צילום: אהלי צדיקים

מעז'יבוז': נשלמו ההכנות לקליטת הבאים לשהות סמוך לבעש"ט הק' זי"ע

מאות חסידים ואנשי מעשה יעשו את ימי החג והשבת בהתרוממות הנפש בצל קודש הקדשים • תפילת רבים מיוחדת תתקיים אי"ה בערב חג השבועות בציון המצוינת על ידי מניין תלמידי חכמים מופלגים ובראשות כ"ק גאב"ד מאקווא שליט"א • פעולות הקודש של אגודת 'אהלי צדיקים' גם בימי המלחמה מתקבלות בשבח ובתהילה בכל תפוצות ישראל 

כתבות נוספות בנושא:

התכונה הרבה וההיערכות המקצועית של אגודת 'אהלי צדיקים', לקראת קליטת מאות הבאים למעזיבוז בימים אלו, לרגל חג השבועות יומא דהילולא של אור שבעת הימים מרן הבעש"ט הק' זי"ע, הגיעה לישורת האחרונה ועברה לשלב המעשי, עם הכנת מתחמי האירוח וההסעדה ברוב פאר והדר, בהם יתארחו המוני הבאים מכל קצווי תבל להתעלות ולהתרומם בצל הקודש של בעל ההילולא, מייסד תורת ודרך החסידות.

השנה, ניכרת ההתרגשות הגדולה הן בקרב המוני הבאים והן בקרב העוסקים במלאכת הקודש במעזיבוז, לאחר שבשנה האחרונה היתה מעזיבוז ריקה לחלוטין בימים אלו של חג השבועות, בעקבות המלחמה הקשה שפרצה באוקראינה. "אנו מודים להשי"ת שזיכה אותנו לעבור בשלום ובבריאות את התקופה הלא-פשוטה הזו שהייתה כאן באוקראינה", אמר השבוע יו"ר אגודת 'אהלי צדיקים' הרב ישראל מאיר גבאי. "אחרי שאשתקד בחג השבועות תשפ"ב בקושי היו כאן שני מנייני יהודים שהצליחו להיכנס בדרך לא דרך לתוככי אוקראינה הסגורה, הרי שהשנה בחג השבועות תשפ"ג אנו זוכים בס"ד להגעתם של מאות מתפללים מכל מקומות מושבותיהם של כלל ישראל".

תפילת רבים מרוממת ומעוררת במיוחד תתקיים אי"ה ביום חמישי ה' סיון בשעות הצהריים, כאשר יעלו על ציון המצוינת מניין תלמידי חכמים מופלגים, חסידים ואנשי מעשה בעלי תורה ויראה, בראשות כ"ק גאב"ד מאקווא שליט"א שיפאר ויכבד את ימי החג והשבת בהדרת כבודו. למעמד התפילה יש התעניינות רבה בקרב המונים מהארץ ומחו"ל, המבקשים להיות בתוך רשימת השמות עליהם יתפללו ויעתירו שם אחר שם אותם יחידי סגולה שיזכו לעלות ולהשתטח על הציון הקדוש בערב יומא דהילולא רבה, להוריק ישועות והשפעות לכל יחיד בכלליות ובפרטיות.

שבועות אין מעז'יבוז'

בימים האחרונים, עם התמקדות הלחימה בעיקר במזרח אוקראינה על פני חבל דונבאס והעיר בחמוט, העלו כמה מוותיקי הנוסעים למעזיבוז מידי שנה לחג השבועות, את הרעיון הנועז להגיע גם השנה לחגוג את ימי החג בהתעלות ובהתרוממות בצילו הטהור של בעל ההילולא קדישא, אור שבעת הימים, מרן הבעל-שם-טוב הקדוש זי"ע.

כזכור, בשנת תש"פ, עת התפרצות מגפת הקורונה היתה בשיאה בימים אלו, התקיים מניין מצומצם של חסידים ואנשי מעשה שהגיעו למעזיבוז בדרכים עקיפות לחג השבועות. כך גם עתה מתארגנים מאות יהודים מרחבי ארץ הקודש, מאירופה ומארה"ב, להגיע למעזיבוז בכל מחיר ובכל מצב.

בהעדר טיסות ישירות לאוקראינה מחמת המלחמה, יש מגוון דרכי הגעה לאוקראינה על ידי נחיתה במדינה סמוכה, כמולדובה, רומניה, פולין והונגריה. הכניסה עצמה לתוככי אוקראינה עוברת בע"ה ללא קשיים ובעיות, והאורחים יקבלו אבטחה מסודרת ממעבר הגבול ועד ההגעה אל היעד במעזיבוז. וכמובן, גם בחזור ממעזיבוז ועד ההגעה אל מעבר הגבול לקראת הטיסה חזרה למחוז חפצם לחיים ולשלום.

במעז'יבוז' עצמה עמלים כאמור עסקני 'אהלי צדיקים' להכשיר את הקריה ואת חדרי האירוח לקליטת מאות האורחים שיבואו למעזיבוז החל מיום רביעי ד' סיון, ויישארו בעיר עד יום ראשון ח' סיון. על-פי הנתונים הקיימים כעת במשרדי 'אהלי צדיקים', ישהו במעזיבוז השנה בע"ה למעלה מ-200 יהודים מרחבי העולם, שיבואו לשהות בסמיכות מקום לציון המצוינת קודש הקדשים הבעל-שם-טוב זי"ע ביום היארצייט שחל בחג השבועות.

יצוין כי במעז'יבוז' שורר שקט ורוגע מוחלט מאימת המלחמה, היות ומעזיבוז ממוקמת באזור מרוחק מאד מזירת הקרב, והיא נחשבת בהחלט למקום בטוח בס"ד מפני המלחמה. בנוסף לכך, אגודת 'אהלי צדיקים' שכרה חברת אבטחה מקומית שהציבה שומרים חמושים בכל סביבות האזור במעזיבוז, כדי להגן ולאבטח כראוי את הפליטים היהודיים המגיעים למקום בכל עת, וכמובן את היהודים שיגיעו כעת לשהות במעזיבוז בימי החג הקרוב.

ציון המצוינת

מקום ציונו של הבעל שם טוב, היה מקום עלייה לרגל משך מאות בשנים עד מלחמת העולם השנייה, כאשר גם לאחריה בשנות השלטון הקומוניסטי, היו מגיעים לכאן יהודים בדרכים לא דרכים בכדי לפקוד את ציונו. הרב ישראל מאיר גבאי יו"ר אגודת 'אהלי צדיקים', שנמשך למקום מנוחתם של צדיקים כבר משחר נעוריו, החליט להרים את הכפפה ולהשיב למקום את כבודו האבוד, בהקימו מחדש את האוהל על ציונו הקדוש, ובבנותו בית מדרש ובית הכנסת אורחים לבאים להסתופף בצל הקודש.

עם השנים שוקמו וכוננו מחדש חורבות בית מדרשו של הבעש"ט הק' ותלמידיו ששוחזר במדויק כבימי קדם, עליו אמר הבעש"ט הק' כי הוא מכוון כנגד בית מקדש של מעלה. כן שופץ מהמסד ועד טפחות ברוב פאר והדר בית מדרשו של הרה"ק בעל 'אוהב ישראל' זי"ע מאפטא, שכיהן כרבה של העיירה וגם הוא טמון באוהל הקדוש. במקביל נגאלו בתים רבים בסביבת הציון אשר הוסבו למקומות לינה עבור האורחים הרבים.

בשנת תש"פ עת זרם המבקרים והמתפללים במעז'יבוז' פסק משמעותית בעקבות נגיף הקורונה שהתפשט מאד באוקראינה, ניצל הרב ישראל מאיר גבאי את ההזדמנות לעריכת שיפוצים נרחבים בכל מתחם בית החיים במעזיבוז, עם הרמת מאות רבות של מצבות שהיו מונחות בביזיון ובהזנחה מתחת לפני האדמה, כאשר חלקם הגדול היה כמעט ללא כיתוב קריא על המצבות.

במלאכת מחשבת ומדוקדקת שנמשכה שבועות ארוכים, פיקד הרב גבאי על המלאכה בזהירות וברגישות לכבודם של השוכנים בארץ, כאשר בסיומו של הפרויקט שינה כל המתחם את פניו וכפי שניתן לראות את מאות המצבות עומדות על תילן בכבוד הראוי להם, עם הגבהת בטון מעל פני הקרקע שתגן על שלמות המצבות מפני השלגים הכבדים בימות החורף. במהלך השיפוצים אף התגלו מצבות רבות של רבנים דגולים ואישים חשובים שנטמנו בבית החיים במעזיבוז ולא היה ידוע עליהם עד כה.

גולת הכותרת של השיפוצים במתחם בית החיים, היה השיפוץ היסודי שנעשה בתוך האוהל הקדוש של הבעש"ט הק' ותלמידיו, כאשר גם כאן במלאכת מחשבת וזהירה הורחבו המקומות בהם יוכלו המתפללים לעמוד ולהתפלל על הציונים הקדושים בהרחבת וביישוב הדעת. "אם לפני השיפוץ יכלו להיכנס אל תוך האוהל מקסימום שלושים מתפללים וגם זה בדוחק רב, הרי שכיום אפשר להכניס לתוך האוהל כמות כפולה ואף יותר מכך", מסכם הרב גבאי בסיפוק רב.

עולו ואתכנשו להילולא

לרגל חג השבועות העומד בפתח, היום המסוגל לדבוק בדרכו ובמשנתו של הבעש"ט הק' בעל ההילולא קדישא, צפויים להגיע אורחים רבים לעיירת הקודש מעזיבוז באוקראינה, ערש החסידות מקום מושבו ומנוחתו של מייסד דרכה הטהורה, הבעש"ט הק'. משתתפי הקבוצות והמתפללים הרבים יתארחו בבתי הארחה של 'אהלי צדיקים', שנערכו בעוד מועד והעמידו לרשות העולים את בתי הכנסת האורחים והמלון הכוללים חדרי לינה מפוארים, מטבח וחדרי אוכל גדולים בבניין 'היכל הבעש"ט' שהוקם גם הוא לתפארה על ידי 'אהלי צדיקים' הסמוך לציון הבעש"ט הק'.

בהכנסת האורחים המרכזית של אגודת 'אהלי צדיקים', מתקיימים בימים אלו שירותי אירוח מיוחדים לכל הפוקדים את המקום הקדוש, כאשר האגודה מתגברת את האש"ל במקום, באמצעות הגשת תקרובת וכיבוד לעולים על הציון הקדוש שהוקם מחדש ומתוחזק על ידי אגודת 'אהלי צדיקים' הפועלת במקום ללא לאות במשך כל ימות השנה. כמו-כן במהלך השבוע האחרון בוצעו שיפוצים נרחבים בכביש המוביל לקריית הבעש"ט במעז'יבוז', עם סלילת דרכי גישה נאותים לקראת הגעת ההמונים למעזיבוז.

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בין הזמנים: הדרך המהירה שלכם לבור כלכלי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בשורה לעובדים: דמי ההבראה יעלו במאות שקלים בשנה
סוף לפרשה: כלי הכסף שנגנבו מחסידות טשערנוביל אותרו בידי המשטרה
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו תוקף את הפרקליטות: "בנו נגדי מצג שווא"
פריצת דרך בשווייץ? סגן נשיא ארה"ב מציג התקדמות במגעים עם טהרן
טרגדיה בלתי נשכחת: 'שלושים' לאסון המחריד של משפחת דוידזון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ראש השב"כ זיני מזהיר בדיונים סגורים: השביעי באוקטובר הבא יהיה בעיר הזו
כ-15 תצפיתניות נפגעו מעומס חום, ההורים זועמים על התנהלות המפקדים
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן מציגה הישגים מהמו״מ: אלה הוויתורים שלטענתה קיבלה מארה״ב
קצינים איראנים בלב זירת הקרבות: הדיווח שמסביר את הלחץ לעצור את צה"ל

הכתבות המעניינות ביותר

לראשונה בחייהם - הנערים ב'בית יהלום' של רשת 'עלה' חגגו סיום מסכת
ראש הישיבה מרן הגרמ"צ ברגמן שליט"א בהתבטאות נדירה ליו"ר 'חיים לילד':
רעידת אדמה בלונדון: סטארמר הודיע על התפטרותו
קרעי ואייכלר מול העליון: "יש לבטל את בג"ץ ולהקים בית דין גבוה לצדק אמיתי"
סמוך לחמת גדר: רכב צנח למדרון, לוחמי 669 הוקפצו לסייע בחילוץ
בצל המתיחות מול איראן: האמירויות בוחנות רכש נשק מתקדם מהודו
כתב אישום: תושב בית שמש נאשם בהצתות סמוך לתחנת המשטרה
הרצוג: "השלום אינו חלום של תמימים - אלא אסטרטגיה של חזקים"
בית המשפט הורה לשחרר את המתיישב ומתח ביקורת על המשטרה

חדש באתר

.
בשורה לעובדים: דמי ההבראה יעלו במאות שקלים בשנה
21481dfd-fa50-4105-9451-dd8eb64302f3
סוף לפרשה: כלי הכסף שנגנבו מחסידות טשערנוביל אותרו בידי המשטרה
צבר-רפואה-דמנציה
׳צבר רפואה׳ בוועדת הבריאות - "חולי הדמנציה נופלים בין הכיסאות, חסר מודל ביניים"
עלה-סיום-מסכת
לראשונה בחייהם - הנערים ב'בית יהלום' של רשת 'עלה' חגגו סיום מסכת

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

התוועדות לכבוד ג' תמוז תשפ''ו פריז, צרפת צילום מרדכי לובעצקי (64)
התוועדות לכבוד ג' תמוז בבית חיה מושקא שבפריז
הרב יצחק כהן בר מצוה נין (32)
וּמִשֶּׁפַע מִצְוַת תְּפִלִּין: מעמד אדיר לכבוד התורה בשמחת בר המצוה לנינו של הגה"צ רבי יצחק כהן
הכנסת ס''ת סקווירא בית שמש צילום א. אייזנבאך, ארי קופרשטוק
בית שמש: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד סקווירא בראשות בנו של האדמו"ר
מעמד שחיטת כבש לכבוד הדף היומי בבני ברק (1)
לקראת תחילת לימוד 'פרק אלו טרפות' במסכת חולין נערכה שחיטת כבש בבני ברק

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture