מנהיג האופוזיציה ההודי ראהול גנדי נדון לעונש של שנתיים מאסר לאחר שבית משפט במדינת גודז'ראט קבע כי גנדי בן ה-52 הוציא את דיבתו של ראש הממשלה המכהן נרנדרה מודי. בית משפט קבע עיכוב ביצוע לגזר הדין למשך 30 ימים בהם ראהול גנדי צפוי לערער לבית המשפט העליון ההודי על ההחלטה.
בנאום שנשא גנדי בשנת 2019, הוא השווה בין ראש הממשלה מודי לבין שני אנשי עסקים הודים שנמלטו מהמדינה והותירו אחריהם חובות כבדים, ושאל בנאומו: "מדוע כל הגנבים נושאים את שם המשפחה מודי?". שני אנשי העסקים עונים לשמות נירב מודי ולוליט מודי. אמירתו של גנדי נאמרה על רקע הבחירות שנערכו ב-2019 ובהן התמודד מודי לכהונה שנייה בראשות הממשלה לאחר שנבחר לראשונה ב-2014.
גנדי בן ה-52 – נצר לשושלת נהרו-גנדי ששלטה בפוליטיקה ההודית במשך שנים – היה בעבר נשיא "מפלגת הקונגרס", שבמשך שנים הייתה המפלגה הגדולה ביותר בהודו אך בשנים האחרונות נחלשה וספגה מפלות נגד מפלגת ה-BJP של מודי בשתי מערכות בחירות רצופות.
כיום מחזיקה המפלגה בפחות מ-10% מהמושבים בבית התחתון של הפרלמנט, אך גנדי הוא עדיין מהקולות הבולטים ביותר באופוזיציה, והוא מתכוון להתמודד מול מודי בבחירות ב-2024.




















