בשעה שרבים בעולם מנסים להכריז על סוף העימות, ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לאולפן תכנית 60 דקות כדי לצנן את ההתלהבות.
קטע הריאיון ששיתף רה"מ
המסר שלו היה חד וחלק: העבודה באיראן רק התחילה. לפי נתניהו, למרות המכות הכואבות שספג המשטר בטהרן בסבבי הלחימה האחרונים, האורניום המועשר עדיין שם, אתרי ההעשרה עדיין עומדים על תלם, והטילים הבליסטיים הם עדיין מטרה שהאיראנים לא ויתרו עליה.
הוא הדגיש כי ישראל אמנם פגעה משמעותית ביכולות הללו, אך כל עוד התשתית קיימת, הסכנה נותרת בעינה.
כשנתניהו נשאל איך בדיוק הוא מתכנן להוציא את האורניום המועשר מאיראן. הוא השיב: "פשוט נכנסים ומוציאים אותו". כשנדחק לפינה בנוגע לזהות הכוחות שיבצעו את המשימה הזו, בין אם מדובר בסיירות ישראליות או בכוחות אמריקניים, ראש הממשלה בחר לשמור על עמימות מבצעית.
אך לא שכח לציין שהנשיא טראמפ כבר הביע בפניו רצון להיכנס פנימה ולפתור את העניין פיזית. מבחינתו, אם ישנו הסכם שמאפשר כניסה כזו, זו הדרך המועדפת, אך המטרה נשארת זהה.
למרות הביטחון העצמי שהפגין מול המצלמות, נתניהו הקפיד להתחמק משאלות לגבי הפעלת כוח צבאי במקרה שלא יושג הסכם.
הוא הבהיר שאין לו כוונה לחשוף תוכניות מבצעיות או לוחות זמנים בטלוויזיה האמריקנית, אבל השורה התחתונה שלו לא השתנתה. מבחינתו, השלוחים של איראן והארסנל הבליסטי שלה הם לא רק בעיה טכנית, אלא משימה קיומית שחייבת להסתיים בפירוק מוחלט של התשתיות.
רקע ביטחוני – מדיני
מדובר באמירה משמעותית ביותר של ראש הממשלה. הוא מצהיר לראשונה שיש בידי ישראל וארה"ב את היכולת להוציא את האורניום המועשר מאיראן בכוח צבאי.
בכך הוא מספק הסבר לנוכחות שתי ספינות הנחתות במזה"ת כשעל סיפון כל אחת מהן אלפי לוחמי מארינס.
זה גם כנראה מצביע על כך שהפסקת האש עם איראן לא נועדה להתחנן לאיראן שתוציא את האורניום, אלא יותר להיערך לפעולה צבאית.
מדובר באירוע נדיר בו נתניהו מודיע מראש על פעולה בסדר גודל כזה. גם לזה יש משמעות. זה נועד לשדר לאיראן שכפי שטראמפ כבר רמז לא אחת כל הקלפים נמצאים בידי ארה"ב וישראל. ולאיראן אין הרבה יכולת תמרון מלבד כניעה.
זמן לא ארוך אחרי שנתניהו חשף שהיכולת הצבאית להוצאת האורניום מוכנה, הודיע הנשיא טראמפ שהוא אינו מקבל את תגובת איראן למשא ומתן.




















