צילום: דוד כהן/פלאש 90

אחרי החרם הצרכני על החברה: שטראוס מתקפלת ומתחייבת לא להתערב בתוכן הערוצים

מנכ"ל קבוצת שטראוס שי באב"ד התחייב היום במכתב אותו שלח לעובדי החברה, שלא תתערב בתכנים של הערוצים בהם היא מפרסמת - אחרי שהחרימה את ערוץ 14 • החברה טרם הודיעה על כך שהיא חוזרת לפרסם בערוץ 14.

כתבות נוספות בנושא:

אחרי שהחרימה את ערוץ 14 המזוהה עם הציבור הימני והמסרותי, בעקבות אמירה שנאמרה באחת מתוכניות הערוץ, אמירה שלא מצאה חן בעיני החברה, מנכ"ל קבוצת שטראוס שי באב"ד התחייב היום (רביעי) במכתב אותו שלח לעובדי החברה, שלא תתערב בתכנים של הערוצים בהם היא מפרסמת. עם זאת, יודגש, החברה טרם הודיעה על כך שהיא חוזרת לפרסם בערוץ 14.

"זה ראש השנה הראשון שלי בשטראוס ואשמח לשתף אתכם בתחושות ובמחשבות שמלוות אותי בתקופה זאת", פתח המנכ"ל את מכתבו, "תקופת החגים מסמלת את הצורך בהקשבה, את חשיבות ה-'ביחד' ומחדדת את הצורך בהכרת הטוב על הדברים הקטנים כגדולים. פיוט שנאמר בתפילת "מוסף" בראש השנה נקרא 'ונתנה תוקף', ובו נאמר כי "וּבְשׁוֹפָר גָּדוֹל יִתָּקַע. וְקוֹל דְּמָמָה דַקָּה יִשָּמַע." בכל פעם מחדש המשפט הזה גורם לחשוב כמה כוח יש ביכולת לעצור את הכול, אפילו לרגעים ספורים, ולהקשיב באמת. להקשבה יש עוצמה מיוחדת. קול הדממה הדקה של השופר מחדד עבורנו את המשמעות שיש בעצירת המולת היומיום ולהקשיב באמת לאנשים, להבין באמת מה הם צריכים לפני שמגיבים, רק בדממה מוחלטת ובשקט אפשר להקשיב ולשמוע. כי הרי הקשבה, מעל הכול, היא הבסיס לבניית אמון אמיתי בינינו".

הוא טען כי "תקופה סוערת ומאתגרת במיוחד עוברת על החברה הישראלית כפי שכולנו מרגישים וחווים. כולנו תקוה שבשנה הקרובה נהיה הרבה יותר קשובים זה לזו, שנכיר תודה על כול הטוב שזכינו לו, שתמיד נקבל, נכיל ונאהב אחד. את השני. ללא תנאים, ונזכור תמיד כי כוחנו כחברה, כעם וכמדינה זה בעיקר ומעל הכול ה-'ביחד'. הביחד שלנו בשטראוס זה מי שאנחנו. את המנגינה המשותפת הזו אנחנו נמשיך לייצר ביחד במסע המשותף הזה, כי רק ביחד זה יצליח".

"דווקא בתקופת כאלו, סבלנות, סובלנות וקבלה של האחר מאפשרים לנו להיות באמת ביחד. בהקשר הזה חשוב לציין משהו שעבורי היה מובן מאליו, אך משיחות שערכתי עם רבים מכם. בשבועות האחרונים, כנראה שלא כך פני הדברים. שטראוס היא החברה של כולכם. ושל הציבור הישראלי כולו. אנחנו מחויבים לחופש הביטוי, לריבוי דעות, להקשבה ולהכלה. תמיד נהיה פתוחים לקבל עמדות רבות ומגוונות, ללא התערבות בתוכן, כמתבקש בחברה הרב גונית בישראל ובאחריותנו לעודד שיח פורה ופתוח. כל קול הוא חשוב ובעל ערך, ולעולם לא נשקיט או נעמעם קולות. ההחלטות שמתקבלות בחברה אינן נובעות מנקיטת עמדה פוליטית כזו או אחרת, גם אם חלקן התפרשו ככאלה".

"תודה לכל אחד ואחת מכם שקיבלתם אותי לחיקכם, ואפשרתם לי לקחת חלק במסע המשותף הזה. ראש השנה מלמד אותנו שכל מעשה, קטן כגדול, הוא בעל משמעות. העבודה המאומצת שלכם. ניכרת. תודה מקרב לב על המחויבות יוצאת הדופן למקום הזה שהוא בית ומשפחה עבור כולנו. מי ייתן ובשנה הקרובה נהיה קשובים יותר זה לזו, נכיר תודה על כול הטוב שזכינו לו (ויש הרבה ממנו!), שתמיד נקבל, נכיל ונאהב אחד. את השני. ללא תנאים, ונזכור כי כוחנו כחברה, כעם וכמדינה, היום יותר מתמיד- הוא היותנו יחד".

מטעם ערוץ 14 נמסר בתגובה: "אנו מברכים על הנאמר במכתבו של מנכ"ל שטראוס שי באב"ד, שבו הבהיר שחברת שטראוס לא תפגע בחופש הביטוי ולא תתערב בתוכן של כלי התקשורת באשר הם. אנו מאחלים לכל עם ישראל גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח".

כזכור, ערוץ 14 חולל סערה עקב דבריו של פאנליסט תכנית "הפטריוטים" ארי שמאי, אשר קרא לשחרור יגאל עמיר מהכלא. דבריו עוררו ביקורת ציבורית רבה והובילו לפיטוריו מהערוץ. חברת שטראוס בחרה שלא להסתפק בביקורת וגינוי בלבד, והחליטה להפסיק את פרסומיה בערוץ. בעקבות כך, נפתחה מחאה ציבורית רחבה ורבים בימין החרימו בתגובה את שטארוס ולא קנו את מוצרי החברה, ביניהם תמי 4.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

19 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

באב"ד חושש ל 7 מיליון ₪ …..

עד ששטראוס מפסיקה לאלתר את החרם על ערוץ 14, לא אקנה שום מוצר שלהם, לא שוקולד ולא גבינה, לא צ'יפס ולא מעדנים. שזה יהיה מאד מאד ברור.תחזרו לפרסם, אני אחזור לקנות.

כך או כך אנו נמשיך להחרים את שטראוס. זה שמישהו תוקף אותי לא אוצר שאסלח לו רק בגלל שיש לו מניעים כלכליים. שטראוס לפח, אגב הם מוכרים ג'אנק.

שיתנצלו על הפרסומת הבזויה!
אחרי שנשמע התנצלות על זה נוודא שזה אמיתי ואחר כך נשוב לקנות שטראוס.
הפרסומת הרבה יותר חמורה מהחרם על ערוץ 14, כמובן אני מוקיר ומעריך את ערוץ 14, אולם חושב שזה הרבה יותר חמור.
בהצלחה!

חאלס ניראה לשטראוס שאנחנו מטומטמים אני לא קונה שטראוס עלית וכול מה שהחברה הבזויה הזאת תיצר או תימכור אסור לקנות מהם אפילו לא ארטיק קרח אני וכול הסובבים אותי עד שאנחנו ניראה אותם מפסיקים לפרסם בערוץ שגלית גוטמן עובדת אז אנחנו נאמין לחברה הבזויה הזאת

ללא פרסום בערוץ 14
החרם ימשך

לא מעניין מקווה מאוד שערוץ 14 לא יסכימו לפרסם אצלהם את שטראוס כי החרם הוא לנצח יש מלא מעשנים יותר טעימים ודבש יותר מתוק מונופול שטלתן בושה שגלית גוטמן תפרסם אותם הם מתאימים בול יאללה הביתה מי ישמע טונות של סוכר ורעל

רוצים התנצלות ברורה

חחחח די אמרו שהחברה ברווחים ולא מרגישה חרם.. אה סיפור אנג'ל חוזר. אין העשירון העליון מבין רק כשנוגעים לו בכיס

עד שלא יפסיקו להתערב בתכנים בתקשורת ועד שלא יתנצלו על אמירותיהם הפוגעניות לא אשתמש ולא ארכוש את מוצרי שטראוס.

לא להפסיק עם החרם עד שערוץ 14 יפוצה כספית
ובנוסף באבד וגב’ שטראוס יתנצלו בפנינו באופן ישיר ורשמי ???

מה אגיד לכם תודה שטראוס על הכל
בגללכם גיליתי את מחלבות טרה יש להם הרבה יותר דברים טעימים משלכם.
אז עם החרם או בלי החרם איתכם גמרתי.

אחרי שיוחלף מנכל בשטראוס ונשמע חרטה אמיתית מבעלי החברה רק אז נשקול לקנות מוצרים של החברה

רק כשנראה רצף פרסומות של שטראוס בערוץ 14, נחליט אם לחזור לקנות בשטראוס. יש לנו כוח צרכני, הפסד לשטראוס של מיליארד ש"ח עד עתה.

לא להפסיק את החרם עד שיתחננו על הפרנסה שלהם .
כל מחנה הנבלות חייב ללמוד לט לנתעסק איתנו .
להמשיך עם החרם .
שטראוס לא קונה

החרם ימשך עד שיפורסם בפומבי התנצלות והפרסומות יחזרו לערוץ 14
לא קונים שטראוס נקודה.

ניסוח שרלטני של המנכ"ל שטרואס לא מתערבת בתכנים של הערוצים.מאיפה הוא המציא את זה שמשהו שנאמר שם לא מצא חן בעיניו.הוא פשוט קם והוציא את הפרסומת ב 14.אנחנו בכל אופן לא נבלע שטויות כאלה עד שהפרסומת תחזור ל 14, פיצויים של 25 מיליון שקל ל 14.הודעת התנצלות שאם יופר המפעל תיסגר.

מצחיק שהמנכ"ל שולח מכתב לעובדיו,כנראה שהם בעצמם ממורמרים ולא קונים שטראוס.אני בכל מקרה בודק טוב טוב שלא יופיע באותיות קטנות שטראוס.אני מחפש תחליפי ויש הרבה.

גם אני מצטרף לכל הנ’’ל ולא אקנה שטראוס גם אחרי שיתנצלו כי חשוב לי שהכסף יגיע לצד הנכון… והם גילו את פרצופם….

כתבות חדשות באתר

מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture