צילום: המשמר הלאומי האוקראיני

יומן מלחמה: פוטין במצעד הניצחון – "נלחמים למען האדמה שלנו"

משרד ההגנה האוקראיני דיווח כי הצליח להשמיד את הטנק החדיש ביותר של הרוסים – T-90M • בכיכר האדומה התקיים המצעד הצבאי לכבוד יום הניצחון על גרמניה הנאצית • היום ה-75 למלחמה – דקה אחרי דקה

כתבות נוספות בנושא:

'חדשות JDN' פורס בפניכם את אירועי היום החולף, היום ה-75 למלחמת רוסיה-אוקראינה – כפי שאירע דקה אחרי דקה.

00:19 – בעיירה חלוקיב שבמזרח אוקראינה טוענות הרשויות שבית קברות יהודי נפגע בהפגזה רוסית. מושל המחוז טען כי בחלקה היהודית קבורים בין השאר יהודים שנרצחו בפוגרום שהתחולל באזור בשנת 1918. לדבריו מדובר באנדרטה היסטורית שהיא סמל מיוחד לכל העם היהודי.

01:47 – מנהיגי ה-G7 הסכימו שהעולם חייב להגביר את הלחץ הכלכלי על נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בכל דרך אפשרית – כך מסר משרדו של ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון. עוד מסר משרדו של ג'ונסון כי בשיחה השתתף גם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי.

01:59 – בריטניה הודיעה כי תטיל סנקציות חדשות על רוסיה, אותה היא כינתה "מכונת המלחמה הרוסית", בכך שתגדיל את המכסים על יבוא פלטינה ופלדיום ממנה, כמו גם מבלארוס. מכסי הייבוא על מגוון מוצרים יועלו ב-35 אחוזים. בריטניה גם תאסור על ייצוא של סחורות כמו כימיקלים, פלסטיק, גומי ומכונות למוסקבה. "יותר מ-4 מיליארד ליש"ט של סחורות יהיו כפופות לסנקציות הללו", אמר שר האוצר הבריטי רישי סונאק, שהוסיף כי "מדובר בנזק משמעותי למאמץ המלחמתי של פוטין".

02:47 – ראש ממשלת יפן פומיו קישידה הודיע כי המדינה תאסור "באופן עקרוני" על יבוא נפט גולמי מרוסיה. זאת, כחלק מהחלטה של של מדינות ה-G7 בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה. "עבור מדינה התלויה מאוד ביבוא אנרגיה, זו החלטה קשה מאוד", אמר קישידה, "אבל תיאום עם ה- G7 חשוב יותר בתקופה כזו".

09:25 – נשיא אוקראינה זלנסקי בנאום לרגל יום הניצחון: "אנו נלחמים למען ניצחון חדש, הדרך אליו קשה, אך אין לנו ספק שננצח. אנו נלחמים למען חירות ילדינו, ולכן ננצח לעולם לא נשכח מה עשו אבותינו במלחמת העולם השנייה, בקרוב מאוד יהיו שני ימי ניצחון באוקראינה. ולמישהו לא יהיו בכלל. נצחנו אז, ננצח עכשיו. ורחוב חרשצ'אטיק יראה את מצעד הניצחון – הניצחון של אוקראינה".

צילום: המשמר הלאומי האוקראיני

10:18 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נאם ב"יום הניצחון" בכיכר האדומה במוסקבה. לדבריו, המחויבות של העם הרוסי היא לשמר את הזיכרון אלה שהביסו את הנאצים.

10:44 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נאם במצעד יום הניצחון, הנערך מדי שנה ב-9 במאי בכיכר האדומה במוסקבה. "חובתנו היא לעשות הכל כדי שהזוועות של מלחמת עולם לא יקרו שוב", אמר פוטין, ורמז למלחמה באוקראינה באומרו "רוסיה פתחה במתקפת מנע שנכפתה עלינו נוכח תוקפנות" וכוונתם של מדינות המערב לפלוש לשטח המעצמה.

11:17 – צבא אוקראינה דיווח כי ארבעה טילים פגעו באזור של העיר אודסה בדרום המדינה, לא נמסרו פרטים נוספים.

צילום: משרד ההגנה האוקראיני

11:42 – שר ההגנה של בריטניה, בן וואלאס, אמר כי "נשיא רוסיה פוטין והגנרלים שלו משקפים את הפאשיזם מלפני 77 שנים, והפלישה לאוקראינה מבזה את העבר הצבאי של רוסיה. פוטין חייב להשלים עם העובדה שהוא הפסיד בטווח הארוך", אמר, והוסיף: "הגנרלים הרוסים צריכים לעמוד בפני בית משפט צבאי".

12:02 – שר ההגנה הבריטי, בן וואלאס, אמר כי הבסת צבא רוסיה על ידי אוקראינה, הינו תרחיש "אפשרי מאוד". הוא קרא לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין להשלים עם העובדה ש"מוסקבה הפסידה בטווח הארוך". עוד אמר: "ייתכן מאוד שאוקראינה תשבור את הצבא הרוסי במידה שהם יצטרכו לחזור לטרום פברואר או שהם יצטרכו להתקפל בעצמם".

14:26 – נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר כי "אין ספק ש'המבצע הצבאי המיוחד' של רוסיה ישיג תוצאה".

14:52 – ולדימיר מדינסקי, המייצג את רוסיה בתהליך שיחות המשא ומתן עם אוקראינה, אמר כי השיחות בין הצדדים לא נפסקו, אלא הן ממשיכות באופן מקוון. "אנחנו זקוקים להתקדמות ולפרטים ספציפיים כדי לחזור ולהיפגש פנים-אל-פנים", צוטט מדינסקי בדיווח של סוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס.

17:24 – מועצת הביטחון של האו"ם תערוך ביום חמישי כינוס מיוחד על אוקראינה, כך אמר גורם בכיר באו"ם. בין 55 המדינות שהגיבו למכתב הדורש את הכינוס היו בריטניה, טורקיה וארצות הברית. דובר של רוסיה לא מסר תגובה. רוסיה הושעתה ממועצת זכויות האדם של האו"ם בחודש שעבר. היא עדיין יכולה לשלוח נציג לז'נבה ותוכל להגיב, על פי חוקי המועצה.

21:19 – דובר הפנטגון הודיע כי לידי ארצות הברית הגיעו אינדיקציות לכך שאזרחים אוקראינים הובלו לרוסיה בניגוד לרצונם.

צילום: משרד ההגנה האוקראיני

*חלק מהתמונות בכתבה הן בשימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
האסון בוונצואלה מחריף: מניין ההרוגים מתקרב ל־3,000, אלפים עדיין נעדרים
נמלטת מהטילים: היאכטה של פוטין פונתה בחשאי לצפון הרחוק בליווי ספינות מלחמה
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רוטמן מקדם את הרפורמה: ועדת החוקה תדון מחר בפיצול חוק היועמ”ש
הרבה מעבר ליחסים דיפלומטיים: הסודות המפתיעים מאחורי 250 שנות ידידות אמריקאית-יהודית
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לאחר העימותים סביב חוק הגיוס: יולי אדלשטיין הודיע על פרישה מהליכוד
רשות המסים מקשיחה עמדות מול הישיבות: אישורי סעיף 46 יותנו בבדיקת מעמד תלמידי הישיבות
לפתע נתלהבו פניו של הרב אבא שאול, והוא מסר לאחיינו סדר תפילה מסוגל במיוחד
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: ארצות הברית ואיראן צפויות לחדש את המגעים – סבב השיחות הבא יתקיים בפקיסטן
דיווח: מוג’תבא חמינאי לא ישתתף בקבורת אביו מחשש להתנקשות

הכתבות המעניינות ביותר

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קרעו שערי שמים עבור המתמיד מפוניבז'
תיעוד: היום הראשון במחנות 'רב טוב' סאטמאר
סיכום חדשות השבת: נתניהו בדרך לבית הלבן, מיליונים ליוו את חמינאי, ארה”ב חגגה 250 שנה לעצמאותה ואדלשטיין הודיע על פרישה מהליכוד
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-04 at 23.42
האסון בוונצואלה מחריף: מניין ההרוגים מתקרב ל־3,000, אלפים עדיין נעדרים
737875519_1405464774756945_1085385746865174436_n
נמלטת מהטילים: היאכטה של פוטין פונתה בחשאי לצפון הרחוק בליווי ספינות מלחמה
.
רוטמן מקדם את הרפורמה: ועדת החוקה תדון מחר בפיצול חוק היועמ”ש
818
הרבה מעבר ליחסים דיפלומטיים: הסודות המפתיעים מאחורי 250 שנות ידידות אמריקאית-יהודית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מחנה רב טוב סאטמאר (76)
תיעוד: היום הראשון במחנות 'רב טוב' סאטמאר
שמחת בית גארליץ צילום א
שמחת החתונה בחצרות גארליץ - טשאבא
מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture