שורדים. צילום: משרד ההגנה האוקראיני

הוכחות לפשעי המלחמה בבוצ'ה – במערב מגיבים בעוד סנקציות • יומן מלחמה

התחקיר שדוחה את טענות מוסקבה: החיילים הרוסים אחראים לטבח בבוצ'ה • צבא אוקראינה: רוסיה מארגנת מחדש את כוחותיה, במטרה לתקוף במזרח המדינה • זלנסקי למועצת הביטחון: "או שתדיחו את רוסיה מהאו"ם - או שתתפזרו" • היום ה-41 למלחמה – דקה אחרי דקה

כתבות נוספות בנושא:

'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף, היום ה-41 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.

01:09 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר כי הוא חושש שבעיר בורודייאנקה ובערים נוספות שנכבשו על ידי הרוסים באוקראינה, מספר ההרוגים שימצאו בהן יהיה גדול יותר מבעיר בוצ'ה. לדבריו, בבוצ'ה עצמה נמצאו קברי אחים וגופות של לפחות 300 אזרחים, וכי על האו"ם לפתוח בחקירה נגד רוסיה על הרג אזרחי אוקראינה.

01:22 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הודיע כי יקיים שיחה עם מועצת הביטחון של האו"ם ביום שלישי. זלנסקי צפוי להתייחס לחקירות רצח האזרחים במהלך המלחמה באוקראינה.

03:04 – שר החוץ של אוקראינה דמיטרו קולבה: לרוסיה לא צריך להיות מקום במועצת זכויות האדם של האו"ם: "אוקראינה תשתמש בכל מנגנוני האו"ם הזמינים כדי לאסוף ראיות ולהביא דין וחשבון על פשעי המלחמה של הרוסים", אמר.

04:01 – נשיא רוסיה לשעבר דמיטרי מדבדב הזהיר שרוסיה תגיב באופן פרופורציונלי לגירוש הדיפלומטים שלה ממספר מדינות מערביות. "כולם יודעים את התשובה – זה יהיה סימטרי והרסני עבור היחסים הבילטרליים. את מי המדינות האלה הענישו? קודם כל את עצמם".

06:14 – "הניו יורק טיימס" דוחה את טענות הרוסים לכך שהגופות בבוצ'ה הוצבו לאחרונה. על בסיס צילומי לוויין מתחילת חודש מארס, ובהשוואה לצילומים שפורסמו בתחילת החודש – ניתן לראות התאמה בקשר לגופות שמוטלות בצדי העיירה.


חייל אוקראיני. צילום: משרד ההגנה

07:17 – גורם ביטחוני אמריקאי ל-CNN: ארה"ב ביצעה בהצלחה ניסוי בטיל על-קולי באמצע חודש מארס, אך שמרה על שתיקה במשך שבועיים כדי לא להגביר את המתיחות מול רוסיה. לדברי הגורם, הניסוי נעשה על ידי מפציץ אסטרטגי, ששיגר את הטיל מהחוף המערבי – טס בגובה של 65 אלף רגל ולאורך 300 מיילים.

07:38 – צבא אוקראינה: רוסיה מארגנת מחדש את כוחותיה, במטרה להוציא לפועל מתקפה במזרח המדינה – במטרה להשיג שליטה על כל הטריטוריה של מחוזות דונייצק והלוהאנסק. בנוסף, במטכ"ל האוקראיני אומרים שצבא רוסיה ממשיך לחסום את העיר חארקיב, השיג שליטה מלאה על מריופול, וירה לעבר מיקולאייב תחמושת שאסורה עפ"י אמנת ז'נבה.

07:54 – שר החוץ של אוקראינה דמיטרו קולבה שוחח עם מקבילו, שר החוץ הסיני וואנג יי. השיחה, שהתבצעה לבקשתה של אוקראינה, היא הראשונה בין הדרגים הגבוהים במדינות מאז 1 במרץ, אז ביקש קולבה מבייג'ינג – שלא גינתה את הפלישה הרוסית – להשתמש בקשריה עם מוסקבה כדי לעצור את המלחמה. "מלחמות בסוף נגמרות. המפתח הוא כיצד לשקף את הכאב, לשמור על ביטחון מתמשך באירופה ולהקים מנגנון ביטחון אירופי מאוזן, יעיל ובר-קיימא. סין מוכנה לקחת חלק מעשי בנושא בצורה אובייקטיבית", אמר וואנג. שר החוץ האוקראיני השיב בטוויטר: "מודה לעמיתי הסיני על הסולידריות. שתי המדינות שותפות לרעיון שסיום המלחמה משרת אינטרסים משותפים של שלום, ביטחון תזונתי ומסחר בינלאומי".


שורדים. צילום: משרד ההגנה האוקראיני

08:27 – המודיעין הבריטי עדכן כי הכוחות האוקראינים השיגו שליטה מחודשת בצפון המדינה, ואילצו את הכוחות הרוסיים לסגת מאזורים סביב צ'רניהיב וצפון קייב.

09:27 – דובר הפרלמנט הרוסי אומר כי הגופות שנמצאו בעיר בוצ'ה שבאוקראינה הן :"הופעה מבוימת לקהל מערבי".

10:26 – נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, אמר כי יתכן כי לא תתקיים כל פגישה בינו לבין נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. בנוסף, הבהיר כי הוא זקוק ל"שחקנים" פוליטיים שמוכנים "לכל דבר".

10:27 – Airbnb הודיעה כי השעתה את פעילותה ברוסיה ובבלארוס, בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה. "משתמשים ברחבי העולם לא יוכלו עוד לבצע הזמנות חדשות עבור שהייה ברוסיה או בבלארוס, ואורחים שנמצאים במדינות אלו לא יוכלו לבצע הזמנות חדשות", נמסר בהצהרה של החברה. Airbnb דיווחה לאחרונה כי היא לא יכולה לבצע עסקאות שקשורות למוסדות פיננסיים מסוימים ברוסיה, בעקבות הסנקציות הכלכליות שהטיל עליה המערב.

10:35 – השר לעניינים אירופיים בממשלת צרפת קלמן בון: האיחוד האירופי צפוי לאמץ חבילת עיצומים חדשה נגד רוסיה – אין פירוט מה תכלול. עוד ציין בון שמתקיימים דיונים על הפסקת שימוש בנפט ופחם רוסיים.

11:19 – ראש העיר קייב ויקטור קליצ'קו אמר כי 5,000 אזרחים נהרגו במריופול; 20,000 חיילים רוסים נהרגו עד כה, ללא פירוט נוסף.


הריסות. צילום: משרד ההגנה האוקראיני

11:31 – נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי אמר בראיון לטלוויזיה האוקראינית כי בעקבות הפלישה הרוסית, ארצו תהפוך ל"ישראל גדולה", כשהביטחון במדינה יהיה בעדיפות עלינה ב-10 השנים הקרובות. עוד אמר זלנסקי כי "המשא ומתן עם רוסיה הוא עדיין האופציה היחידה עבור אוקראינה, אם כי האפשרות לקיים שיחות כאלה מהווה כעת אתגר", על רקע גילוי גופותיהם של יותר מ-400 אזרחים מבוצ'ה ומעיירות אחרות באזור הבירה קייב. לדבריו, ייתכן שהוא ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין לא יקיימו שיחות באופן אישי. בתוך כך, סוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס דיווחה כי שיחות הווידאו בין הצדדים נמשכות.

11:33 – נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, טען כי מאמציה של אוקאראינה לפינוי אזרחים ממריופול נתקלים בקשיים. בראיון לכלי התקשורת המקומיים, ציין כי מצבה של עיר הנמל הדרומית "מאוד קשה" והוסיף כי טורקיה הציעה תוכנית לסיוע לפינוי ההרוגים והפצועים מן העיר, אך הדבר תלוי ברצונו הטוב של הנשיא הרוסי, ולדימיר פוטין.

13:28 – הנציבות האירופית הציעה למדינות האיחוד האירופי להטיל סנקציות נוספות נגד רוסיה, הכוללות איסור ייבוא פחם, גומי, כימיקלים ומוצרים נוספים מן המדינה, בשווי של עד תשעה מיליארד אירו בשנה, כך אמר מקור באיחוד האירופי. בנוסף, הוצע לאסור ייצוא לרוסיה בשווי של עוד עשרה מיליארד אירו בשנה, לרבות מוצרי טכנולוגיה, חשמל ותחבורה.

14:19 – דנמרק ואיטליה סילקו 15 דיפלומטים רוסים ו-30 דיפלומטים בהתאמה בשל הטבח בבוצ'ה. על פי סוכנות הידיעות הממלכתית ריה נובוסטי, מוסקבה מתכוננת להגיב על המהלך.

14:42 – על פי סקר של הארגון הבינלאומי להגירה של האו"ם 7.1 מיליון אוקראינים נעקרו מבתיהם של המלחמה עם רוסיה.

15:21 – ממשלת ארצות הברית הגבירה את הלחץ הפיננסי על רוסיה באמצעות חסימת היכולת של האחרונה לשלם בעבור מחזיקי האג"ח הממשלתיות הרוסיות בדולרים של בנקים אמריקאיים. המהלך עלול להאיץ חדלות פירעון פוטנציאלית של רוסיה על חובותיה למשקיעים בינלאומיים. משרד האוצר האמריקאי מנע מרוסיה לשלם למחזיקי האג"ח יותר מ-600 מיליון דולר שמוחזקים בבנקים אמריקאיים. רוסיה תיאלץ לבחור בין שימוש בדולרים שנמצאים בעתודות שלה או להחמיץ את התשלומים ולהיכנס לחדלות פירעון.


טנק רוסי. צילום: משמר הגבול האוקראיני

15:35 – רה"מ בנט בהתייחסות ראשונה לטבח בבוצ'ה: "אנחנו מזועזעים מהמראות הנוראיים, ואנחנו מגנים אותם בכל תוקף. התמונות קשות ביותר. הסבל של אזרחי אוקראינה הוא סבל עצום, ואנחנו עושים את כל מה שאנחנו יכולים כדי לסייע. גם בימים אלה שולחים מטוסים לסיוע הומניטרי למען אזרחי אוקראינה".

15:32 – מזכ"ל נאט"ו ינס סטולטנברג אמר כי מדינות נאט"ו ידונו בשליחת נשק מתקדם לאוקראינה, כולל נשק נגד טנקים.

16:00 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין: "רוסיה צריכה לפקוח עין על יצוא של תוצרת חקלאית למדינות לא ידידותיות".

16:23 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין: "הלאמה של נכסים רוסיים מחוץ לרוסיה היא חרב פיפיות".

16:50 – התביעה הכללית בשבדיה פתחה חקירה ראשונית לגבי פשעי מלחמה אפשריים באוקראינה ודחקה בעדים ליצור קשר. המטרה: להבטיח את הראיות מוקדם ככל האפשר.

17:11 – מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן: "התמונות מבוצ'ה אינן אקראיות, אלא קמפיין מכוון של הרג ועינוי". הוא הוא הוסיף כי ארצות הברית תומכת במאבק הרשויות באוקראינה לחקור את האירועים.

18:21 – ראש עיריית בוצ'ה: "כ-3,700 אזרחים היו בעיירה לאורך הכיבוש הרוסי".

17:37 – ראש ממשלת איטליה מאריו דראגי: "הנשיא פוטין, השלטונות הרוסיים, והצבא יצטרכו לתת את הדין על מעשיהם".

17:50 – נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, נאם בפני מועצת הביטחון של האו"ם ואמר: "מה שקורה במדינתי אלו פשעי המלחמה הנוראים ביותר מאז מלחמת העולם השנייה".


מוכן לטנק הבא. צילום: משמר הגבול האוקראיני

17:58 – שר החוץ, יאיר לפיד, אמר במהלך פגישה עם שרי החוץ של יוון וקפריסין: "התמונות והעדויות שמגיעות מאוקראינה מחרידות. הכוחות הרוסים ביצעו פשעי מלחמה כנגד אוכלוסיה אזרחית חסרת מגן. אני מגנה בצורה נחרצת את פשעי המלחמה האלה".

18:12 – רשות המסים האמריקאית השעתה את חילופי המידע עם רשויות המס הרוסיות, נמסר ממשרד האוצר האמריקאי.

18:29 – לפחות 1,480 אזרחים נהרגו ולפחות 2,195 נפצעו באוקראינה מאז פלשה רוסיה למדינה – כך הודיעה המזכירה הכללית של האו"ם לענייני פוליטיקה ובניית שלום רוזמרי דיקרלו. עוד הוסיפה דיקרלו כי היא מאמינה שהנתונים האמיתיים גבוהים במידה ניכרת.

18:33 – נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בפרלמנט הספרדי: "חברות ספרדיות צריכות להפסיק את פעילותן ברוסיה.

18:39 – בתוך חודש: 300 דיפלומטים רוסיים גורשו ממדינות שונות בעולם.


מזל"ט שהופל. צילום: משמר הגבול האוקראיני

19:11 – שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה, תצא לאוקראינה ופולין לפקח ולבחון פעולות נוספות לחילוץ והגברת העלייה של יהודי אוקראינה הבורחים מאיזורי המלחמה.

20:07 – ארצות הברית ומדינות ה-G7 (ארגון המדינות המתועשות) יודיעו על חבילת סנקציות חדשה נגד רוסיה. בין היתר, הסנקציות יאסרו על ביצוע השקעות חדשות ברוסיה, יגבילו מוסדות פיננסיים ומפעלים בבעלות רוסית, ויתמקדו בפקידי ממשל רוסים ובני משפחותיהם.

21:19 – פורטוגל תגרש 10 אנשי צוות של שגרירות רוסיה בליסבון, כך נמסר ממשרד החוץ. עוד נמסר כי אנשי הצוות הוכרזו כאישיות בלתי רצויות וניתנו להם שבועיים לעזוב את פורטוגל.

23:13 – בבית הלבן אומרים כי "ארצות הברית חולקת תסכול מכך שרוסיה היא חלק ממועצת הביטחון של האו"ם, אמנם אנו לא רואים את העניין הזה משתנה".


בניין מופצץ. צילום: משרד ההגנה האוקראיני

*חלק מהתמונות בכתבה הן בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן בפאניקה: מורה לחות'ים לחסום את הים האדום אם טראמפ יתקוף
לקראת ההפגנות: המשטרה נערכת לחסימות ועומסים באזור בני ברק
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מקרה ראשון השנה: תושב המרכז אובחן כחולה בקדחת מערב הנילוס
הפגין משילות: טראמפ הדיח תובע פדרלי פחות משעה לאחר השבעתו
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ללא דיון בבג"ץ: היועמ"שית תמשיך במדיניות שלילת הטבת המס מישיבות | פרסום ראשון
עסקת הענק של טראמפ ועיראק: המסלול החדש שישבור את השליטה האיראנית בנפט
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרמה בליכוד: בית המשפט עצר את הבחירות הפנימיות דקות לפני פתיחת הקלפיות
תעלומה בדרום לבנון: גופה קשורה לאלונקה אותרה בלב שדה מוקשים של חיזבאללה

הכתבות המעניינות ביותר

לרגל יומא דהילולא: סיפורי המופת של הגאב"ד רבי יצחק טוביה וייס זצ"ל
מוכנים לכל תרחיש: הגדודים שעלו מעזה מתרגלים חדירת מחבלים בגבול הצפון
צעד עוין בלונדון: בריטניה מקדמת חרם מסחרי מלא על יהודה ושומרון
הפעימה הראשונה יצאה לדרך: אלפי שקלים יופקדו היום בחשבונות הבנק של הזכאים למענק העבודה
היסטוריה בהתיישבות: מת"ע אישרה את הכפלת כביש חוצה בנימין
אינטרס משותף: סוריה סיכלה ניסיון להבריח רכיבי אמל"ח מתקדמים לחיזבאללה
הלכות כיבוס ורחיצה בתשעת הימים; פסקי הגאון רבי עמרם פריד
בדרכו לכולל: מרן הגר"י זילברשטיין העביר מסר לבן הישיבה שנעצר
אכיפה טראגית: אישה נהרגה לאחר שנעצרה לבדיקה ע"י שוטרים
וואטסאפ

חדש באתר

.
לרגל יומא דהילולא: סיפורי המופת של הגאב"ד רבי יצחק טוביה וייס זצ"ל
Houthis_protest_against_airstrikes_4_640x357
איראן בפאניקה: מורה לחות'ים לחסום את הים האדום אם טראמפ יתקוף
.
לקראת ההפגנות: המשטרה נערכת לחסימות ועומסים באזור בני ברק
יתוש הטיגריס האסייני
מקרה ראשון השנה: תושב המרכז אובחן כחולה בקדחת מערב הנילוס

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-16 at 11.45
העבודות הופסקו לכבוד האדמו"ר מתולדות אהרן: הביקור בבית הכנסת המשוחזר בקרעסטיר
.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture