צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

"חובשי הגלימות מנסים לבצע הפיכה": הימין במתקפה חסרת תקדים על בג"ץ

במערכת הפוליטית לא נותרו אדישים לפסיקת בג"ץ לפיה יש לפסול את דרעי מלכהן כשר • בימין הגיבו במתקפה חסרת תקדים כנגד שופטי העליון • "אחרי שהשמאל הפסיד בקלפי, חובשי הגלימות מנסים לבצע הפיכה שלטונית", תקפו

כתבות נוספות בנושא:

במערכת הפוליטית לא נותרו אדישים לפסיקת בג"ץ לפיה יש לפסול את יו"ר ש"ס אריה דרעי מלכהן כשר. בימין הגיבו במתקפה חסרת תקדים כנגד שופטי בית המשפט העליון.

השר במשרד הרווחה והביטחון החברתי, הרב יואב בן צור: "מבחן הסבירות לא יכול להוות סיסמא משפטית עלומה שאין לה כוח משפטי בחוק בכל מדינה דמוקרטית בעולם, אשר באמצעותה כבוד בית המשפט מקדם החלטות מרחיקות לכת המונעות על ידי אג'נדות אישיות. האם שני מיליון בוחרים שהצביעו עבור ממשלת הימין בידיעה ברורה ונחרצת שיו"ר ש"ס אריה דרעי יכהן כשר הבכיר בשולחן הממשלה, הם אנשים לא סבירים?"

לדבריו, "האם ראש הממשלה שנבחר בחוק, ומינה אותו אין לו סבירות לבחור את שרי הממשלה? רוב חברי הכנסת שהצביעו בקולם בעד בחירתו לשר, הם אנשים לא סבירים? בכל פרלמנט דמוקרטי הרשות העליונה היא המחוקקת – נבחרי ציבור בבית הנבחרים שנבחרו בהליך דמוקרטי ע"י בחירה ישירה של העם. כמדינה דמוקרטית לא סביר שהרשות השופטת תעצור בגופה את רצון העם במקרה שאין עילה משפטית הגיונית לפסול את בחירתה ואף תפסול חוקים בהינף יד".

"כנסת ישראל הוקמה בשביל לחוקק חוקים למען האזרחים. לא נסכים שהרשות השופטת תרמוס ברגל גסה את בית הנבחרים. והרשות המחוקקת תאבד את כוחה לבלתי רלוונטית. רבי אריה כמנהיג הדגול בתולדותיה של ישראל, הקדיש את כל חייו למען השליחות הציבורית, עם עשייה ללא לאות לביטחון וכלכלת ישראל. ברגעים אלו כל אזרחי ישראל עומדים כחומה בצורה לצידו, והוא ימשיך להנהיג את מדינת ישראל עוד שנים רבות. כאישי ציבור שומרי חוק, נפעל לאיזון בין רשויות החוק, המחוקקת, השופטת והמבצעת. נקדם במהירות הבזק את פיסקת ההתגברות למען חוסנה הדמוקרטי של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית", תקף.


ש"ס השיקה קמפיין תמיכה בדרעי

סגן שר התרבות ח"כ יעקב טסלר: "בג"צ שוב הוכיח היום כי עילת הסבירות אינה סבירה בעליל, תוך התיימרות להחליף את דעת העם ורצונו הברור, לראות את אריה דרעי כשר בממשלה כמייצג נאמן של מאות אלפי מצביעים, כפי שהוברר בבחירות האחרונות אך לפני כחודשיים.
הקואליציה מאוחדת בצורך להשלים את הצעדים הנדרשים שיאפשרו מינוי מחדש של דרעי לשר כחוק ובקרוב מאד בעזרת השם".

שר הבינוי והשיכון והשר במשרד ראה"מ הרב יצחק גולדקנופף יו"ר יהדות התורה והשבת: "מאות אלפי אזרחי ישראל הביעו את אמונם באופן מובהק ברב דרעי, ואת רצונם לראותו שר בממשלה. ההחלטה לפסול אותו היא עוד דוגמה מוחשית לסיבות שיצרו את משבר האמון בין אזרחי ישראל למערכת המשפט. יהדות התורה תתמוך בכל הליכי החקיקה הנדרשים לקיום רצון העם שבחר ברב אריה דרעי שייצג אותו בממשלה. מדינת ישראל זקוקה לרב אריה דרעי בהנהגה".

ח"כ יצחק פינדרוס: "השימוש בנימוק של חוסר סבירות מלמד שביהמ"ש הוא לא שומר הסף של החוק, אלא שומר הסף של האג'נדה הפוליטית שלו. נעשה לשר הרב אריה דרעי עוול. תמצא הדרך להמשך מנהיגותו ותרומתו האדירה לממשלת ישראל משולחן הממשלה".

מדגל התורה נמסר: "שוב בית המשפט מתערב בדברים שאין לו סמכות אחרי שהכנסת חוקקה חוק יסוד. בג"צ מקדיחים את תבשילם פעם אחר פעם ומתערבים בדברים לא להם. נתמוך בכל הליכי החקיקה הנדרשים כדי שהרב אריה דרעי יכהן בממשלה".

שר האוצר ויו"ר הציונות הדתית ח״כ בצלאל סמוטריץ׳: בשמאל טוענים שהדמוקרטיה בסכנה והאמת שככה זה נראה היום. לא יכול להיות שבמדינה דמוקרטית 10 שופטים יחליטו במקום רוב אזרחי ישראל מי צריך לכהן כשר ללא כל בסיס בחוק. הממשלה לא תתפרק. נמשיך בעזרת השם לקדם את הרפורמה במערכת המשפט עבור כלל אזרחי ישראל והחלטת בג"צ רק מוכיחה שוב כמה היא חיונית".

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף: "בג"ץ פוגע בהחלטתו במערכת המשפט ובאימון הציבור. לכל מציעי הפשרות וההסכמות – היום הובהר שביהמ"ש, שאינו נבחר, חפץ בשלטון ללא מיצרים על נבחרי הציבור. מי שעשו הפיכה משפטית ללא הסכמה והידברות, אינם מפנימים שהעם אמר את דברו בבחירות האחרונות באופן נחרץ. רפורמה עכשיו!"

יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ ישראל אייכלר: "פושעי מלחמת התרבות ניכסו לעצמם את תואר "האדם הסביר". זהו מעשה של התנשאות ועליונות משפחת המשפט. הם מכתיבים כי רק חילוניות, כפירה ואתאיזם זה סביר בעיניהם. הם בזים לציבור המאמינים בבורא עולם ובתורתו, ולשיקול דעתם של רוב היהודים בארץ ישראל כפי שבא לידי ביטוי בקלפי. הם חושבים שהסבירות ההגיונית נמצאת דווקא אצלם, והאמת היא שלרוכל בשוק מחנה יהודה, בשוק הכרמל ובשוק הערבי בחיפה ולנהגי המוניות וכל אדם ישר יש שכל סביר יותר, מאשר אנשי תרבות הרוע והדיכוי הדיקטטורי.

שר ירושלים ומסורת ישראל ח"כ מאיר פרוש בתגובה לפסיקת בג"ץ: "אחרי שהשמאל הפסיד בקלפי, חובשי הגלימות מנסים לבצע הפיכה שלטונית ממגדל השן. אנו תומכים תמיכה מלאה בהליכי החקיקה הנדרשים בכדי להחזיר את הרב דרעי לתפקיד שר בהקדם".

השר למורשת עמיחי אליהו: "קורא לחבריי בממשלה לא להיענות לפסיקת בג"ץ. החלטת בית המשפט היא אינה אחראית ומושפעת מאינטרס פוליטי צר. לשופטים אין סמכות בחוק להתעלם מחוק יסוד ולרמוס את ממשלת הימין הזו על החלטותיה. אני קורא לחבריי בממשלה לא להיענות לפסיקת בג"ץ שכן זו החלטה שאינה חוקית. ולקדם במהירות את הרפורמה במערכת המשפט".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "לכל מציעי הפשרות וההסכמות – היום הובהר שביהמ"ש, שאינו נבחר, אינו מעוניין בפשרות וחפץ בשלטון ללא מיצרים על נבחרי הציבור. מי שעשו הפיכה משפטית ללא הסכמה והידברות, אינם מפנימים שהעם אמר את דברו בבחירות האחרונות באופן נחרץ. רפורמה עכשיו".

שר התרבות והספורט מיקי זוהר: "מאות אלפים מאזרחי ישראל הלכו לקלפי, בחרו בצורה דמוקרטית באריה דרעי, ובית המשפט העליון החליט לבטל את הצבעתם. הרפורמה המשפטית נדרשת עכשיו, יותר מתמיד. חייבים להחזיר את אמון הציבור במערכת המשפט".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

גם לי בגץ פסל את הקול. ג

האלוקים יבקש את הנרדף,
זו המלחמה של הכופרים במאמינים וסופה של האמת לנצח.

כנראה ליברמן כשר האוצר עם קופת השרצים שעל גבו יותר "סביר" להיות שר, ודרעי עם האשמה מינורית גם לשיטתם זה כבר לא סביר בעליל, כנראה שהמושג צדק במערכת המשפט הישראלית זה רק שם של כוכב.

טענת ההשתק השיפוטי אינה נכונה!

חיפוש קל בגוגל יזכיר לכולנו דרעי ומנדלבליט עשו עסקה שנועדה להימנע משאלת הקלון!

כולם ידעו שדרעי הולך לחזור ובכל כתבה שהיתה על העניין ערב העסקה זה נכתב שדרעי חוזר אחרי הבחירות!

רק שופטי בית המשפט היו תמימים וחשבו שדרעי הולך?!

הזכרון שלנו לא כ"כ קצר!

כתבות חדשות באתר

מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרעי תוקף בחריפות את הרמטכ"ל: פועל ממניעים פוליטיים ומסייע לגוש השמאל
בשורה לנוסעים: תורן תקשורת חדש נחנך במצפה יריחו לשיפור הקליטה בכביש ים המלח
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שב"כ וצה"ל סיכלו ניסיון שיקום של מנגנון כספי של "החזית העממית"
פתח תקווה: פועל כבן 35 נפצע באורח קשה לאחר שנפל מגובה באתר בנייה
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן בפאניקה: מורה לחות'ים לחסום את הים האדום אם טראמפ יתקוף
לקראת ההפגנות: המשטרה נערכת לחסימות ועומסים באזור בני ברק
כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מקרה ראשון השנה: תושב המרכז אובחן כחולה בקדחת מערב הנילוס
הפגין משילות: טראמפ הדיח תובע פדרלי פחות משעה לאחר השבעתו

הכתבות המעניינות ביותר

בשורה בעולם השידוכים: בשיתוף כללית נערכה ועידת רפואה והלכה למתמודדי אפילפסיה
בראשות האדמו"ר: אלפי חסידי צאנז הערב בעצרת תפילה וזעקה אדירה מול כלא 10
נשות רבני אירופה במינכן; דווקא בעת הזו; העצמת השליחות לחיזוק עם ישראל ומסורת ישראל
כביש גהה נחסם: החלו החסימות של הפלג הירושלמי בבני ברק נגד מעצרי עריקים
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
המאבק על טוהר החינוך בנתניה: מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש  נגד פירצת גני הממ"ח 
''בהעדה החרדית'' מאיימים בהפגנות: סערה בעקבות מעצר צעירה חרדית בלשכת הגיוס
חשבתם לטוס לאומן? זינוק במחירי הטיסות לראש השנה מחירים של מאות דולרים 
רצו לחסוך את המס: הצהירו על "חומרי טעם וריח" וייבאו נוזל לסיגריות אלקטרוניות
וואטסאפ

חדש באתר

1001878824
בשורה בעולם השידוכים: בשיתוף כללית נערכה ועידת רפואה והלכה למתמודדי אפילפסיה
MIDEAST ISRAEL POLITICS
דרעי תוקף בחריפות את הרמטכ"ל: פועל ממניעים פוליטיים ומסייע לגוש השמאל
WhatsApp Image 2026-07-15 at 22.01
בראשות האדמו"ר: אלפי חסידי צאנז הערב בעצרת תפילה וזעקה אדירה מול כלא 10
בית ועידת רבני אירופה במינכן
נשות רבני אירופה במינכן; דווקא בעת הזו; העצמת השליחות לחיזוק עם ישראל ומסורת ישראל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

האדמו''ר מקרעטשניף סיגעט בביקור באנטווערפן - צילום משה קאהן -מ.א
האדמו"ר מקרעטשניף סיגעט בביקור באנטווערפן
יוארצייט באבוב בבת ים צילום שוקי לרר (57)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זי"ע בקרית באבוב בת ים
שאץ ויז'ניץ לונדון (54)
תיעוד: האדמו"ר משאץ ויז'ניץ בביקור בלונדון
WhatsApp Image 2026-07-16 at 11.45
העבודות הופסקו לכבוד האדמו"ר מתולדות אהרן: הביקור בבית הכנסת המשוחזר בקרעסטיר

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture