סמוך לשעה 04:30 לפנות בוקר דיווחו כלי תקשורת ערבים על תקיפה של כלי טיס שבוצעה כנגד רכב בצידון שבדרום לבנון. על פי דיווחים בתקיפה זו חוסל מפקד בזרוע הצבאית של חמאס, המחבל חאלד אחמד אל-אחמד, חמאס פרסם מודעת אבל על חיסולו וטענו כי היה בדרכו לתיפלת הבוקר שלו שעה שחוסל.
דובר צה"ל אישר את התקיפה ומסר: "מוקדם יותר היום (ד'), צה״ל תקף במרחב צידון וחיסל את המחבל ח׳אלד אחמד אחמד, אשר שימש כאחראי המבצעים של החטיבה המערבית בארגון הטרור חמאס בלבנון וקידם פיגועי טרור נגד מדינת ישראל".

זירת התקיפה סמוך לצידון הלילה.
עוד נמסר כי "במהלך המלחמה, המחבל קידם מתווי טרור רבים לעבר חיילי צה"ל, מדינת ישראל ואזרחיה. בתקופה האחרונה פעל להעברת אמצעי לחימה ולהוצאת פיגועים כנגד מדינת ישראל. פעילותו של אחמד היוותה איום על מדינת ישראל ואזרחיה. צה"ל ימשיך לפעול נגד מחבלי ארגון הטרור חמאס בכל מקום בו יפעלו".

אתמול בשעות אחר הצהריים תקף צה"ל באמצעות כלי טיס במרחב נבטיה וחיסל את המחבל עדנאן מחמד צאדק חרב, מפקד מערך הסיוע הלוגיסטי ביחידת בדר של ארגון הטרור חיזבאללה שפועלת במרחב צפון הליטאני בלבנון.
בצה"ל אומרים כי "המחבל שימש כמפקד כוחות הסיוע הלוגיסטי של יחידת בדר ובמסגרת תפקידו קידם את שיקום יכולות הלחימה של ארגון הטרור חיזבאללה וסייע בנסיונות שיקום של תשתיות טרור מדרום לנהר הליטאני. המחבל פעל להעברת אמצעי לחימה בתוך שטח לבנון בין היחידות השונות בארגון. פעולותיו היוו הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון".
מתחילת הפסקת האש בלבנון חוסלו בלבנון מעל 140 מחבלי חיזבאללה, בנוסף חוסלו כמה פעילי טרור של חמאס שפעלו בלבנון.




















