Photo by Chaim Goldberg/Flash90

גנץ: "במלחמה הזו, אין "יום שאחרי", יש תהליך ארוך, קשה והכרחי" • צפו

יו"ר המחנה הממלכתי השר וחבר הקבינט לניהול המלחמה אמר הערב בהצהרתו, בהתייחס ליום שאחרי המלחמה בעזה: "עלינו להסיר את האיום של חמאס, לחזק את הקשר עם מדינות ערב המתונות, ולבנות מציאות אזורית אחרת" • צפו

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill
יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ נשא הערב (חמישי) הצהרה לתקשורת בקריה בתל אביב: "אנחנו ניצבים פה ערב הנר השמיני, בגללם, בשמם, בזכותם ואיתם. בגלל מרצחי חמאס, יצאנו למלחמת המגן; אנו נלחמים בשמם של הנרצחים והמורשת היהודית והישראלית; אנחנו מנצחים בזכותם של הלוחמים, הנופלים והנפגעים; ואנחנו נחיה עם כולם – עם ניצולי הטבח, עם הלוחמים והחטופים שישובו ועם כל אחינו בישראל, מימין ומשמאל, דתיים כחילוניים, יהודים, דרוזים וערבים. ביחד, נגביר את האור".

בנוגע ללחימה בעזה אמר גנץ כי: "כוחות צה"ל נמצאים במתקפה בעומק השטח בעזה, שהולכת ומתרחבת. המשימה שלנו כדרג מדיני היא לאפשר ללוחמים להמשיך ולהשלים את המשימה – בדרום וגם בצפון, כדי להחזיר את החטופים ולאפשר לתושבים לחיות בבטחה. לשם כך, עלינו לשמר את הלגיטימציה וחופש הפעולה, ולתכנן את המשך הלחימה. בניגוד לעבר, לא נסיים ב"שקט יענה בשקט". במלחמה הזו, אין "יום שאחרי", יש תהליך ארוך, קשה והכרחי, בעוצמות משתנות. ימים, וחודשים ושנים".

"התפקיד של ההנהגה הוא להגיד לציבור מה כן יהיה, ולחתור לשם. בצורה עניינית, ובלי לייצר מחלוקות מדומות כשחיילינו נלחמים שכם אל שכם בשדה הקרב. הבסיס למסגרת שתאפשר ייצוב ביטחוני ואזרחי בדרום, מוסכם על רוב חלקי החברה הישראלית, וחלקים גדולים ממנו גם על שותפינו האמריקאים".

"אז מה כן? חמאס היא חלק מהציר האיראני שרוצה להשמיד אותנו ולבלום את הנורמליזציה. עלינו לגרום למצב ההפוך לקרות: להסיר את האיום של חמאס, לחזק את הקשר עם מדינות ערב המתונות, ולבנות מציאות אזורית אחרת שתכלול גם מסגרת לפתרון בעזה. בהיבט הצבאי – בסיום השלב הקרוב כשתושלם המשימה בדרום הרצועה – נעצב שליטה ביטחונית מלאה על המרחב, כולל תפיסת שטח שתאפשר את המשך המאמץ המבצעי".

"ישראל תשלוט ביטחונית, תשמור על חופש פעולה, ותממש אותו בכל השטח. דין חאן יונס ושג'עייה יהיה כדין הקסבה בשכם. בהיבט האזרחי – יהיה נכון לאתר גורמים מקומיים שיטפלו בביוב, ברפואה ובנושאים האזרחיים, בתמיכת מנהלת שתורכב ברובה ממדינות ערביות מתונות, שחלקן כבר הביעו נכונות להצטרף למאמץ הזה. והחשוב מכל – צריך להתניע את תהליכי הנורמליזציה, ולרתום אותם גם למהלך לשינוי המציאות בעזה בטווח הרחוק".

