלי אחסאן", אמר מפקד עוצבת 'עקבות הברזל' (401) היוצא, אל"ם בני אהרון.

"לפני 26 חודשים תפסתי פיקוד על חטיבה 401. נדמה שמאז הכל השתנה כאן – מדינת ישראל אחרת, צה"ל שונה, וגם חטיבה 401 שלנו – גם היא כבר לא אותה חטיבה", הוסיף אל"ם אהרון, "עברנו ביחד תקופה היסטורית מטלטלת ומעצבת. תקופה בלתי נשכחת. את חטיבה 401 הניעה רוח של אחריות לביטחון מדינת ישראל, ולרוח עם ישראל.

"הניעה אותנו רוח של נחישות ועוצמה, רוח של לכידות ואחוות לוחמים, רוח של אופטימיות הומור וצחוק, רוח של חתירה לניצחון, התקפיות והרג מוחלט של כל מחבל חמאס שנקרה בדרכנו. ידענו לאורך כל הדרך שאנו מביאים את הטוב המוחלט למקום שבו הרוע הוא שורש, דרך חיים ועיקרון. אתם – אנשי החטיבה.

"מכם שאבתי את הרוח, האנרגיה, הכוח וההשראה. בכל רגע של קושי, הרמתי את הראש מתוך צריח הטנק, ראיתי אתכם צועדים ברגל, נלחמים בטנק, בנמר, בדחפור ובהאמר או ששמעתי אתכם בקשר מהקדמית והתמלאתי מחדש. איבדנו בדרך חמישים ושישה לוחמים יקרים מכל, שיחסרו לנו לעד ויהיו חלק מאיתנו לנצח", הצהיר מפקד העוצבה היוצא, "נזכור ולא נשכח, נחבק את המשפחות השכולות היקרות, נמשיך להכריע גם לזכרם".

"לוחמי ומפקדי צוות הקרב של חטיבה 401, אתם שלוקחים חלק בתקופה הסטורית ומאתגרת, תקופה שכנראה לא הייתה כמותה מאז הקמתה של מדינת ישראל", קבע מפקד עוצבת 'עקבות הברזל' הנכנס (401), אל"ם אחסאן דקסה.

"אני מלא גאווה לקבל את הזכות לפקד עליכם, דור מיוחד ואמיץ, של לוחמים ומפקדים שנלחמים ללא הפסקה כבר חודשים רבים וממשיכים להלחם גם ברגעים אלו בעודנו מדברים. יש לכולנו אחריות גדולה מאוד, ראשית, הצורך המובהק לבצע את משימותינו כלוחמים על הצד הטוב ביותר, תוך חתירה למגע והכרעה של חמאס בכל מקום שהוא יימצא ואף מול כל אויב שנדרש לעמוד מולו בזירות האחרות", סיכם אל"ם דקסה, "ושנית, שנהיה ראויים לכם, הלוחמים והמפקדים שנלחמים בגבורה ולפצועים הגיבורים שלנו שנלחמים להשתקם וחלקם אף חזרו לשדה הקרב, וכמובן שנהיה ראויים לחללים ולמשפחות השכולות היקרות".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רעידת אדמה בבלקן: ידיד ישראל המובהק באירופה, הנשיא אלכסנדר ווצ'יץ', הודיע על התפטרותו
רעידת אדמה בעוצמה 6 בסולם ריכטר היכתה מאפגניסטן ועד פקיסטן
מרן הגר"ד כהן שליט"א בברכה מרגשת: "סיעתא דשמיא מופלאה בחינוך הילדים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מרוץ נגד השעון בוונצואלה: "חלון הזהב" נסגר, תושבים חופרים בידיים בין ההריסות
חשש כבד לחייו: מאות מתנדבים סרקו את השטח במהלך השבת בחיפושים אחר ישראל מרדכי שטרן
טרגדיה בלתי נשכחת: 'שלושים' לאסון המחריד של משפחת דוידזון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרה ממלחמת אחים: מזכיר הממשלה תומך בחוק להקפאת מעצרי חרדים
הסכם המסגרת בין ישראל ללבנון: עיקרי ההסכם ההיסטורי
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בחריין תחת אש: גל התקיפות החשאי של איראן
בן גביר נגד נתניהו: "ההסכם עם לבנון טעות גדולה; אדרוש הצבעה בקבינט"

הכתבות המעניינות ביותר

אבל בעולם החינוך: הלך לעולמו הרב שלמה בנימין שרייבר ז"ל
השיר החדש של הקיץ: חיים ישכיל מוציא את "טאטע שכוייח"
הפגנת ענק בצפת: מאות מחו נגד חילול שבת בתחבורה הציבורית
המשטרה עצרה 4 חשודים בתקיפת חסידי גור במחאת הרכבים בערד
עצרת הענק בירושלים בוטלה: תלמיד ישיבת "מיר" שוחרר מהכלא הצבאי
נתניהו מזהיר: "רדיפת בני הישיבות היא טירוף שמוביל לתוצאה הפוכה"
מעמד חיזוק בישיבת "תורה ואמונה" של ארגון הקירוב "צהר" בשילוב שמחת שבע ברכות
בניגוד למגמה בענף: קפיטל גולד רכשה את מתחם "ירמיהו 23" בירושלים ב-123 מליון ש"ח
"לא רוצים מאבק, רוצים פתרון למען התושבים": סגר"ע ב"ב בראיון נוקב על משבר התחבורה
וואטסאפ

חדש באתר

נר_נשמה-768x551
אבל בעולם החינוך: הלך לעולמו הרב שלמה בנימין שרייבר ז"ל
555609040_1348048606908282_3708644666651254086_n
רעידת אדמה בבלקן: ידיד ישראל המובהק באירופה, הנשיא אלכסנדר ווצ'יץ', הודיע על התפטרותו
.
רעידת אדמה בעוצמה 6 בסולם ריכטר היכתה מאפגניסטן ועד פקיסטן
מלבן - טאטע שכוייח (1)
השיר החדש של הקיץ: חיים ישכיל מוציא את "טאטע שכוייח"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה שבט הלוי שאץ צילום שוקי לרר (51)
שמחת החתונה בחצרות שבט הלוי - שאץ
שבע ברכות לנין מרן הגר''ד לנדו צילום שוקי לרר (30)
שבע ברכות לנין מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו
חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture