באדיבות המצלם

יוזמה מעוררת הדים מבית רשת הכוללים 'שלהבת התורה' דחסידי ספינקא

העלאת מילגות האברכים, בצמוד למדד עליית המחירים במשק ויוקר המחיה • לבקשתו ובהכוונתו של כ"ק האדמו"ר מספינקא שליט"א • המנהל הנמרץ הרב דוד לוי שליט"א מרים את הכפפה ומצהיר: בשלב הראשון מילגות האברכים יעלו מיידית ב25%, ועוד היד נטויה • זאת בנוסף להעלאה הצפויה במלגת משרד הדתות שתינתן במלואה לאברכים

כתבות נוספות בנושא:

בשורה מרעננת יוצאת בימים אלו מבית רשת הכוללים 'שלהבת התורה' דחסידי ספינקא, עם השקת היוזמה המעוררת הדים רבים בקרב מנהלי כוללים בכל רחבי הארץ, להעלות את משכורות אברכי הכולל בהעלאה ניכרת בהתאם לעלייה ביוקר המחייה.

מצוקתם הכלכלית של אברכי הכוללים בשנים האחרונות הפכה לקשה מנשוא ובלתי ניתנת להדחקה, כי בעוד שכל המשק בנוי על משוואה קבועה הצמודה למדד, ובכל עבודה שהיא מובן מאליו שככל שהיוקר מאמיר והמשכנתאות עולות, וכל ההוצאות מכפילות את עצמן, כך יש להעלות גם את המשכורות ואת שכר המינימום. הרי שבהיכלי הכוללים נותרו סכומי המלגות כבר עשרות שנים באותה רמה, ללא שום התאמה ליוקר המחייה בימינו. אותה מלגה שהעניקו בשנת תש"נ, תש"ס, ותש"ע, מעניקים גם היום בשנת תשפ"ג, זאת למרות שיוקר המחיה הכפיל והשליש את עצמו עשרות מונים. אברכים משלמים משכנתאות של אלפי שקלים, משלמים הון רב לשכירות, למטפלות, לחינוך, למזון, לחשמל ועוד, אך המשכורות בכוללים עדיין תקועות ברמה שלפני עשרות שנים.

בשנים האחרונות ניכרת התעוררות רבה בקרב מנהלי הכוללים ברחבי ארץ הקודש, שכולם מודעים כי למרות העול הכבד הרובץ עליהם בניהול החודשי, הרי שמחובתם להעלות את המשכורות לאברכים בצורה ניכרת עד כדי הכפלתם, כך שתהיה משמעות למילגה זו כעזר לקיום, ולא תהיה זו רק כמלגת עידוד סמלית בעלמא. הן באותה שעה שאנו מבינים שעל הממשל ואנשי האוצר להעלות את המלגות של משרד הדתות לאברכי הכוללים, נדרשת מאתנו, מנהלי הכוללים, להיות הראשונים שמבינים את החובה להגדיל את החלק שלנו בהחזקת האברכים – טוענים מנהלים רבים.

ואכן, רבים ממנהלי הכוללים כבר מתכננים את צעדיהם כיצד להגדיל ולהעלות את המשכורות, אך ברשת הכוללים "שלהבת התורה" דחסידי ספינקא, הלכו צעד קדימה, ובקפיצת "נחשון" החליט המנהל המסור הרב דוד לוי שליט"א לקפוץ אל המים ולעשות מעשה, כשהוא מודיע לאברכים כי החל מהחודש הקרוב הוא מגדיל ומעלה את המשכורת בהעלאה של 25%, ועוד היד נטויה להגדיל להכפיל ולשלש בעז"ה, וזאת בנוסף וללא קשר לעליה הצפויה אי"ה במלגת הדתות שתינתן במלואה לאברכים החשובים, על מנת שיוכלו לשקוד על התורה באין מפריע, וזאת לבקשתו והכוונתו של כ"ק מרן האדמו"ר שליט"א, אשר רווחתם של אברכי הכולל עומד תמיד לנגד עיניו.

הבשורה התקבלה בתשואות תודה וברכה בהיכל הכולל החשוב, וגם עוררה הדים בהיכלי תורה רבים, כאשר ממנו יראו וכן יעשו, ומנהלי הכוללים העוקבים אחרי העלייה המדאיגה במשק נמנו וגמרו פה אחד כי השארת המשכורות של האברכים ברמה הנוכחית היא בלתי אפשרית ויש לעשות הכל כדי להגדיל ולהעלות את המשכורות לרווחתם של עמלי התורה מתוך הדחק.

כזכור, רשת הכוללים "שלהבת התורה" הוקם לבקשתו ובברכתו של כ"ק אדמו"ר מספינקא שליט"א לפני למעלה מעשור, מאז נדף שמו הטוב למרחוק, כאשר יצאו משורות הכולל רבנים, מוצי"ם, מחברי ספרים וראשי כוללים, הודות למסגרות הלימוד האיכותיים בהם עשרות אברכים מסלתה ומשמנה של עולם התורה שוקדים על תלמודם בעוז ובגאון, כשעל צבאם ראש הכולל חדב"נ הגאון רבי מנחם מנדל שמרלר שליט"א, מח"ס פסקי הוראה, שמנווט את האברכים בכשרון רב לצאת להוראה ולאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא תוך מיצוי הכשרונות והיכולות. כאשר רק לפני שנה זכו עשרות אברכים להתעטר בנזר ההוראה ע"י גדולי ישראל מכל העדות והחוגים, לאחר שטובי ובחירי הכולל עמדו בכור המבחן על כל ההלכות הנצרכות, וכל זה תודות למסירותו הרבה של המנהל החשוב הרב דוד לוי שליט"א אשר חרף העול הכבד הרובץ על שכמו אינו חוסך כל מאמץ להביא לרווחתם של האברכים.

????????????????????????????????????

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כל הכבוד דוד!!
הלוואי שזה יהיה מודל לחיקוי בכל הכוללים!

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כותרת: חוק הצלב האדום נפל: קרע חריף וחילופי האשמות בין ש"ס לבן גביר
המשנה ליועמ"שית נגד חוק יסוד: לימוד תורה; ח"כ אשר: "אתם יורקים עלינו ואומרים שזה גשם"
כשמדובר בבריאות, בוחרים במומחים. אז למה שבכסף זה יהיה אחרת?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התכנית להתיישבות בעזה מוכנה: סמוטריץ' קורא לנתניהו לתת "אור ירוק" מיידי
לוחם מילואים נפצע באורח קשה בפיצוץ על יד הבופור בדרום לבנון
החופש המושלם: איך לבחור את הצימר המדויק לחופשה הבאה שלכם?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השר לוין אחרי הודעת השופטים: "חנינה או ביטול לנתניהו עכשיו"
בג"ץ: מבקר המדינה פעל בחוסר סמכות; רק וועדת חקירה תחקור את הטבח
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר הביטחון חושף: הלחץ האמריקני והתקפלות נתניהו הצילו את חיזבאללה
צפו: כביש 1 נחסם לתנועה לאחר שריפת אוטובוס סמוך למחלף הראל

הכתבות המעניינות ביותר

ההתחדשות ההיסטורית: פרויקט היוקרה החדש בלב ירושלים יוצא לדרך
תחרות החברות: וויזאייר מבקשת לחזור למו"מ על הקמת בסיס בנתב"ג
גנץ במתקפה חריפה על לפיד: "אין לו מקום בחיים הציבוריים"
עקב הרעידות בעולם: משרד הבריאות תרגל רעידת אדמה קיצונית
 שרוליק כהן וסנדי שטיינר בביצוע מחודש ל"לכתך"
רווח של 1.2 מיליון שקל: חצי מזוכי "מחיר למשתכן" בלוד עשו אקזיט
מהפכה בניהול שומות המקרקעין: הרפורמה החדשה של רמ"י יוצאת לדרך
''כמין כברה בים'': סודות "באר מרים" בטבריה מהחד''ה קוק לרפו''ש
ארדואן שוב נגד ישראל: "רק מדינה פלסטינית תביא שלום"
וואטסאפ

חדש באתר

.
כותרת: חוק הצלב האדום נפל: קרע חריף וחילופי האשמות בין ש"ס לבן גביר
.
המשנה ליועמ"שית נגד חוק יסוד: לימוד תורה; ח"כ אשר: "אתם יורקים עלינו ואומרים שזה גשם"
1001097128
ההתחדשות ההיסטורית: פרויקט היוקרה החדש בלב ירושלים יוצא לדרך
.
התכנית להתיישבות בעזה מוכנה: סמוטריץ' קורא לנתניהו לתת "אור ירוק" מיידי

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

שמחת בית נדבורנה ירושלים-סקולען-סאווראן-ראדומישלא צילום א
שמחת בית נדבורנה ירושלים - סקולען - סאווראן - ראדומישלא
חומש סעודה תלמוד תורה משנת החינוך בית שמש צילום א
חומש סעודה בת"ת משנת החינוך בית שמש
מסיבת סידור בת''ת כח התורה קריית הרצוג צילום י
מסיבת סידור בת"ת 'כח התורה' קריית הרצוג בני ברק
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה-3-001 (38)
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture