100 ימים עברו מאז פרצה מלחמת "חרבות ברזל" ביום שמחת תורה, והערב מתפרסמות תוצאות סקר מנדטים חדש, על פי הסקר של חדשות 14 ומכון 'דיירקט פולס', אם הבחירות היו מתקיימות היום, מפלגת המחנה הממלכתי של השר בני גנץ היא המפלגה הגדולה בישראל עם 29 מנדטים. עליה של 2 מנדטים מהסקר הקודם.
מפלגת הליכוד של ראש הממשלה בנימין נתניהו עולה גם היא במנדט ומתייצבת על 26 מנדטים. מפלגת 'יש עתיד', של ראש האופוזיציה יאיר לפיד, מקבלת 14 מנדטים בלבד, מספר זהה לסקר הקודם.
מפלגת ש"ס של אריה דרעי נותרת עם 10 מנדטים. ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן יורדת במנדט מהסקר הקודם ל-9 מנדטים. עוצמה יהודית בראשותו של השר בן גביר ניצבת על 8 מנדטים, ירידה של מנדט.
יהדות התורה מקבלת בסקר 8 מנדטים. מפלגת הציונות הדתית, מר"ץ, חד"ש תע"ל ורע"מ ניצבות כולן על גבול אחוז החסימה וכל אחת מהם נותרת עם 4 מנדטים בלבד. מפלגות בל"ד והעבודה לא עוברות את אחוז החסימה.
החלוקה לגושים על פי הסקר שלנו: גוש הימין עם 56 מנדטים, כך גם גוש המרכז שמאל עם 56 מנדטים. המפלגות ערביות, עם 8 מנדטים.




