"בהקשר הזה, נפגשתי עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ק סאליבן, ושוחחתי באופן אישי בשבועות האחרונים עם מנהיגים בארה"ב, באירופה ובאזור. הם מעוניינים לקדם תהליך כזה, ולהשקיע בו את המשאבים הנדרשים. ברור גם לנו וגם לשותפינו שהמושגים הישנים, והמציאות של העשורים האחרונים, צריכים להשתנות ולהיות צופי פני עתיד. אנחנו בראשיתו של תהליך שייקח שנים. העקרונות, המסגרת וכיווני הפעולה ברורים".

גנץ עקץ את נתניהו על הודעותיו לתקשורת נגד עמדת ארה"ב ואמר: "זה הזמן לעבוד עם שותפינו, בחדר הסגור, באמון מלא, וגם להודות להם על התמיכה והמאמצים הכבירים שהם עושים לשחרור החטופים".

"אני מבקש לפנות לידידנו האמריקאים:
‏My American friends – “make no mistake, we are partners by duty and friends by choice”.
‏That is what my friend General Martin Dempsey once told me.
‏These words are more meaningful now than ever. Israel is thankful for your continuous support during these difficult times".

"אזרחי ישראל, הדבר החשוב ביותר בעת הזו הוא לנצח במלחמה ולשמור על ביטחון ישראל. לשם כך חשובים האחדות בעם, הרוח הגבית לחיילים, השבת החטופים וקבלת החלטות נכונות ברמה הצבאית וברמה המדינית. לצערי, גם בימים האלו, יש מי שעוסק ביצירת מחלוקות מדומות בעם ובפגיעה ביחסים החשובים עם ארצות הברית. אנחנו לא ננהג כך בזמן מלחמה".

גנץ המשיך במאמץ לבדל את עצמו מנתניהו בהתייחסות לארה"ב: "חבריי ואני, נמשיך לפעול באחריות לאומית, נגבה את הלוחמים והמפקדים, נדאג שיתקבלו ההחלטות הנכונות והקשות, נטפל בשיקום היישובים ונפעל אך ורק למען האינטרסים של עם ישראל".

בהתייחס לסוגיית החטופים אמר: "גם היום ליבן של מעל 100 משפחות שיקיריהן חטופים בעזה, כבד. יש מי שטוענים שהנס בחנוכה, הוא שפך השמן הספיק ל-8 ימים. אבל לולא הגיבורים שהאמינו בבניין בית המקדש, וחיפשו אותו, הנס לא היה מתרחש. אלו הלוחמים שלנו, אלו המשפחות שלא מפסיקות לפעול לשחרור יקיריהן. לא נפסיק לחפש, להאמין ולפעול, להשבת החטופים. לעולם לא נפסיק לחתור לאחדות ישראל, שתאפשר עמידה בשותפות הגורל של כולנו".

רק נזכיר כי דבריו בסיום ההצהרה כי לעולם לא יפסיק לחתור לאחדות ישראל, עומדים קצת בסתירה בולטת ומכאיבה להתעקשותו כי מורה בבית ספר חרדי אסור לה להתפרנס טיפה יותר בכבוד בזמן מלחמה, ומצא השר בני גנץ כמעט כל הזדמנות שנקרתה בפניו כראויה וכשרה לתקוף ולהשמיץ את הציבור החרדי, שניסה לשמר את ההסכמים שכבר נחתמו ויושמו בבתי הספר של החינוך העצמאי ובני יוסף, אותם אלו שכן מלמדים ליבה.

בכך היה בני גנץ שותף מלא לאותם גורמי שמאל בתקשורת שדחפו גם תוך כדי הלחימה להשמצת המגזר החרדי, ובחרו להתעלם במופגן מהעזרה והגבורה הרבה של המוני מתנדבים חרדים בארגוני החסד, שחירפו נפשם ביום הטבח ולאחריו. העדיפו להביא למשבר תקציבי במערכת החינוך החרדית שהיה מחריף את הקושי בהשגת מורים ומורות לחינוך.

התקפות אלו התכסו בסיסמא הריקה מתוכן: "בזמן לחימה מעבירים כסף רק למטרות הלחימה". ריקה מתוכן כי ברור שלא ניתן ולא  כדאי לעצור את כל שאר הפרויקטים במשק, בדיוק כפי שנמשכו תקציבי הספורט והתרבות לחילונים.

ומעל לכל חמורה ההסתה כנגד לומדי התורה, שמוסרים נפשם ימים ולילות בלימוד רצוף, במיוחד בימים קשים אלו, למען עם ישראל. ממש כמו בימי החשמונאים, אם לא היו מוצאים פח שמן טהור, לא היה חג כי לא היו משיגים את מטרת המלחמה, כך גם בימים אלו, צריך לזכור שעם ישראל לא נלחם עבור פיסת אדמה בלבד, גם לא עבור ארץ ישראל הקדושה בלבד, אלא עבור נצח ישראל, כפי שאפילו ראשי המדינה הזכירו בדבריהם, עבור הרוח, עבור אור של עם ישראל, ששורשו נעוץ עמוק בלימוד וקיום התורה.

אשרי מי שעמלו בתורה בימים אלו!

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה בעיר החרדית: ילד בן 8 נפגע מאוטובוס, מותו נקבע במקום
החשש הגדול של איראן: תקיפה ישראלית-אמריקאית באמצע מסע הלוויית המנהיג העליון
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעד והעביר מיקומים בזמן אמת: אזרח זר נעצר בחשד לריגול עבור איראן
סייעו ברכישת והחבאת הנשק: כתב האישום חושף את תכנון הפיגוע הרצחני
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המשלחת הישראלית נחתה בוונצואלה; החלה ההיערכות לסיוע בזירת האסון
מדיניות המפכ"ל מסכנת חיים: החשש ממעצר הוביל את החסידים ללב כפר פלסטיני עוין
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בתום חקירת שב"כ: שלושה מואשמים בסיוע למחבל מהפיגוע בצור יצחק
קטאר: התקדמות חיובית בשיחות; סבב נוסף צפוי לאחר קבורת ח'אמנאי

הכתבות המעניינות ביותר

נס באמצע הכביש: סלע ענק הידרדר מההר וכמעט פגע ברכב חולף
לְהִתְעַנֵּג • מיוחד: כל עלוני השבת להורדה ולהדפסה
לְהִתְעַנֵּג • מיוחד: כל עלוני השבת להורדה ולהדפסה
"תיבת המסרים" של הדובים: תיעוד מרתק חושף את "שפת הסימנים" בטבע
שמי ונצואלה נצבעו באדום: המראה החריג עורר דיון סוער ברשת
הרמב”ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק א׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק א׳ • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בתמוז ה'תשפ"ו
דנון באו"ם: "לאף מחבל לא מגיע תג, משכורת או כיסוי של האו"ם"
כל חברי הקבוצה שנכנסו לכפר הפלסטיני אותרו; נשלל החשד לאירוע ביטחוני
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-02 at 12.39
טרגדיה בעיר החרדית: ילד בן 8 נפגע מאוטובוס, מותו נקבע במקום
5922354486796029129
החשש הגדול של איראן: תקיפה ישראלית-אמריקאית באמצע מסע הלוויית המנהיג העליון
צילום מסך 2026-07-02 112507
נס באמצע הכביש: סלע ענק הידרדר מההר וכמעט פגע ברכב חולף
WhatsApp Image 2025-04-07 at 11.10
תיעד והעביר מיקומים בזמן אמת: אזרח זר נעצר בחשד לריגול עבור איראן

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

הילולת האור החיים צילום יהודה וויס (18)
המונים פקדו את ציון האור החיים הק' זי"ע לרגל ההילולא
חתונת נכד הרב ישראל יצחק קלמנוביץ צילום שוקי לרר (20)
שמחת נישואי נכד הגה"צ רבי ישראל יצחק קלמנוביץ
בר המצווה לבן זקוניו של ראש ישיבת 'מיר ברכפלד' הגרנ''י אלון צילום שמואל דריי (9)
שמחת בר המצוה לבן זקוניו של הגרנ"י אלון ראש ישיבת 'מיר ברכפלד'
WhatsApp Image 2026-07-01 at 21.38
התרגשות בקהילה הליטאית בקרית אתא: מעמד חנוכת הבית לבית הכנסת 'דרך אמונה'

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י"ז בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture