עלי חמינאי. סוכנות הידיעות האיראנית

האיראנים מחריפים את הטון: לא נסכים לקיים משא ומתן עם ארה"ב

האיראנים מחריפים עמדות מול ארה"ב. המנהיג העליון עלי חמינאי הורה כי אסור בשום אופן לקיים שיחות משא ומתן עם האמריקנים כל בכירי המשטר מיהרו להתיישר לפי הוראתו והבהירו כי לא יתקיים שום משא ומתן עם ארה"ב

כתבות נוספות בנושא:

איראן מחריפה את הטון מול ארה"ב. המנהיג העליון עלי חמינאי הורה אתמול כי אסור לנהל כל שיחות משא ומתן עם ארה"ב. בהתאם לכך התיישרו כל צמרת המשטר בטהרן והכריזו בזה אחר זה כי איראן לא תקיים משא ומתן עם ארה"ב על הסכם גרעין.

בנאום שנשא ביום שישי אמר חמינאי כי איראן מקיימת מאמצים לקיום משא ומתן עם מדינות זרות אולם הבהיר כי "החריג היחיד בהקשר זה הוא ארה"ב. כמובן, אנחנו לא סופרים את המשטר הציוני כחריג כי המשטר הזה הוא בעצם לא ממשלה אלא כנופיה פושעת וגוזלת קרקעות".

בהסבירו מדוע ארה"ב היא חריגה במשא ומתן, אמר האייתוללה חמינאי: "יש המעמידים פנים שאם נשב ליד שולחן המשא ומתן, זה יפתור בעיות מסוימות, אבל המציאות שעלינו להבין נכון היא שלמשא ומתן עם ארה"ב יש השפעה כלשהי על פתרון הבעיות של המדינה".

דוברת הממשלה בטהרן הבהירה אתמול כי "האסטרטגיה של הממשלה היא להשמיע קול אחד מאיראן. המשא ומתן עם מדינות אירופה יימשך, וכולם יודעים היטב שאיראן לא תקבל את המשא ומתן בתנאים לא מכובדים".

שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י אמר אמש כי "איראן מעולם לא נטשה את המשא ומתן ולעולם לא תעשה זאת. הניסיון בהסכם הקודם הראה שאמריקה היא לא איש של הבטחות, ואיראן לא תאפשר להפר את ההבטחה לחזור על עצמה. הסרת סנקציות מחייבת משא ומתן, אבל לא במדיניות של לחץ מרבי משא ומתן לא יכול להתקיים מעמדת חולשה כי זה כבר לא נקרא משא ומתן והוא סוג של כניעה לעולם לא נגיע לשולחן המשא ומתן".

במסיבת עיתונאים שקיים אתמול אמר שר החוץ האיראני: "ניהלנו משא ומתן בתום לב במשך יותר משנתיים, הגענו להסכמות בתום לב ויישמנו את ההתחייבויות שלנו בתום לב, אבל מה קרה? הם היו אלה שלא מילאו את התחייבותם כראוי ועזבו בסופו של דבר. אז איזה דבר חדש קרה עכשיו שהם מצפים שנסמוך עליהם או מצפים שנכנס מחדש למשא ומתן?! מה שחדש הוא שהם מפעילים עוד יותר לחץ".

לדבריו: "מנקודת מבט של מומחה, אין באמת בסיס למשא ומתן הוגן אלא אם העם האיראני, עם התנגדותו המקסימלית נגד הלחץ המרבי שלו, ירתיע את הסנקציות מהסנקציות שלו, כפי שעשה בעבר".

פרהאד פאשאוואנד, מומחה לעניינים בינלאומיים, הסביר מדוע צודק חמינאי בגישתו לאסור מכל וכל את קיום המשא ומתן עם ארה"ב. במאמר שפורסם בסוכנות הידיעות האיראנית תסנים כתב פרהאד: "מנהיג המהפכה הדגיש בצדק שמשא ומתן עם אמריקה לא יפתור את בעיות המדינה, משום שהוא מבוסס על ניסיון היסטורי והפרת הבטחה. ניתוח של התנהגותה של אמריקה בהיסטוריה של איראן האסלאמית יגיד לנו היטב את הסיבות לכך:

1. התעלמותה של אמריקה מהתחייבויותיה: אמריקה תמיד הראתה שהיא תיסוג מההסכמים שלה כאשר האינטרסים שלה ידרשו זאת. הפרישה החד-צדדית של מדינה זו מה-JCPOA והטלה מחדש של הסנקציות נגד איראן היא דוגמה להתנהגות זו. זה מראה על חוסר הגינות של ארצות הברית, שמפרה בקלות את הבטחותיה.

2. משא ומתן, כלי ללחץ גדול יותר: הניסיון של איראן במשא ומתן עם ארה"ב הראה שבכל פעם שהלכנו למשא ומתן, לא רק שלא השגנו תוצאה חיובית, אלא שהלחצים והסנקציות גברו. במשא ומתן על הגרעין איראן עמדה בהתחייבויותיה, אך ארצות הברית לא רק כשלה בעמידה בהבטחותיה, אלא גם הטילה סנקציות חדשות.

3. פתרון בעיות כלכליות מתוך המדינה: למרות שהסנקציות יצרו בעיות כלכליות, הניסיון של מדינות אחרות כמו רוסיה וסין מלמד שהדרך להתמודד עם הסנקציות היא חיזוק הכלכלה המקומית. במקום להתמקד במשא ומתן עם מדינות הסנקציות, איראן צריכה לחזק את היכולות הפנימיות.

גם נשיא איראן שרק לאחרונה התבטא כי ניתן לקיים משא ומתן עם ארה"ב אמר אתמול במהלך ביקור בעיר קארמן כי "האויבים טועים לדמיין שאיראן תמות ברעב תחת לחץ הסנקציות".

הנשיא האיראני הוסיף כי "אנחנו יכולים לבנות מדינה עצמאית, חופשית ומיוחסת. יש לנו יכולות גדולות. אנחנו מסוגלים להגיע לשיא בעוצמה ולהיות האומה הבכירה באזור בכל התחומים".

"אנחנו מסוגלים לעשות עבודות גדולות מאוד באיראן, בתנאי שיש לנו תחזית לטווח ארוך. אסור לנו להסתכל רק על המדינות הזרות לעזרה", הדגיש פז'שכיאן.

בשבוע שעבר התבטא שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י על דבריו של טראמפ כי הוא מעוניין להגיע לעסקה עם איראן ואמר כי "אם הבעיה של ארה"ב זה הגרעין שלנו ניתן לפתור את זה בקלות". הוא הביע נכונות לקיום שיחות משא ומתן לכל אורך התקופה האחרונה עד לאמירה של המנהיג העליון שהורה על איסור מוחלט לקיים שיחות כאלה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ילה להפציץ אותם ימח שימם

התגובה שלהם נוגדת כל היגיון. אם רק יסכימו לדבר עם טראמפ וימשכו זמן, הם יגיעו לגרעין. ההסבר היחיד הוא שהקב"ה מכביד את לבם כדי שיוכל להיפרע מהם. תכף מפלתם הגדולה תגיע ! זה יהיה נפלא לראות אותם מתרסקים ומושפלים.

יופי יופי, בעה יחסלו אותם

ימח שימם צריך למחוק את הרפובליקה האיסלאמית של איראן מעל פני היקום

כתבות חדשות באתר

היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרמה באוויר: נחשפה תוכנית של שלוחות איראן להפיל את מטוסו של טראמפ
המפנה האסטרטגי: מטוסי קרב ממדינות המפרץ הפציצו מחסני טילים בשטח איראן
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מערכת הביטחון חוקרת: רחפן אותר סמוך לבית השר בן גביר בחברון
בנו של הרב הראשי של אוקראינה בשיחה עם JDN: כך חולצו ספרי התורה ברגע האחרון
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה בהאדיטש: נזק כבד למתחם ציון בעל התניא באוקראינה
החות'ים שוברים את הכלים: "תם עידן התגובה הפרופורציונלית" - סעודיה ותימן תוקפות בתגובה
השקדן נפטר אחרי סבל עצום: "אפילו ל'ערבים' לא קיבלו אותו בגלל המחלה, מי יחתן את היתומים?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מצב חירום ורבע מיליון מפונים: אירופה מאבדת שליטה על שרפות הענק
ממערך התצפיות ועד למודיעין: שלוש שנות מצוד בעזה הסתיימו בחיסול מהאוויר

הכתבות המעניינות ביותר

תלמידי ישיבת חב"ד במוסקבה בביקור אצל האדמו"ר מבאבוב - 45
היועמ"שית לבג"ץ: לפסול מיד את חוק "הקפאת המעצרים" לבחורי ישיבות
הנרצח השני בפיגוע בשומרון: קצין התותחנים יובל עזרא נהרג מאש מחבלים
מלחמת צללים של איומים: איראן מציגה "בנק מטרות" חדש כדי להשאיר את ישראל מחוץ לעימות
מצוד אחר מחבלים באזור סוסיא: חייל בחופשה נפצע בינוני מלינץ'; צה"ל איתר את הנשק שנחטף
טראמפ עוצר את התקיפות באיראן ומאפשר חלון דיפלומטי; נתניהו ימריא לבית הלבן
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
וואטסאפ

חדש באתר

Air_Force_One_photo_op_incident
דרמה באוויר: נחשפה תוכנית של שלוחות איראן להפיל את מטוסו של טראמפ
ByRn3nwtZg_0_0_1280_960_0_x-large
המפנה האסטרטגי: מטוסי קרב ממדינות המפרץ הפציצו מחסני טילים בשטח איראן
.
מערכת הביטחון חוקרת: רחפן אותר סמוך לבית השר בן גביר בחברון
צילום מסך 2026-07-25 225718_800x398
בנו של הרב הראשי של אוקראינה בשיחה עם JDN: כך חולצו ספרי התורה ברגע האחרון

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת חב''ד מוסקבה אצל האדמו''ר מבאבוב 45 (9)
תלמידי ישיבת חב"ד במוסקבה בביקור אצל האדמו"ר מבאבוב - 45
מסע הקודש יזכור אהבתם ע''י האדמו''ר מקרעטשניף סיגעט לציון רבי מרדכי'לע מנדבורנא בבישטינא ושבת ק ( (54)
מסע הקודש 'יזכור אהבתם' של האדמו"ר מקרעטשניף סיגעט לבישטינא
בין הזמנים סיומים בישיבת 'שמחת התורה' חיפה צילום שמואל שנקר (15)
בין הזמנים נפתח בהתרוממות: מעמד הסיומים בישיבת 'שמחת התורה' חיפה
מודיעין עילית פתיחת ישיבות בין הזמנים ביציאת הצום צילום יעקב כהן (7)
מאות בני הישיבות במודיעין עילית פתחו את ישיבות בין הזמנים ביציאת הצום • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture