הגאון רבי צבי פרידמן, מנהיג הפלג הירושלמי המיליטנטי, העומד מאחורי סדרת ההפגנות וחסימות הכבישים בתקופה האחרונה נגד גיוס בני הישיבות – עלה למעונו של הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר, ונועד עמו במשך שעה ארוכה אודות הגזירה המרחפת על עולם התורה.
ל'חדשות JDN' נודע כי הפגישה התקיימה במטרה לקדם מהלך משותף של חוגי העדה החרדית עם הפלג הירושלמי בנושא המאבק בגיוס, כשבשלב זה טרם ידועים פרטים נוספים בנושא.
בהקלטה מתוך השיחה, שהגיעה לידי ' חדשות JDN' באופן בלעדי, נשמעים הרבנים משוחחים על הנושא, ועל החשש מהחלטת הבג"ץ בדיון העומד להתקיים בעוד כמה שבועות בנושא.
להלן תמלול השיחה (חלקי):
הגר"צ פרידמן: הולכים לגייס את כל בחורי הישיבות, בית המשפט העליון, הבג"ץ, כבר קבע את זה, ועכשיו בעוד שבועיים צריך להיות על כך דיון נוסף, שיחליטו לגייס את כל בחורי הישיבות.
הגרי"מ שכטר: אוי ויי
הגר"צ פרידמן: הרב מבריסק דיבר על שמד, עכשיו זה הולך להיות למעשה.
הגרי"מ שכטר: כתוב בזוהר שאם בני ישראל לא היו נהנים מהמצרים במצרים לא הייתה למצרים שליטה עליהם, למדתי את זה אתמול בזוהר. צריך ללמוד מזה, שכשלוקחים כסף צריכים לציית.
הגרי"מ שכטר: בזמן זבוטינסקי היה רעב והוא נתן לכולם לאכול. לאבא שלי היה חבר, והוא הביא לו מזבוטינסקי כף של אורז ו-2 תפוחי אדמה והוא לא לקח מזה כלום. על זה הזוהר מדבר, שאם יהודים לא יקחו מהם הם לא יוכלו לשלוט עליהם.
בסיום השיחה נפרדו הרבנים בלבביות, כשהגרי"מ מאחל לגר"צ פרידמן: "שתהיה סיעתא דשמיא, בחיות ושמחה, ולהשפיע". הגר"צ השיב: "וכן למר. אריכות ימים, בריאות, וכל טוב סלה".





















היכן החריפות?
הכתב כנראה מהפלג ……
בכל חרדי יש "פלג" קטן ודו"ק ואכמ"ל
רחמנות עליכם שתמיד אותם אלו המגיבים נהנים להכנס לתוך מחלוקת
ותמיד יש לכם מה להעיר…..
חשבנו שהתקדמנו בחיים
למה מערכת JDN מאשרת תגובות של מחלוקות?
אם בחרתם לעלות כתבה כל שהיא
מצפה ממכם עד הסוף…
בבקשה! בבקשה! בבקשה! רק לא הפגנות עם חסימת כבישים. אין להם מושג כמה עגמת נפש נגרם לציבור, על לא עוול בכפו. אנשים עם בעיות בריאות שלא כאן המקום לפרטם, שנתקעים על הכביש לשעות.אין המטרה מקדשת את האמצעים, ומישהו יצטרך לתת את הדין בשמים,בבקשה שיתעו את הכבישים היכן שהם גרים.
אז מה שהוא אומר שאסור לקחת כסף מהמדינה? אבל חרדים לוקחים כסף מהמדינה כל הזמן. לא הבנתי.
נכון. גם הוא לוקח רק שלא שם לב. קופת חולים בית חולים בתי ספר כולם מקבלים תקציב כלשהו מהמדינה. שיפסיקו לשקר
לא מובן האזכור של ז'בוטינסקי. מתי הוא חילק אוכל?
מתאים לי. שהחרדים יחזירו את כל הכספים שהם מקבלים מהמדינה
רק יש הבדל קטן בין מצריים לממשלה כיום, הם היו גויים והממשלה שלנו יהודים כמונו…
ולכן הניתוק מהם לא פוגע רק בהם מצד זה שאין מי שיזכה אותם אלא פוגע גם בנו מצד זה שאנחנו מתנתקים מכלל ישראל…
במילים אחרות, גם הם מבינים שבשביל לקבל זכויות, יש גם חובות…
זה בסדר גמור. אם אתם רוצים להמשיך לקבל תקציבים – צריך לתרום מעצמכם. ואם לא אז אל תקחו את הכסף. אי אפשר להחזיק את המקל משני צדדיו.
לגבי לימוד התורה – בין כה וכה תלמדו. זה לא נעשה בתמורה לכלום.
"רבן יוחנן בן זכאי קבל מהלל ומשמאי, הוא היה אומר: אם למדת תורה הרבה אל תחזיק טובה לעצמך כי לכך נוצרת."
חובה על כל ירא שמים להשתתף במלחמת מצווה. ואיך ישתתף אם לא מאומן בנשק?! לכן פשוט שחייבים להתגייס. בלי צבא נמצא את עצמינו באושוויץ
או תחת שלטון פלסטיני מוסלמי רצחני
פחדנים. אם הי פה רוב חרדי היו נכנעים לפלשתינים ויושבים בפחד וכל כמה ימים היו עושים בנם פוגרום. מי שלא יודע להרים את הראש בגאווה ולהילחם באויביו אין לו מקום פה. שילכו ולביידן. שם יאכלו אותם בלי מלח. החרדים לא יודעים לעמוד על נפשם כל כולם כניעה ופחד.
לא שווה להגיב אבל מפאת כבוד התורה …
אם את חושבת שהנשק הוא זה מה שגורם לך להאחז בארצנו ….אז רחמנות
וזהירות מתלמידי חכמים שנשיכתן….
להזכירך היו בעם ישראל שורפי אסמים גיבורים………
תגובתך נכונה אך צריך להפנותה לא כלפי החרדים כולם, אלא כלפי הפלג הקיצוני ונטורי קרתא. כל החרדים בהחלט תומכים במלחמה הצודקת נגד החמאס הארור. רק המיעוט הקטן של האנרכיסטים מנטורי קרתא והפלג הממורמר היו אכן נכנעים לערבים.
איך הם תומכים במלחמה?
זה יפה שיש תמיכה עקרונית ושמתגייסים לזקא וכו
אבל הגיע הזמן להיות חלק בפועל.
האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?!
יש חרדים בצבא. בנח"ל החרדי ועוד. וכן ירבו
יחד ננצח.
אתה בהחלט צודק.
נא לדייק: אם נטורי קרתא היו פה הרוב, הם היו נכנעים לפלשתינים. וכך גם הקיצוניים מהפלג. הציבור החרדי מאס כבר מזמן בנטורי קרתא=מחריבי קרתא. אפילו רבי יואל מסטמאר יצא נגד מעלליהם.
אני מבין שיותר לא שותים מים, מסופקים על ידי המדינה. וכן לא צורכים חשמל אפילו ביום חול, גם הם מהמדינה.
הרב שך לחם על תקציבים לישיבות
נכדיו התגייסו לצה"ל. תתגייס גם אתה.
זו האמת אין מה לעשות !
להקשיב לדעת תורה אמיתית של חסיד של רבנו שאומר להתנתק מהם באופן מוחלט ולא להיות תלויים בהם בשום דבר
כך כתב ר' ישראל דב אדעסער (מחסידי רבי נחמן מברסלב) לשז"ר ע"ה: "עלינו לשוש ולשמוח לשיר לרנן ולזמר להודות להלל ולשבח לאדון עולם על יום העצמאות יום הניסים והנפלאות אשר עשה ה' עמנו"