באדיבות המצלם

"מרגישים כמו פושעים נמלטים": הגר"ש שטיינמן מסביר מדוע לא ביטלו 'בין הזמנים'

לאחר זמן חורף ממושך: הגר"ש שטיינמן הסביר בשם מרן רה"י הגר"ד לנדו מדוע לא מבטלים את 'בין הזמנים' • ב'איחוד בני הישיבות' כתבו בשם מרן רה"י הגרמ"ה הירש: "ישנו צורך נפשי של הבחורים להתרענן"

כתבות נוספות בנושא:

לקראת ימי בין הזמנים ובצל המלחמה – הגאון רבי שרגא שטיינמן נשא דברים בישיבתו, והעביר את דעת מרן ראש הישיבה הגאון רבי דוב לנדו שלא לבטל את בין הזמנים, ובנוסף צירף הוראות כלליות לבחורי הישיבה, לקראת ימי בין הזמנים.

בדבריו אמר הגר"ש שטיינמן: "מה שצריך לדעת עכשיו שיוצאים לבין הזמנים, וכמו שהעידו לפני שדעת מרן הגאון רבי דב לנדו שליט"א שלא לדחות את הבין-הזמנים, ביחוד אחרי זמן חורף של שנה מעוברת ושהתחילו מוקדם את הזמן, זה רק יקלקל את ה'זמן קיץ'. שצריכים הבחורים לשים לב לא להסתובב במקומות שיהיו בגדר 'למה תתראו'".

"קבוצת בחורים מישיבה חשובה נכנסו פה שבוע שעבר, ואמרו לי שמרוב שמזהירים אותם לא לאסוף כספים פה ולא ללכת שם, הם כבר מרגישים כמו פושעים נמלטים שצריכים להסתתר.. ח"ו אסור להרגיש שהם לא בסדר, אדרבה 'ויגבה ליבו בדרכי ה' , ראוי לרומם בקרבם ובקרבינו את מעלתם וזכותם, אבל מה לעשות שלא כולם מבינים את הגדלות והרוממות של בן תורה.. גם טיולים ראוי לקיים בעיקר במקומות סגורים או קברי צדיקים ופחות במקומות אחרים.

"צריכים גם לומר לבחורים להשתדל שלא להיכנס לוויכוחים עם אלה שלא מבינים את חשיבות הבני תורה, שבחור לא יחשוב שהוא עכשיו יגרום לכל החילונים שהוא פוגש לחזור בתשובה ולהיכנס לישיבה, בוויכוחים אף פעם לא יודעים מי ינצח.. להשתמט מהם וללכת הלאה. לאחר מכן את כל הבחורים שייזכו לכל הטוב ויקדשו שם שמים בהליכתם".

כזכור, ב'איחוד בני הישיבות' עדכנו בשבוע שעבר כי מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש הורה שזמן חורף יסתיים כנהוג בא' ניסן ובני הישיבות יצאו לבין הזמנים, אך עם זאת האופי בבין הזמנים השנה יהיה שונה ומתוך רגישות ואחריות לאחינו הנתונים בצרה.

רבני 'איחוד בני הישיבות' כתבו לכלל רכזי האיחוד "עלינו למעונו של רבינו מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א – מורה דרכינו וסולל נתיבותינו, וזכינו שהאיר לנו הדרך אשר נלך בה, בהוראות והדרכות, ודעת בינה בסוגיא עדינה זו של ההנהגה הראויה והישרה בעת הזאת ולאחמ"כ הבאנו הדברים לעיונו של מרן ראש ישיבת חברון הגר"ד כהן שליט"א מנשיאי האיחוד, שעבר עליהם ואישר פרסומם".

בראשית הדברים העלו על נס את זכות התורה הקד' הנצרכה ביותר בימים אלו "לאור המצב הקשה שאנחנו כל יושבי הארץ הק' נתונים בו מיום שמחת תורה, עלינו לא להרפות מתפקידנו להיות שקועים בעמלה של תורה, שהיא מגנא ומצלא והעוגן היחיד לקיומנו כאן ברחמי השי"ת המרובים על עמו ישראל. ולכן עלינו לחזק ביתר שאת את מסגרות הלימוד ביומי דניסן, כדי שקול יעקב ימשיך להדהד בעוז ותעצומות, להגן ולהציל מכל צרה וצוקה".

במכתב המיוחד שכתבו בשם מרן רה"י הגרמ"ה הירש הבהירו כי "אין לנסוע לטיולים כלל. ולא לערוך שום פעילות חווייתית בפהרסיה הכללית". עם זאת ציינו כי "ניתן לקיים נסיעות למקומות הק' וקברי צדיקים באווירה המתאימה", מאידך הדגישו כי ישנו צורך נפשי של הבחורים להתרענן ולהחליף כוחות במיוחד עקב המתח הנפשי בחודשים האחרונים ועל כן "חשוב לקיים בתוך הקהילות פעילויות שיתנו מענה" וכי "אפשר להתרענן בבריכת שחיה, או פעילות אחרת במתחמים סגורים. אך לא במרכזי ערים או ריכוזים חילוניים".

הוראה מיוחדת ניתנה כי בבין הזמנים הקרוב יוקדשו משאבים רבים לחיזוק לימוד התורה ו"גם יתנו יקר לכל בני העליה שזכו לסיים מסכת לימודם, על ידי עריכת סיום בפאר והדר ושיר והלל לכבודה של תורה ועמליה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ בחן את חידוש המלחמה באיראן - אך בחר להמשיך בשיחות
צה"ל חיסל ארבעה מחבלי חמאס והשמיד פירי שיגור בצפון הרצועה
טרגדיה בבית וגן: אם לשבעה נפטרה לאחר מחלה קשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו מציג את חזונו: ממשלה רחבה, חוק גיוס חדש והמשך המאבק באיראן
קאליבאף מאיים: "מוכנים למלחמה, איראן לא תנהל מו"מ חדש"
החופש המושלם: איך לבחור את הצימר המדויק לחופשה הבאה שלכם?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מה כבר נגזר - ומה בדרך: מפת הסנקציות הכלכליות נגד בני הישיבות והאברכים
איזנקוט דוחה את הצעת נתניהו: "זו הנהגה שמשקרת"
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי ההכרה ברצח העם הארמני: ארדואן במתקפה נגד ישראל
מכה כלכלית לחיזבאללה: ארה"ב ומדינות ערב מטילות סנקציות חדשות

הכתבות המעניינות ביותר

בד"ה: המקובל רבי עמוס גואטה זצ"ל נרצח; המשטרה פתחה במצוד רחב אחר החשוד
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט"ז בתמוז ה'תשפ"ו
ח"כ מעוז במתקפה על הקואליציה: "איך תצאו לבחירות כשחילול הכותל רשום על שמכם?"
לילה של דרמה, בוקר של שגרה: כך נמנעה הפסקת מים בסוף השבוע לתושבי בית שמש
הרצוג מזהיר: ישראל ניצבת בפני נקודת הכרעה גורלית
תקרית מביכה בדרום סוריה: טלפון צבאי מסווג אבד והגיע לידי תושבים מקומיים
צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד גדוד "יבנא" של חמאס ברפיח
נתניהו וכ"ץ בלבנון: לא נצא עד שהאיום יוסר
ביום ההילולא: מענדי ויזל משיק את 'למעלה מהם' על פי דברי האור החיים הק'
וואטסאפ

חדש באתר

5967739384738024327
טראמפ בחן את חידוש המלחמה באיראן - אך בחר להמשיך בשיחות
צילום מסך 2026-07-01 080403
צה"ל חיסל ארבעה מחבלי חמאס והשמיד פירי שיגור בצפון הרצועה
WhatsApp Image 2026-07-01 at 06.44
בד"ה: המקובל רבי עמוס גואטה זצ"ל נרצח; המשטרה פתחה במצוד רחב אחר החשוד
Gemini_Generated_Image_qq19wfqq19wfqq19
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט"ז בתמוז ה'תשפ"ו

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

יום פעילות ואחדות לילדי קרית גת צילום יהושע פרוכטר (71)
אירוע חסר תקדים בקריית גת: הפקת ענק לילדי התתי''ם ביוזמת ראש העיר ויועצו החרדי
הרב דינר בשיחה בכולל רמת אהרון צילום שוקי לרר (8)
הגרי"א דינר מסר שיעור בכולל שע"י רשת הכוללים 'עטרת גבריאל' • גלריה
חומש סעודה בתלמוד תורה עץ חיים בירושלים - צילום שלומי טריכטר (44)
חומש סעודה בתלמוד תורה עץ חיים בירושלים
שבת שבע ברכות לנכדת הראשלצ''ם בעיר בני ברק צילום ש.פ
שבת שבע ברכות לנכדת הראשלצי"ם בעיר בני ברק

עיתוני היום

Gemini_Generated_Image_qq19wfqq19wfqq19
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – ט"ז בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture