לע"מ

הרצוג העניק את המנדט לנתניהו: "לא מקל ראש בהליך המשפטי המתנהל נגדך"

הנשיא: "לא נעלמה מעיניי העובדה שנגד נתניהו מתנהל הליך פלילי, אך ביהמ"ש העליון אמר את דברו" • נתניהו: "אחרי שורה של מערכות בחירות העם הכריע בצורה ברורה. נעשה הכול כדי שתהיה זו ממשלה יציבה, מוצלחת, אחראית ומסורה"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

וידאו: עומר מירון, מקליט: בן פרץ

נשיא המדינה יצחק הרצוג, הטיל היום (ראשון) את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת בנימין נתניהו בבית הנשיא, אחרי שהשיג רוב של 64 ממליצים על מועמדותו לראשות הממשלה, בהתאם לתוצאות הבחירות.

הרצוג אמר: "אני מודה לנציגי כלל הסיעות בכנסת הנבחרת על שיחות מרתקות, פתוחות וכנות, אשר הדגישו את יופייה ועוצמתה של הדמוקרטיה הישראלית, ששואבת את כוחה מפסיפס הקולות העשיר והמגוון שמתקיים בנו כחברה וכמדינה".

"מכובדי, מן ההתייעצויות שקיימתי עולה התמונה הבאה: 64 חברי כנסת המליצו על חבר הכנסת בנימין נתניהו. 28 חברי כנסת המליצו על חבר הכנסת יאיר לפיד. ו-28 חברי כנסת בחרו שלא להמליץ על מי מחברי הכנסת, לתפקיד הרכבת הממשלה".

"לפיכך, לפי כל השיקולים הנובעים מהחוק ומן המסורת שהונהגה על ידי קודמיי: מבחינת התמיכה הגדולה ביותר במועמד מסוים מקרב חברי הכנסת, ומבחינת המפלגה הגדולה ביותר בכנסת. וכמובן מבחינת השיקול עליו מצביעים כשיקול המרכזי: מיהו חבר הכנסת לו יש את הסיכוי הגבוה ביותר להרכיב את הממשלה הבאה – התוצאה היא ברורה, ויש להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת בנימין נתניהו".

הנשיא הוסיף, "לא נעלמה מעיני כמובן, העובדה כי כנגד חבר הכנסת נתניהו מתנהל הליך משפטי בבית המשפט המחוזי בירושלים, ואינני מקל בכך ראש כלל וכלל. עם זאת חשוב לציין כי בית המשפט העליון כבר אמר את דברו בבירור בנוגע לכתב אישום תלוי ועומד כנגד חבר כנסת המועמד לתפקיד הרכבת הממשלה – במספר פסקי דין, כולל בהרכב מורחב של 11 שופטים כשהוטלה מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת נתניהו על ידי קודמי בתפקיד – הנשיא ראובן ריבלין. לנוכח כל אלו, לאחר ששקלתי את הדברים בהתאם לדין; ולאחר שנתת לכך את הסכמתך, כמתחייב בחוק, החלטתי להטיל עליך – חבר הכנסת בנימין נתניהו – את מלאכת הרכבת הממשלה".

הוא פנה לנתניהו: "למדינת ישראל דרושה ממשלה, שגם אם לא תבטא בהרכבה את כל השקפות העולם וחלקי הבית, תדע להוביל מהלך של חיבור ואיחוד – בין כל חלקי העם ולקיים שיח אחראי, זהיר, פתוח, כן וקשוב עם יתר רשויות השלטון".

"מכובדי חבר הכנסת בנימין נתניהו, כשליח ציבור מנוסה, שמילא שלל תפקידים בכירים במדינתנו, לרבות מספר כהונות כראש ממשלת ישראל – אתה מכיר ויודע היטב, אלו נושאים ואתגרים דחופים ביותר ניצבים על הפרק, ובכללם איומים פנימיים וחיצוניים; לצד הזדמנויות חשובות. לפיכך, המשימה שמוטלת בראש ובראשונה עליך – כמי שצריך כעת להרכיב את הממשלה המיועדת ולעמוד בראשה, היא להנהיג ממשלה וקואליציה שיהיו מודעות לאחריות העצומה המוטלת עליהן ולעובדה כי בחירות בישראל הן לא משחק סכום אפס. אני מעניק לך בזאת את כתב המינוי, ומאחל לך הצלחה במשימתך. הצלחתך היא הצלחת העם כולו. תודה רבה".

נתניהו הגיב: "אחרי שורה של מערכות בחירות, העם הכריע בצורה ברורה בעד הקמת ממשלה בראשותי. היום אנו מתקדמים לקראת כינונה של ממשלת ישראל ה-37. אני מבקש להודות לכל 64 חברי וחברות הכנסת שהמליצו עליי. נעשה הכל כדי שזו תהיה בעזרת השם ממשלה יציבה ומוצלחת, ממשלה אחראית ומסורה, שתפעל לטובת כל תושבי המדינה בלי יוצא מן הכלל".

ראש הממשלה המיועד הוסיף, "אני אישית נרגש מאוד לקבל את הזכות להרכיב את הממשלה, לא פחות מאשר בפעם הראשונה שזכיתי לכך לפני 26 שנים. ציבור המצביעים נתן אמון חד-משמעי בי ובליכוד, כמו גם במפלגות השותפות לדרכנו. אבל אני רוצה לומר: אני מתכוון להיות ראש הממשלה של כולם – של מי שבחרו בי, ושל מי שלא בחרו בי. זה משקף את מה שאני מאמין בו ומה שמנחה את פעולתי".

"זאת האחריות שלי כראש ממשלת ישראל וכך פעלתי כשיחד עם חבריי, הבאנו מיליוני חיסונים לכל אזרחי ישראל, הבאנו את העשור הבטחוני והכלכלי הטוב בתולדות ישראל לכל אזרחי ישראל והבאנו ארבעה הסכמי שלום היסטוריים לכל אזרחי ישראל ולטובת עמי האזור. אני אפעל עם חבריי, מתוך שליחות עמוקה, אל מול האתגרים שלפנינו".

"בכוונתי לפעול יחד כדי להגדיל את מרחב ההסכמה בתוכנו. גם אם ישנם בין חלקי העם חילוקי-דעות בנושאים מהותיים יש די והותר נושאים שסביבם הרוב המכריע יכול להתאחד ולהסכים. אחים אנחנו, נועדנו לחיות זה לצד זה".

לסיום אמר כי "יש רבים-רבים שמברכים על תוצאות הבחירות – אבל יש גם מי שמשמיעים נבואות-זעם ומפחידים את הציבור. זאת לא הפעם הראשונה שדברים כאלה מושמעים. אמרו את זה על בגין, אמרו את זה גם עליי, זה לא היה נכון אז וזה לא נכון גם היום".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ביבי נראה הנשיא

הרצוג עד היום היית מכובד וניטרלי תמשיך כך
ואל תדבר על נתניהו ובן גביר

שני חזירים מדושנים, שימו כיפות על הראש.

כבוד הנשיא, האם כאשר בנט הרמאי נעשה ראש מששת המנדטים, גם ידעת להציב את האמת שיש כאן בעיה מוסרית ? או שאז היית ממלכתי ? ולא התערבת ?
תשובה מעניינת.

הרצוג היקר! רואים שאתה זוכר מניין אתה באת? אף אנו נזכור מניין באנו.
באנו לשנות!!!!!!

כתבות חדשות באתר

טרגדיה בבית וגן: אם לשבעה נפטרה לאחר מחלה קשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השירות המטאורולוגי מזהיר: החורף הקרוב עלול להביא אירועי קיצון חריגים
צה"ל חשף בדרום לבנון: פיר תת-קרקעי ומחסן אמל"ח של חיזבאללה
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיגוע נגד בכירי השלטון ביוון: אישה נהרגה וגל מחאות יוצא לדרך
מחקר חדש: יותר משני מיליון נפגעים במלחמת רוסיה - אוקראינה
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ערבי רדף עם גרזן אחרי יהודי בעיר העתיקה - חוננו דורשת לעצור אותו
1,000 ימים למלחמה: משרד הביטחון מתריע מפני קריסת מערך השיקום
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לנקום את מותו": המשטר האיראני מגייס את ההמונים לקראת הלוויית חמינאי
טרגדיה בעיר החרדית: ילד בן 8 נפגע מאוטובוס, מותו נקבע במקום

הכתבות המעניינות ביותר

ביצוע ווקאלי לימי בין המצרים: לייזר ברוק מגיש ''רחם בחסדך'' בשילוב קליפ AI
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
אסון במודיעין עילית: הילד משה גלינסקי ז"ל נהרג מפגיעת אוטובוס בשובו מהחיידר
הממרחים הביתיים שישדרגו לכם את שולחן השבת
שמחה פורצת גבולות שררה הקרית בעלזא בנוף הגליל בהכנסת ספר-תורה
החשש הגדול של איראן: תקיפה ישראלית-אמריקאית באמצע מסע הלוויית המנהיג העליון
נס באמצע הכביש: סלע ענק הידרדר מההר וכמעט פגע ברכב חולף
תיעד והעביר מיקומים בזמן אמת: אזרח זר נעצר בחשד לריגול עבור איראן
סייעו ברכישת והחבאת הנשק: כתב האישום חושף את תכנון הפיגוע הרצחני
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL IRAN
ביצוע ווקאלי לימי בין המצרים: לייזר ברוק מגיש ''רחם בחסדך'' בשילוב קליפ AI
.
השירות המטאורולוגי מזהיר: החורף הקרוב עלול להביא אירועי קיצון חריגים
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
img1220783
אסון במודיעין עילית: הילד משה גלינסקי ז"ל נהרג מפגיעת אוטובוס בשובו מהחיידר

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הילולת האור החיים צילום יהודה וויס (18)
המונים פקדו את ציון האור החיים הק' זי"ע לרגל ההילולא
חתונת נכד הרב ישראל יצחק קלמנוביץ צילום שוקי לרר (20)
שמחת נישואי נכד הגה"צ רבי ישראל יצחק קלמנוביץ
בר המצווה לבן זקוניו של ראש ישיבת 'מיר ברכפלד' הגרנ''י אלון צילום שמואל דריי (9)
שמחת בר המצוה לבן זקוניו של הגרנ"י אלון ראש ישיבת 'מיר ברכפלד'
WhatsApp Image 2026-07-01 at 21.38
התרגשות בקהילה הליטאית בקרית אתא: מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת 'דרך אמונה'

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture