הסערה סביב חוק גיוס העריקים ומכתב האזהרה של הרמטכ"ל מגיעה לטמפרטורות רתיחה: יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, יצא במתקפה חריפה ויוצאת דופן נגד הרמטכ"ל, תוך שהוא מאשים אותו בנקיטת עמדה פוליטית מכוונת. מנגד, דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, הגיב וטען כי מדובר בביקורת זולה הפוגעת בליבת המוסד הצבאי ובלוחמים שבשטח.
בראיון לישי כהן, שבר יו"ר ש"ס שתיקה ממושכת והתייחס למכתב שהוציא הרמטכ"ל לוועדת החוץ והביטחון של הכנסת – מכתב ששינה את כללי המשחק והוביל בסופו של דבר להקפאת החוק על ידי בג"ץ.
דרעי לא חסך במילים קשות והטיח האשמות ישירות בראש המטה הכללי:
יו"ר ש"ס, אריה דרעי: "הרמטכ"ל ידיד שלי, אני מעריך אותו ומגן עליו, אבל לצערי הרב כבר הרבה זמן שאני רואה שהוא איבד את זה. הוא עסוק ברדיפה ובדבר אחד – לשמור על שמו.
לא יכול להיות שהרמטכ"ל של צה"ל, שיודע שהמעצרים האלה לא יביאו מגויס חרדי אחד, מוציא מכתב פומבי נגד עמדת שר הביטחון שלו וראש הממשלה. מה שהרמטכ"ל עשה – בין אם התכוון ובין אם לא – הוא ניסה לעזור לגוש השמאל, במטרה אחת: שהחרדים יעשו 'אחורה פנה' ולא יצביעו בעד חוק פיצול היועמ"שית כדי לעצור את הרפורמה המשפטית. זה תקדים מסוכן שהצבא ישלם עליו מחיר גדול".
תגובתו של דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, לא איחרה לבוא. דובר הצבא התייחס ישירות למתקפות הפוליטיות המופנות כלפי ראש המטה הכללי, והבהיר כי תפקידו המקצועי של הרמטכ"ל הוא להציג את עמדת הצבא לדרג המדיני ללא מורא.
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין: "שי טייב (רח"ט תומכ"א) עמד בוועדת החוץ והביטחון ואמר את דברי הצבא פעם אחר פעם בצורה המוכחת והמצולמת ביותר. תפקידו של הרמטכ"ל הוא להביע את עמדתו המקצועית בשם צה"ל, ואז נפתחים עליו שערי גיהנום.
הביקורת הזו, שהיא חלקה לא עניינית ואפילו זולה ברמה מסוימת, פוגעת בצה"ל כולו. בסוף, הרמטכ"ל מייצג את המ"פ, את המג"ד, את החייל בגולני, את החייל בטנק, בספינה ואת הטייס. פגעת בו – פגעת בהם! הוא לא דמות פוליטית, הוא מוסד מקצועי".
ההתנגשות הפומבית הזו חושפת שוב את השבר העמוק שבין הקואליציה לבין צמרת מערכת הביטחון. בעוד הדרג הפוליטי החרדי רואה בצעדי הצבא ניסיון לסיכול פוליטי של חוקי הדגל שלהם ושל הרפורמה המשפטית, בצה"ל מתעקשים כי מדובר בדרישה מבצעית אמיתית להגדלת מצבת כוח האדם בצל האיומים הביטחוניים הרב-זירתיים, ומזהירים כי פוליטיזציה של מוסד הרמטכ"ל מסכנת את חוסנו של הצבא כולו.





















לא שמענו את דרעי 4 שנים..מה קרה?? הגיע בחירות?
אה…. הבנתי. מה שהרמטכ"ל עושה ואומר, לא פוגע בליבת הצבא, אלא בו עצמו.
הבנתי… אתם רוצים להגדיל את מצבת כוח האדם בצבא, ולכן אתם מגייסים חרדים וגם… מכניסים נשים ליחידות הלוחמות ולטנקים.
אם כך, תכניסו 'רק' נשים ליחידות הלוחמות, ואז הגדלתם אוטומטית את הצבא…
הרב אריה דרעי – חזק וברוך!!!!!!!!!!!!!