לבנון נקלעה למשבר חשמל חמור בסוף השבוע האחרון, כאשר דווח על הפסקת חשמל כללית במדינה. אולם, מקורות מקומיים טוענים כי המשבר הוא "מלאכותי" ונועד למשוך תשומת לב בינלאומית, במיוחד מהעולם הערבי, על רקע המתיחות הגוברת בין ישראל לחיזבאללה.
למרות הדיווחים הדרמטיים, המציאות בלבנון מורכבת יותר. גם בימים כתיקונם, אספקת החשמל הממשלתית מוגבלת לשעתיים ביום, כאשר רוב המשק מסתמך על גנרטורים פרטיים.
מפתיע לגלות כי מבין כל מדינות ערב, רק אלג'יריה הציעה סיוע ללבנון, בצורת משלוח של 30,000 טון דלק. אולם, מאחורי מחווה זו מסתתר סיפור מורכב יותר.
לפני כארבע שנים, התגלתה פרשייה שזעזעה את היחסים בין לבנון לאלג'יריה. התברר כי אלג'יריה, שהייתה ספקית דלק ללבנון, שלחה למדינה פסולת דלק במקום דלק איכותי. "זה זבל, לא דלק", אמר אז מקור לבנוני. בעקבות הפרשה, בוצעו מעצרים בלבנון של גורמים שהיו מעורבים בייבוא הדלק הפגום.
כעת, גורמים בלבנון מעריכים כי הצעת הסיוע של אלג'יריה נובעת מרצונה לסגור את תיק החקירה בפרשה זו. "המדינה האחרונה שרצינו שתסייע לנו היא אלג'יריה", אמר מקור לבנוני בכיר.
בעוד שמדינות המפרץ העשירות לא הציעו סיוע, המצב מדגיש את מורכבות היחסים בין מדינות ערב ואת האינטרסים הפוליטיים והכלכליים המניעים את מערכות היחסים הללו.
משבר החשמל בלבנון ממחיש את המצב הכלכלי הקשה במדינה ואת הצורך הדחוף בפתרונות ארוכי טווח לבעיות התשתית. בינתיים, נראה כי הסיוע מאלג'יריה מעורר שאלות רבות יותר משהוא מספק תשובות.




















הלוואי וישלחו ללבנון שוב ״פסולת דלק״.
תנו להם לאכול אחד את השני, הרי זה מה שהם יעשו בין אם ישראל פה ובין אם לא, כל משמעות הקיום המוסלמי בעולם היא לזרוע הרס מלחמה ושפיכות דמים.
אלה מפלצות שמשחקות כאילו בניי אדם.
ברגע שזה מגיע תפציצו, שיהיו שריפות כמו אצל החוטים. מי הם בכלל, מוסלמים קנאים, להפציץ בלי רחמים, לחסל, לפרק להם את הצורה ולהשפיל את האוייב החסר כבוד הזה… הייתי עדין כדי לא להחסם, אבל הקללה הכי גרועה שאני מכיר זה מוסלמי… ואמרתי אז , יה מוסלמים!
גם דלק זבל הוא דליק אז שתדלקו
במקום נשק שיקנו אוכל ודלק. אבל הם ישמעאלים דפוקיM