האו"ם

נתניהו באו"ם: "לקראת הסכם שלום היסטורי עם סעודיה"; מזרח תיכון חדש

ראש הממשלה נאם באו"ם והציג את החזון שלו לשלום עם סעודיה ושינוי המזרח התיכון, מתוך הצהרה כי בשלב השני הפלסטינים יצטרפו גם הם לשלום עם ישראל, אך לא בצורה של הכחשת שואה ותשלום למחבלים • נתניהו תקף את איראן

כתבות נוספות בנושא:

ביקורו המדיני של ראש הממשלה בנימין נתניהו בעצרת האו"ם הגיע היום (שישי) לשיאו בנאום בו התייחס לשלל נושאים, ובראשם השלום עם סעודיה, הטרור הפלסטיני, האיום האיראני והבינה המלאכותית.

נתניהו הציג את האפשרויות העומדות בפני העולם: "לפני חמש שנים הזהרתי מפני טהרן והרודנות שלה, ושהם קללה לעמם, לאזור כולו, ולעולם כולו. באותה העת, גם דיברתי על ברכה גדולה, שיכולה לראות באופק את חוט השני שיביא את ישראל ומדינות ערביות רבות למצב של קרבה רבה יותר, של ידידות שלא ראיתי בימי חיי. אנו עומדים בפני בחירה שתכריע האם יהיה שלום היסטורי שיביא שגשוג ותקווה או האם נסבול ממלחמה נוראית, טרור וייאוש".

הוא סיפר כי ניסה להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים אך הם לא הצליחו – כי כל ההצעות נדחו על ידם. לדבריו, "אסור לתת לפלסטינים וטו על השלום במזרח התיכון. הם רק שני אחוז מהעולם הערבי. אם הפלסטינים יראו שרוב העולם הערבי יתפייס עם ישראל – גם הם יחדלו מהפנטזיה להשמיד את ישראל".

"רבים חשבו שהאופטימיות שלי היא תקוות שווא, והפסימיות שלהם התבססה על 25 שנים של נכונות רבה, אבל כישלון בהשגת השלום. הן תמיד נכשלו מכיוון שתמיד היו מבוססות על רעיון כוזב אחד – שאם לא נגיע להסכם שלום עם הפלסטינים תחילה, שום מדינה ערבית אחרת לא תנרמל את יחסיה עם ישראל".

"הסכמי אברהם הביאו שחר חדש לשלום", הוסיף נתניהו. "הסכם היסטורי עם סעודיה יביא לסיום הסכסוך הישראלי-ערבי – ויעודד מדינות נוספות לנרמל את היחסים עם ישראל. אני מאמין שאנחנו על סיפה של פריצת דרך נוספת – הסכם היסטורי בין ישראל לסעודיה. שלום כזה יעשה כברת דרך לקראת סיום הסכסוך הישראלי-ערבי, ויעודד מדינות אחרות לנרמל את יחסיהן עם ישראל. הן יקדמו את השלום עם הפלסטינים ויביאו לפיוס בין יהדות לאיסלאם, בין ירושלים למכה, בין צאצאי יצחק וצאצאי ישמעאל".

ראש הממשלה הציג לנוכחים בעצרת האו"ם מפה המציגה את המזרח התיכון, ואמר כי "ישראל הייתה מבודדת ומוקפת בעולם ערבי עויין ב-1948. בשנת 1970 עשינו שלום עם מצרים וירדן וב-2020 חתמנו על הסכמי אברהם עם עוד ארבע מדינות". הוא הוסיף: "תראו מה יקרה אם נעשה שלום עם סעודיה – כל המזרח התיכון ישתנה. נסיר את חומות העויינות ונביא שלום ושגשוג לכל האזור".

"מדובר בשינוי יוצא דופן ומונומנטלי. ככל שמעגל השלום יתרחב, אני מאמין שנגיע לשלום אמת עם שכנינו הפלסטינים, סוף סוף. אבל ישנה הסתייגות, וחייבים לומר אותה כעת בעוז. את השלום ניתן להשיג רק אם הוא מבוסס על אמת. לא ניתן לבסס אותו על שקרים, לא ניתן לבסס אותו על השמצה של העם היהודי".

"אבו מאזן מוכרח להספיק להפיץ את הקנוניות האנטישמיות נגד ישראל והאם היהודי. לאחרונה הוא טען שהיטלר לא היה אנטישמי, אי אפשר להמציא את זה, אבל זה מה שהוא אמר. והרשות הפלסטינית חייבת להפסיק להאדיר מחבלים, הם חייבים להפסיק לשלם למשפחות על רצח יהודים. כל הדברים הללו לא יעלו על הדעת, ועליהם להפסיק על מנת שנגיע לשלום".

נתניהו הוסיף, "כפי שהשגנו את הסכמי אברהם תחת הנהגתו של הנשיא טראמפ, אני מאמין שנגיע להסכם עם סעודיה תחת הנהגתו של הנשיא ביידן. אם נעבוד יחד עם ההנהגה של יורש העצר מוחמד בן סלמאן, אנו יכולים לחלוק עתיד של ברכה לכל העמים".

עם זאת הוא הזהיר כי "איראן ושלוחותיה יעשו הכול כדי לטרפד את המהלך ההיסטורי הזה. טהרן ממשיכה להעביר מיליארדים לטרוריסטים בכל העולם. יש להחזיר את הסנקציות נגד איראן שהפרה את הסכם הגרעין – וכראש ממשלת ישראל אעשה כל שביכולתי על מנת למנוע מהם נשק גרעיני".

"היא שולחת את זרועותיה אל המזרח התיכון, לאירופה, לאסיה, לדרום אמריקה, ואף לצפון אמריקה. איראן ממשיכה לאיים על הקהילייה הבין-לאומית, ועוסקת בהתחמשות גרעינית. בשנה האחרונה, השלוחים הרצחניים של איראן רצחו מאות ואלפים: תוכנית הטילים והמל"טים של איראן הביאה, ועדיין מביאה, מוות והרס לאנשים חפים מפשע באוקראינה".

"אבל התוקפנות של המשטר נתקל באדישות של הקהילייה הבין-לאומית. לפני שמונה שנים הכוחות המערביים הבטיחו שאם איראן תפר את ההסכם – הסנקציות יחזרו. ובכן, איראן מפרה את ההסכם, אבל הסנקציות לא חזרו. כדי לעצור את איראן מהתחמשות גרעינית, המדיניות חייבת להשתנות. חייבים להחזיר את הסנקציות, ומעל הכול – איראן חייבת לבטל את האיום הגרעיני, וכל עוד אני אהיה ראש ממשלת ישראל, אני אעשה הכול כדי למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני".

בסוף הנאום, התייחס נתניהו גם למהפכת הבינה המלאכותית, נושא שעמד במוקד ביקורו של נתניהו מוקדם יותר בקליפורניה, שם גם נפגש בנושא עם המיליארדר אילון מאסק.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לקהל שמנה כעשרה וחצי איד, האולם היה ריקקקקקק

מוכר רהיטים רהוט

כתבות חדשות באתר

בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד תורה אושר סופית במליאת הכנסת ברוב של 63 תומכים
ארה"ב בהודעה רשמית: מחר בערב מתחדש המצור הימי על נמלי איראן
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתגובה לתקיפה בצנעא. החות'ים שיגרו טילים לעבר דרום סעודיה, טיסות בוטלו
מהלך היסטורי בשומרון: הסכם הגג הראשון בישראל עם מועצה אזורית שומרון יוצא לדרך

הכתבות המעניינות ביותר

הברכה הנדירה 'שחלק מחכמתו ליראיו' שפרצה בבת אחת מפי עשרות הבחורים בחדרו של פוסק הדור • תיעוד
ח"כ פרוש: אתם לא מצביעים נגד הקואליציה, אתם מצביעים נגד התורה הקדושה"
ח"כ מרגי: "מבקש סליחה בשם הכנסת מחיילי צה"ל שנושאים את שמכם לשווא"
הלב ששב לפעום בלב' בעומר: מתנדבי איחוד הצלה נפגשו עם האדם שהחזירו לחיים
ביסמוט בתגובה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "העיתוי אינו מקרי, מעצרים לא מביאים לגיוס"
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
וואטסאפ

חדש באתר

HLri70iW4AAOvas-compressed
פיקוד המרכז של ארה"ב: החל גל התקיפות השלישי על אדמת איראן
.
הקרב על חוק היסוד עובר לבג"ץ: חגיגות בקואליציה לצד דרישה להקפאה מיידית
D_ST8824 (1) (1)
ח"כ בן צור: "לומדי התורה אינם נטל, הם חומת המגן הרוחנית של ישראל"
intro-1781426579
בכורה מבצעית: ארה"ב תקפה בסיס ימי באיראן באמצעות כטב"מים וכלי שיט בלתי מאוישים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture