באסל עווידאת, פלאש 90

לראשונה: כוחות יתרגלו תרחיש לחימה בוואדי ערה מול הפרות סדר

על רקע המצב הביטחוני, יערכו המשטרה וצה"ל תרגיל, שידמה בין השאר הפרות סדר בערים מעורבות וערביות. בכיר במשטרה: "הפקנו לקחים מ'שומר החומות'" • "בנינו סנסורים מודיעיניים עם צה"ל ושב"כ כדי למנוע מצב שבו נופתע"

כתבות נוספות בנושא:

לא רוצים הפתעות כמו במבצע שומר החומות: על רקע המצב הביטחוני, יקיימו המשטרה וצה"ל בשבוע הבא תרגיל רחב היקף, שבמסגרתו צפוי להיסגר לראשונה גם כביש ואדי ערה. כך מפרסם הבוקר (ראשון), כתב המשטרה של "ישראל היום", איציק סבן.

התרגיל ידמה מתקפת טילים על ישראל מלבנון ומעזה, תוך כדי הסלמה שתחל ביו"ש ותגלוש לתוך תחומי הקו הירוק לכדי הפרות סדר ביישובים מעורבים כמו לוד, רמלה, חיפה וירושלים, וביישובים ערביים כמו סכנין, נצרת, אום אל-פחם והפזורה הבדואית בדרום. הכוחות ידמו לראשונה את סגירתו של ציר 65, לצורך מעבר של כוחות השתלטות ויחידות מיוחדות לטיפול בהפרות סדר. מתחילת הרמדאן גייסה המשטרה שש פלוגות מג"ב, והתוכנית היא לגייס שתי פלוגות נוספות בהוראת הדרג המדיני.

קצין בכיר במשטרה אומר כי: "אנחנו מצויים במצב כוננות בינוני עד גבוה בדגש על כל מה שקשור לביטחון הפנים והפרות סדר, כולל מוכנות לכל מצב של איומים חיצוניים. הניסיון המצטבר והפקת לקחים ממבצע שומר החומות הביאו אותנו להצטייד ולבנות מודלים חדשים. בנינו סנסורים מודיעיניים עם צה"ל ושב"כ כדי למנוע מצב שבו נופתע".

בשנה האחרונה נבנתה במשטרה מפקדה לכל מחוז, המונה כ-500 שוטרים מאומנים. לוחמים הוכשרו לירי כדורי ספוג. עוד יכלול התרגיל הטסת רחפנים שיטילו "ביצי הפתעה" (חומר לפיזור המון), אם הכוחות ייקלעו להפרות סדר קשות. עוד בתוכנית: תרגול יכולות תצפית שנבנו בשנה האחרונה לכל מפקד, ותרגול פתיחת מחסני חירום והצטיידות של כוחות המילואים.

עוד אמר הקצין: "הפעם לא נצטרך לקבל רובים מהצבא. יש לנו אמצעים לתת לכל שוטר שיתגייס". לדבריו, גיוס פלוגות מילואים של מג"ב איו"ש "יהווה מכפילי כוח ושובר שוויון בעוצמת התגובה של המשטרה".

המשטרה וצה"ל יתרגלו מתארים של ליווי שיירות של צה"ל. "תהיה מפת צירים, נדע לשנע בבטחה כל כלי חירום ויהיו כוחות שיגיבו. לא יהיה מצב שבו כלי רכב ינועו בארץ ויסכנו את עצמם". במשטרה טוענים כי צה"ל לא מקבל אחריות. "המשטרה היא הפוקדת. צה"ל יפעל במשימות מסייעות למשטרה".

התרגיל ישתלב במבצע "מסלול בטוח" למיגור הפשיעה ביישובים הערביים, שבמסגרתו מרכזת המשטרה מאמץ מיוחד במאבק בפשיעה ובאלימות ברחוב הערבי. גורמים במשטרה אמרו כי אחד התרחישים שיושם עליו דגש, קשור בחשש כי נשק המשמש ביום-יום את העבריינים זולג גם לשימושם של גורמי טרור.

עד כה, במסגרת המבצע, בהובלת מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי וראש אח"מ ניצב יגאל בן שלום, נתפסו 73 רימוני רסס והלם, 64 אקדחים, 20 כלי נשק מסוג איירסופט, 42 רובים, 24 רובי קרל גוסטב, 18 כוורות זיקוקים, 4 פגזים ופצמ"רים, 12 מטעני חבלה ומעבדה אחת לייצור מטענים והסבת כלי נשק לטובת ירי חי. לצד זאת, נתפסו אלפי פריטי אמל"ח: כדורים מסוגים שונים, מחסניות, אפודים, משקפות וציוד נוסף העלול לשמש את העבריינים.

הוסיף הקצין הבכיר: "הציבור הערבי ברובו לא רוצה ליד ביתו עבריינים פליליים, ולא רוצה ביישוב שלו גורמים שעוסקים בטרור. כל נשק שנתפס בעבודה שכוללת איסוף מודיעין ועבודת שטח, יכול לשמש מחר את המחבל הבא. לכן אנחנו עושים מאמץ אדיר לסלק את כל הנשק הלא חוקי מהרחוב הערבי. לנו לא משנה אם הוא מוחזק אצל עבריין כזה או אחר; לנו חשוב לתפוס את הנשק מהר, כי מחר, תמורת בצע כסף, אותו עבריין ימכור את הנשק למחבל".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חרף הגבלות ממשלת צרפת: תנועה ערה מאוד בביתני התעשיות הישראליות ביורוסטורי
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: "אם האויב יפר את ההסכם – הוא יספוג מכה חזקה עוד יותר"
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ בעוד הודעה: "ארה"ב מחויבת לשלום; מצפים להפסקת אש מלאה בכל החזיתות, כולל לבנון"
חכם ניסים בן שמעון נגד היועמ"שית: "כבר בשבוע הבא היא תתחיל להרגיש משהו לא טוב אצלה"
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב בהודעה רשמית : הוסר המצור הימי מעל נמלי איראן
השגריר לייטר מציג לעולם: כך נראית "הפסקת האש" של חזבאללה בפועל
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התרגשות בקרב יהדות ארה"ב: מרן הגרמ"ה הירש יחתום את מסע "קרן עולם התורה"
עצרת המחאה מול כלא 10 הפכה לריקודים בעקבות ההודעה על שחרור האברך

הכתבות המעניינות ביותר

מוג'תבא ח'אמנאי אישר את מזכר ההבנות עם ארה"ב: "טראמפ פעל מתוך ייאוש"
דיווח: הדרג המדיני הנחה את הרמטכ"ל להיערך לתקיפה באיראן; כ"ץ: "נערכים למבצע כחול לבן"
מנכ"ל משרד הפנים נגד עיריית רמת השרון: "אין להשלים עם מצב שבו חוטא יוצא נשכר"
יירוטים מעל מטולה וקריית שמונה - אושר לצה"ל להפעיל אש בתוך "הקו הצהוב" בלבנון
הממשל במתקפה: סגן הנשיא מאשים את ישראל בהרג אזרחים ומגן על ההסכם עם איראן
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ
טראמפ: "סביר מאוד שאתמוך בנתניהו בבחירות, אך עליו להיות רציונלי"
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה

חדש באתר

22f9b632-e25f-4f99-8a14-2a78f8c5ad6f
חרף הגבלות ממשלת צרפת: תנועה ערה מאוד בביתני התעשיות הישראליות ביורוסטורי
HLBtaRhXQAA0RzU-compressed
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: "אם האויב יפר את ההסכם – הוא יספוג מכה חזקה עוד יותר"
731565ffbd15644b
טראמפ בעוד הודעה: "ארה"ב מחויבת לשלום; מצפים להפסקת אש מלאה בכל החזיתות, כולל לבנון"
WhatsApp Video 2026-06-18 at 22.30
חכם ניסים בן שמעון נגד היועמ"שית: "כבר בשבוע הבא היא תתחיל להרגיש משהו לא טוב אצלה"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

דוכן
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture