תיעוד שפורסם ברשתות החברתיות מרוסיה מציג תופעה מסקרנת מעולם הטבע המופלא שבורא עולם יצר: דובה וגוריה נצפו סמוך לאגם קורילסקי, באזור חצי האי קמצ'טקה, כשהם מתחככים בעץ המשמש עבורם מעין "עמדת סימון" טבעית.
צילום: מצלמת אבטחה
לפי ההסבר שצורף לתיעוד, הדובים משתמשים בעצים מסוג זה כדי להשאיר סימנים לדובים אחרים. הסימנים כוללים ריחות, שערות פרווה שנשארות על הגזע ולעיתים גם שריטות, ובאמצעותם מועבר מידע לדובים אחרים העוברים במקום.
התופעה, שכונתה בפרסום "שפת הדובּים", נחשבת לחלק ממנגנון התקשורת הטבעי של הדובים בטבע, ומשמשת אותם לסימון נוכחות, זיהוי ולעיתים גם להעברת מידע הקשור לטריטוריה או למצבם.
צילום: מצלמת אבטחה





















סתם גירד הגב
מדוע הם זקוקים לעץ בשביל להתגרד, הם אינם יכולים לגרד אחד את השני? אלא שהגרוד בעץ יותר עדין, לדוב יש צפרניים שזה גרוד עד זוב דם. בשביל זה יש עצים.חחחחח